Toyota Hilux 22R Motor Hakkında Bilgi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gktango Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,212

gktango

Kamp II
Arkadaşlar,

Toyota hiluxlerde bulunan 22R modelli benzinli motor hakkında bilgisi olan varmı ? Nasıl bir motordur ? Türkiyede bulunurmu ? Parça problemi olurmu ? Yakıt tüketimi nedir ? Arazi için yeterli performans verebilirmi ? Bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ederim..

Teşekkürler,

Gökhan

Etiketler

Ynt: Toyota Hilux 22R Motor Hakkında Bilgi?

22r motor çok olmasada ülkemizde mevcut.
2366 cc. benzinli ve karbüratörlü motor.1990 modele kadar olanlar 97 beygir sonrası 108 beygir.

1981 -1995 arası üretilmiş bir motor.toyotanın sorunsuz motorlarından olarak bilinir ..

kullanıldığı kasalar
1981 toyota corona
1981-1988 hilux
1981-1984 celica
1981-1995 pickup
1984-1993 4runner

enjektörlü versiyonu 22 RE dir. 1983-1984 modelleri 105 beygir 85 ile 1995 arası olanlar 112 beygirdir..

kullanıldığı kasalar

1985-1995 hilux
1983-1985 celica
85-95 pickup
85-95 4runner

birde turbo versiyonu mevcut bununda kode 22 RTE dir.1985-88 arası üretilmiştir.sadece hilux ve 4runnerda kullanılmıştır.135 beygir güç üretir...

bunlar toyotanın teknik verileri, şahsi fikrime gelirsek önceki aracım 4runner daki motor 22r idi.karbüratörlü 2,4 litre..lpg ile kullandım kasaya (4runner) biraz zayıf geldi motor.ama birşeyden de eksik kalmadan dağda, yolda baya gezdik kendisiyle.4runner ın hilux den daha ağır olduğunu düşünüyorum
+ 33 lastik yükseltme kiti ,vinç vs.. varken..
motor zayıf demek görece bir kavram neye göre ,kime göre zayıf aslında.normal kullanım için düşünüyorsanız sanırım yeterli gelecektir.ayrıca lpg ile gayet uyumlu olduğunu hatırlıyorum...ama büyük lastik ,off road ,vs.derseniz zayıf kalabilir motoru..ben hiç motor ile ilgili sorun yaşamadım,o yüzden bilemiyorum parça durumunu ama bulunacağını düşünüyorum.
bu motor genelde amerikaya üretilmiş 4runner larda bolca mevcut.hassas veya bulmakta zorluk çekeceğiniz parçaları internet vasıtasıyla ebayden alabilirsiniz..90-92 aracların kendisi 2 bin dolarken parça fiyatıda sudan ucuz denebilir.

benim aracım lpg ile 300-350 kuruş arasında yakar sanırım şu anda.

runner.jpg

Çağlar bey,
Çok teşekkür ederim, bu aracı eğer alabilirsem on-road ve ağır off-road amacı ile kullanmayı düşünüyorum. Bazı veri kaynaklarında ( 4Runner kullanıcılarında) 17 litre benzin yaktığı söyleniyor bu durumda gaz ile 25-30 kuruş / km de yakması normaldir.. Ancak Hilux kullanıcıları gaz ile 18-20 kuruş / km yaptığını söylerler...!
Toyota Hilux toplam ağırlığı 1500 kg olduğunu varsayarsak 22r motorlu ve sanırım kod olarakta YN106 olan bu araçların ağır arazideki performansları sizce ne olur ?

Bende de şu anda 91 model hilux var . Ama bendeki yanılmıyorsam 4Y motorlu (en azından etiketinde öyle yazıyor.) 2237 cc. YN106.

4y motor toyotanın forklift lerinde kullanılır .gayet saglam bir yapısı vardır ,triger kayışı yoktur, dişli sistemdir. yani iş makinası sınıfında üretilen bir motordur .lpg de tüketimi 180.230 krş civarıdır ortalama 100 km yi aşmamak şartıyla ..parçalarını forklift parçacı ve tamircilerindende temin edebilirsiniz

pancarmotorcu' Alıntı:
4y motor toyotanın forklift lerinde kullanılır .gayet saglam bir yapısı vardır ,triger kayışı yoktur, dişli sistemdir. yani iş makinası sınıfında üretilen bir motordur .lpg de tüketimi 180.230 krş civarıdır ortalama 100 km yi aşmamak şartıyla ..parçalarını forklift parçacı ve tamircilerindende temin edebilirsiniz

Senin hilux'deki 4Y değilmiydi. Bu arada zaten işmakinası olarak kullanmak için almadık mı. :D

dizellerden daha kullanışlı ve basit motordur kolay kolay yolda bırakmaz şu anki aracımda benzinli 3 f motor 6 silindir 4000 cc lpg li toyota yeni tatilden geldim 2000 km yol yaptım dizellerden bile az yaktım

gktango' Alıntı:
Çağlar bey,
Çok teşekkür ederim, bu aracı eğer alabilirsem on-road ve ağır off-road amacı ile kullanmayı düşünüyorum. Bazı veri kaynaklarında ( 4Runner kullanıcılarında) 17 litre benzin yaktığı söyleniyor bu durumda gaz ile 25-30 kuruş / km de yakması normaldir.. Ancak Hilux kullanıcıları gaz ile 18-20 kuruş / km yaptığını söylerler...!
Toyota Hilux toplam ağırlığı 1500 kg olduğunu varsayarsak 22r motorlu ve sanırım kod olarakta YN106 olan bu araçların ağır arazideki performansları sizce ne olur ?

Eğer aracın model kodu YN106 ise 4Y motorlu olması gerekiyor,araç 22R motorlu ise model kodu RN106'dır.22R motorun LPG ile 18-20 kuruş yakması çok zor 25-30 kuruş normal bir rakamdır bu motor için.Ayrıca parça için forkliftçi gezmenize gerek yok parçalarının hemen hepsi (bazı trim ve body parçaları hariç) temin edeilbilmektedir bu aracın.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=35485.0ben aracı sattıgım kişide şu an hılux 20 24 krş yaktıgını beyan ediyor kendi kullanımıyla bizim siteye de üyedir aracı satılık ilanlarında vardır http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=35887.msg354867#msg354867şu an kullandıgım 6 silindir 4000 cc aracımla dahi 300 krş yakmıyorum isteyenle yola çıkıp test ederim yeni tatilden geldim 2000 km yol yaptım gidişte ortalama 250 dönüşte 275 gibi yaktım bu degerler 120 km geçmemek kaydıyla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmetfv263

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR