Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 978,430
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

arkadaşlar aralık ayının ilk veya ikinci haftası daha uygun ,kasım ayında zaten 10 gün bayram var ,herkez bir yerlerde olacak toplanamayız ,bence aralık ayının ikinci haftası daha uygun gibi oylamadada zaten aralık ayı önde gidiyor ,birde bu işi bursada mı yapsak ne dersiniz lojistik destek alacağımız bursa ve izmit var ne dersiniz ????

Etiketler

çağlar' Alıntı:
günaydın cümleten..

sabah yine bir belgesel izledim , arkadaşın biri afrikada zorlu dağ geçitlerinden uluslararası bir parka ulaşmaya çalışıyor.
ingiliz eleman almış defender turbo dizel sağ direksiyon.adam 100-200 km dağ yollarından gitti ( yedigöllerin yolu ordan daha bozuktur) önce aks kesti araba.sonra biraz daha gitmeye uğraştı şaftıda eline aldı.
kaldı yolda.

yine istanbullu bir abimiz önce afrika turu sonra dünya turuna çıkmıştı otokara özel yaptırttığı 300 tdi defender ile başına gelmeyen kalmadı adamın.50 kere hararet üst kapak,yok şaft,yok klima dökülmedik yeri kalmadı arabanın.burdan bulunduğu ve aracın yolda kaldığı cografyalara tonla parça gönderildi falan filan..
en son arac yüzünden dünya turunu yarıda kesip dönmüş.

şimdi benim anlamadığım ve sormak istediğim,, biz mi bu arabada bir cevher varda anlamıyoruz, böyle önemli yolculuklara ve projelere kafa yoran insanların bu aracı seçmelerinin nedeni nedir.??

benim arazi aracından anladığım sorunsuz ,sağlam olmasıdır. adı üstünde arazi aracı ...taşlık yolda 100 km gittikten sonra yürürün hepsini eline almaya anlam veremiyorum.

gerçekten bir anlayan varsa bana bi anlatsın. ;D ;D

ağlarım ben yıllardır anlatıyorum anlayan bir kaç kişi var ,o belgeselin birde başka bölümü var kaçırma ,standart prado ile aynı adam afrikada başka bir yere geçiyor sen birde onu izle sonra toyotayı gör ne işler çıkarıyor ,bomba bomba :D

ben ciddi diyorum ya.

hadi bizim ülkemizde askeriye ve otokar yüzünden ucuz denebilecek ilkalım ve parça fiyatları nedeniyle tamam diyorum.(parça ucuzda ayda bir parça değiştirdikten sonra ne anladım o işten gerçi))

yabancılar niye böyle hareketler yapıyor onu bilemedim. ??? ::smiley:

çağlar' Alıntı:
cihan abi yukarda sorduğum soruyu sen cevaplarsın..eski rovercısın ;D

çağlarcım cevap basit , askeriye defenderları ihaleyle hurdalıktan satmaya başlayınca 5-8 liralara un güzel arazi aracı ucuz olandır deyip millet saldırdı ,birde bütçesi düşük olan arkadaşlarımız ya alırım ufak ufak bindikçe yaptırım diye düşündüler ,sonra baktılarki ufak ufak yaptırmayı bırak ufak ufak yürümedi bile araba her gün bir yeri her gün bir yeri 5-8 liralık fiyatlar oldu sana 30-40 maliyetler yani ,birde DSİ bakalım ellerinde bir sürü 70 kasa toyota var hepsi hala inetle yürüyor rengi yeşil olanlar inatla devam zaten satsalar hurdası para ,ORMAN BAKANLIĞIDA, aynen fj 80 ler 400,000 km de 600,000 kmde hala tıkır tıkır yollarda hala hurdası yok fark bu işte birisinin hurdası 5 lira ,ötekinin hurdası bile 5-6 defender alır farkı bu bence umarım bu sefer anlatabilmişimdir :D :D

adı Ali Eriç, istanbul2istanbul, Moğolistan'da kapağı yemişti hararetten daha da ondan sonra düzen tutmadı aracı, klima değil yalnız eberspacher ısıtıcıyı aracın altına monteli olduğu için rusya da bir yerlerde aracı batırdığında sabaha kadar yardım beklemişti o arada harcamıştı aleti. en son da meksikada turbo valfi su koyverince seyahati yarım bıraktı.

yakinen takip etmiştim.

çağlar' Alıntı:
ben ciddi diyorum ya.

hadi bizim ülkemizde askeriye ve otokar yüzünden ucuz denebilecek ilkalım ve parça fiyatları nedeniyle tamam diyorum.(parça ucuzda ayda bir parça değiştirdikten sonra ne anladım o işten gerçi))

yabancılar niye böyle hareketler yapıyor onu bilemedim. ??? ::smiley:

sen o belgeseli izlerken dikkat ettinmi ,defender yanından başka hilüx geçip gidiyor ,birde 4X4 minübüs vardı içine doldurmuş 15 kişi tangır tungur tırmanıyordu o dağ yoluna , yani bence o askeriye ihalesinde başka işler dönüyordur :D

ilkakdeniz' Alıntı:
adı Ali Eriç, istanbul2istanbul, Moğolistan'da kapağı yemişti hararetten daha da ondan sonra düzen tutmadı aracı, klima değil yalnız eberspacher ısıtıcıyı aracın altına monteli olduğu için rusya da bir yerlerde aracı batırdığında sabaha kadar yardım beklemişti o arada harcamıştı aleti. en son da meksikada turbo valfi su koyverince seyahati yarım bıraktı.

yakinen takip etmiştim.

ibrahim ben bir kere değil kaç kere okudum. daha birton problem yaşadı adam.

cihanülker' Alıntı:
arkadaşlar aralık ayının ilk veya ikinci haftası daha uygun ,kasım ayında zaten 10 gün bayram var ,herkez bir yerlerde olacak toplanamayız ,bence aralık ayının ikinci haftası daha uygun gibi oylamadada zaten aralık ayı önde gidiyor ,birde bu işi bursada mı yapsak ne dersiniz lojistik destek alacağımız bursa ve izmit var ne dersiniz ????

Arkadaşlar biz elimizden gelen herşeyi yapmaya hazırız,konum olarakta,doğa olarakta uygun,yeterki Bursa olsun. :smiley:

cihanülker' Alıntı:

Cihan,hem Antalya'ya biraz daha yakın olması hemde lojistik bakımıdan,hemde değişiklik olması açısından Bursa sanki biraz daha iyi gibi görünüyor ;)

Bursa'da Recep felanda var,yer felan konusunda sıkıntı çıkmaz sanırım,ama tabi konuşmak lazım ;)

CDM-SUBARU' Alıntı:
Cihan,hem Antalya'ya biraz daha yakın olması hemde lojistik bakımıdan,hemde değişiklik olması açısından Bursa sanki biraz daha iyi gibi görünüyor ;)

Bursa'da Recep felanda var,yer felan konusunda sıkıntı çıkmaz sanırım,ama tabi konuşmak lazım ;)

bencede bursa iyi olur ,iskender var ,kendin pişir kendin ye var ,birde kar olursa daha ne olsun be abicim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,042
Kayıtlı Üye Sayımız
166,788
Kaydolan Son Üyemiz
Cengizhan65

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR