Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi
RedlinE' Alıntı:
Aslında bir kaşıntım yok. Ama flanşla lastikler tam yerinde olacak bizim araçlarda dodık var. Lastik çok içerde kalıyor. Aslında ilkerin yaptığı gibi 10 inç almak lazım ama oda bütçe işi cnc tezgagi olan bir arkadaşım var. Ama daha önce hiç flanş yapmamış bir numune olsa yapacak ücretsiz 8000 serisi alimunyum aldikmi iş tamam. Ama önce İlkerin araç bir bitsin gelsin. Tekirdagina farkı görelim sonra bana hak vereceksiniz. Olmazsa olmaz değil ama olsa iyi olur kanımca
Bu arada caglar araç biraz sertleşmiş deminsin bence normal malum araçlarimiz eski yumuşama olmuştur zamanla
Mücahit,canım kardeşim bak şimdi;
Spacer ın takılma sebebi kabaca ;
Hani yeni jant aldığımızda,aldığımız jantın Et değeri bizim aracımızın referans değerlerinin dışında kalırsa,yani içe sürtme yaparsa,işte bu olumsuzluğu yani sapmayı yine eski haline yani fabrika referansları içine çekmek için yapılan bir ara aparattır.Yani sadece görsel kaygılara dayanarak yapılan bu işlemin bir mantığı yoktur.
Çünkü unutulmaması gereken,amortisör iniş açısı,tabla (strut) v.s.Yani komple ön takım ve dolaylı yoldan aktarmlar,bu işten olumsuz yönde etkilenebilir.
Bütün bu,saydıklarımın konumlandırması belli hesaplara göre yapılır.
Çok basit bir örnek veriyim;
Atarak söylüyorum,amaortisor konumlandırması diyelimki 80 derecelik bir açıyla gelsin.(Bu açı,lastik iz aralıkları,rotiller,ayarlar v.s ye göre belirlenir)
Sen sapacer kullanarak,lastik iz aralıklarını açıyorsun.Bu durumda amortisörün optimum çalışma ahenginide etkiliyorsun.
Bak tekrar ediyim,takılan lastik-jant belli referansların dışına çıkıpta,içe sürtme yapıyorsa,yada sürtmeyede gerek yok,referansların dışına çıkıyorsa yapılsın ve evet yapılmalıda.
Ama sadec görsel kaygılarla yaoılmasını biz pek tavsiye etmiyoruz.
Hem araç mekaniğine,hemde cüzdanına gereksiz yük bindirmiş olursun.