Toyota ve Land Rover Buluşması Düzenlensede Şenlik Görsek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TUĞSAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 517
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 68,527
Ynt: Toyota ve Land Rover Buluşması Düzenlensede Şenlik Görsek

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
kürşat yönetim'desin hadi yapın bakalım şöyle ortaya bir karışık,yiyenbilirli olsun. :D

abi bu tip bir organizasyon anca ilkbaharda yapılabilir, kış şartlarında yapmak ciddi problem hem araç hem insan sağlığı için. Aslında işin en doğrusu bizim tanıdık arkadaşlar içinde önce bir test yapıp genele açmadan deneme yapmamız sonra yaşadıklarımıza bakarak neleri doğru neleri yanlış yaptık, nasıl yapmalıyızı masaya koyup büyük olanı ortaya çıkartmamız. Daha bu hafta sonu ağır off road gezisine tamamen yanlış bilgilendirmeden dolayı At lastikle ve aracı yükseltilmemiş standart gelen oldu. Çünkü ilk off road denemesi ve forumlarda herşey çok kolaymış gibi anlatılıyor. Sonra başına gelenleri görünce hemen giidip arabayı yükselticem tampon yapıcam extreme lastik alıcam siz haklıymışsınız dedi. Yada mesela off roada çok hevesli bir sürü para harcayıp araba yapan bir arkadaşımız bizimle bir kere Lopez etabına geziye gelince off road 'u bıraktı arabayı 3 günde temizleyemedim ben yapamam böyle iş diye :smiley:

Bu sizin bahsettiğiniz ise hem arabalar hem de insanlar için ciddi bir test, hem arkadaşlık yardımlaşma ekip çalışması, hem birlikte yol alma, hem mekanik bilgi hepsi uyumla çalışmalı. Yakında 1-2 ay içinde bir kamp programı olucak Faruk abi anısına sanırım, orda ufak çaplı 2-3 ekip oluşturup bir test yaparız olmazsa üstünede konuşuruz. Bu tip bir organizasyonda arkamızda kesin servis sponsor desteği olmalı, tek marka olsa kolayda her markaya bulmak mesele. Land Rover , Suzuki ikisine kesin bulurum ama diğerlerine bilemem. Hatta Land rover ve suzuki servisleri direk benim ekibin içinde bile olabilir ;D ;D ;D

Etiketler

haklısın kürşat , böylesine büyük bir organizasyonda herşeyi detaylandırmak,olabilecek tüm aksaklıkları önceden hesap edip, önlemlerini almak gerekir, bana sorarsan araçlara yüksek bir standart getirilebilir,uygun olmayan araç parkura sokulmaz, darılan gücenen ben oynamıyorum diyen olacaktır :D fakat önce GÜVENLİK ,hatta böylesine geniş katılımlı bir projeyi derneğimizin kasasını iyileştirebilmek için'de kullanabiliriz,aramızda servis sağlayabilecek arkadaşlar mutlaka vardır .

Beyler,bende çok isterim felan.Ama
1-150 araç ( min 200 insan )
2-Bu kadar araç ve insan için uygun bir yer.
3-Bu denli büyük bir alan ve orman yada parkur geçişi için izin alınması.
4-Parkurun uzunluğu,takım çeşitliliği ve takımlardaki araç sayısına bakıldığında zamanın yeterli olup olmıyacağı.Ki kesinlikle olmaz.Haa 100 mt lik bi geçişse eyvallah ;D
Biz geçen hafta 40-50 mt yi 10 civarı araçlar ile kaç saatte çıkabildik.
5-Çevre meselesi

ilk aklıma gelenler,bu tip bir organizasyon çok dikkat edilmesi gereken,çok dikkatlice ayrıntılı ve sıkı kuralları olucak şekilde organize edilmesi gereken bir şey.
Dikkat edin,hani 20-30 araçlık kendi aramızda bişey değil bu.100-150 araç 200-300 insannın olacağı hemde sadece kampta değil,off-road hatta bu off-road un takımlar halinde yarışma-eğlence formatında olacağı düşünülürse,çok iyi düşünülmesi ve çok iyi planlaması yapılmalı. :smiley:

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
haklısın kürşat , böylesine büyük bir organizasyonda herşeyi detaylandırmak,olabilecek tüm aksaklıkları önceden hesap edip, önlemlerini almak gerekir, bana sorarsan araçlara yüksek bir standart getirilebilir,uygun olmayan araç parkura sokulmaz, darılan gücenen ben oynamıyorum diyen olacaktır :D fakat önce GÜVENLİK ,hatta böylesine geniş katılımlı bir projeyi derneğimizin kasasını iyileştirebilmek için'de kullanabiliriz,aramızda servis sağlayabilecek arkadaşlar mutlaka vardır .

E abi,böyle bi durumda araçlarım 4 yada 5 yıldızlı olması gerekiyor.
Zaten bu durumda,150 aracın atıyorum ancak 30-40 ı katılabilir. ::smiley:
İmkansız değil,ama çok zor bi iş bence :smiley:

150 araçtır gidiyor? Nerden çıktı o kadar araç? Diyelim çıktı, tamam çok güzel ama 150 araç ile bu tarz bir organizasyonun olamayacağı aşikar. O halde belli kriterlere(*) göre (sadece A sınıfı araçlar) katılım düşünülebilir.

(*) http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8908.msg47960#msg47960

Hah bende onu diyorum Nejat :smiley:
Böyle bir yarışma-eğlence modunda olunacaksa araçlarda belli donanımlar şart olmalı.
Yoksa her gelen katılabilir denilirse,ne o parkur biter nede o organizasyon ;)

siz bakmayın forumda asıp kesenlere iş ciddiye binince 20 araç çıksa şanslıyız ;D

CDM-SUBARU' Alıntı:
E abi,böyle bi durumda araçlarım 4 yada 5 yıldızlı olması gerekiyor.
Zaten bu durumda,150 aracın atıyorum ancak 30-40 ı katılabilir. ::smiley:
İmkansız değil,ama çok zor bi iş bence :smiley:

erkan selam ,ben araçların 70 veya 80 civarında olabileceğini tahmin ediyorum,tam donanımlı araç dediğin gibi 30-40'kı geçmez zorda olsa gezenbilir bu işin altından kalkar, bunları yazıyorum fakat hadi bu hafta gidiyoruz deseniz gelemem çünkü benim yükseltme yapıldı fakat spacer'ler henüz gelmedi araç bu haliyle bana pek güvenvermiyor.

arkadaşların dediği gibi iş ciddiye bindimi toplam sayıyı tam ikiye bölün yazıldığı gibi olmuyor formda sayı çok oluyor ama katılım yazıldığı gibi olmuyor işi çıkan oluyor başka sebeplerden dolayı gelemiyen oluyor vs vs birde arkadaşlar okadar araçla insanla uğraşılmaz katı kurallar koymanız gerekir gibi kelimeleri çok sık görüyorum okadar çokmu bu tarz bilinçsiz insanlar şaşırıyorum doğrusu biryerde topluluk var ise o topluluğa herkezin uyması gerekir kuralları okumanın yada imzalı bir keğıt almanın bir anlamı yoktur diye düşünüyorum illaki uymayan farklı hareket edenler çıkar e abi okadar bilinçli görmüş tecrübe yaşamız bir dünya insan var o kişiyede hertürlü engel olunabilir diye düşünüyorum tabiki kalabalığın güzelliği başkadır bir okadarda riski vardır bu gerçek birde kalabalık bir organizasyon kış aylarında olmaz arkadaşlar ateş yakmaya ağaç bulamayız ilkbahar ve yaz ayları da süper olur yer seçimi özellikle inegöl olursa parkur arazi hiç sorun değil hertürlü işin içinden çıkarız inegölden selamlar

Tempus' Alıntı:
siz bakmayın forumda asıp kesenlere iş ciddiye binince 20 araç çıksa şanslıyız ;D

Kürşat,bence çok fazla olur,çünkü ortada markalar rekabeti olucak,bunun içinde bütün 4x4 ler gelmek isteyecek.Hele ki İstanbul a yakın bir yer olursa kesin çok araç olur.Mesela İnegöl de olursa en az 30-40 araç sadece Bursa dan çıkar,gerisini siz düşünün.
Yarışmalar yapılsın ve bunada sadece A sınıf araçlar katılsın deniyor,peki sadece kamp için gelen araçlar olmayacak mı?Bunlarla toplam araç en az 100'ü bulur.Bu sayıdaki araçla yapılacak bir orginizasyonu sevk ve idare etmek,lojistik destek sağlamak her baba yiğidin harcı değil bence.

fissek' Alıntı:
Kürşat,bence çok fazla olur,çünkü ortada markalar rekabeti olucak,bunun içinde bütün 4x4 ler gelmek isteyecek.Hele ki İstanbul a yakın bir yer olursa kesin çok araç olur.Mesela İnegöl de olursa en az 30-40 araç sadece Bursa dan çıkar,gerisini siz düşünün.
Yarışmalar yapılsın ve bunada sadece A sınıf araçlar katılsın deniyor,peki sadece kamp için gelen araçlar olmayacak mı?Bunlarla toplam araç en az 100'ü bulur.Bu sayıdaki araçla yapılacak bir orginizasyonu sevk ve idare etmek,lojistik destek sağlamak her baba yiğidin harcı değil bence.

evet abi çok haklısın yarışanların 10 katı izleyen gelir ortada bir yerde olursa , ama bahsedilen gibi uzun yol alınan expedition tarzı bişeyler olursa izleyicilerin izlemeside çok mümkün değil, anca özel seyirci etabı yapılırsa

Tempus' Alıntı:
evet abi çok haklısın yarışanların 10 katı izleyen gelir ortada bir yerde olursa , ama bahsedilen gibi uzun yol alınan expedition tarzı bişeyler olursa izleyicilerin izlemeside çok mümkün değil, anca özel seyirci etabı yapılırsa

Evet etapta az araç olabilir ama kamp alanı yinede dolup taşar bence.En iyisi bu işi çok uzaklarda yapmak. ;)

bence 20 arac ıle sınırlandıralım camel tropy tarzı bırsey yaparım 100 km bır parkur belırlıyerım 2.3 gun kamplı bır gezı yaparım atıyorum burdan boluya boludan ankaraya daglardan ormanlardan gıderım ve gene 2 arac suzukı 2 tane toyota 2 tane land rover yada 3 tane takımlar olarak gıderım herkes bırbırıne yardım ederek tabı burda marka degıl arkadaslık yardımlasma kenetlenme olsun gulerım eglenerım yardımlasarım dogayla savasarım alnımızın akıyla parkuru bıtırerım ;D ;D

cemtascioglu' Alıntı:
bence 20 arac ıle sınırlandıralım camel tropy tarzı bırsey yaparım 100 km bır parkur belırlıyerım 2.3 gun kamplı bır gezı yaparım atıyorum burdan boluya boludan ankaraya daglardan ormanlardan gıderım ve gene 2 arac suzukı 2 tane toyota 2 tane land rover yada 3 tane takımlar olarak gıderım herkes bırbırıne yardım ederek tabı burda marka degıl arkadaslık yardımlasma kenetlenme olsun gulerım eglenerım yardımlasarım dogayla savasarım alnımızın akıyla parkuru bıtırerım ;D ;D

bu da güzel bir fikir daha derli toplu olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,634
Kayıtlı Üye Sayımız
166,927
Kaydolan Son Üyemiz
AliUmut

SON KONULAR

Geri