günaydın cümleten..
sabah yine bir belgesel izledim , arkadaşın biri afrikada zorlu dağ geçitlerinden uluslararası bir parka ulaşmaya çalışıyor.
ingiliz eleman almış defender turbo dizel sağ direksiyon.adam 100-200 km dağ yollarından gitti ( yedigöllerin yolu ordan daha bozuktur) önce aks kesti araba.sonra biraz daha gitmeye uğraştı şaftıda eline aldı.
kaldı yolda.
yine istanbullu bir abimiz önce afrika turu sonra dünya turuna çıkmıştı otokara özel yaptırttığı 300 tdi defender ile başına gelmeyen kalmadı adamın.50 kere hararet üst kapak,yok şaft,yok klima dökülmedik yeri kalmadı arabanın.burdan bulunduğu ve aracın yolda kaldığı cografyalara tonla parça gönderildi falan filan..
en son arac yüzünden dünya turunu yarıda kesip dönmüş.
şimdi benim anlamadığım ve sormak istediğim,, biz mi bu arabada bir cevher varda anlamıyoruz, böyle önemli yolculuklara ve projelere kafa yoran insanların bu aracı seçmelerinin nedeni nedir.??
benim arazi aracından anladığım sorunsuz ,sağlam olmasıdır. adı üstünde arazi aracı ...taşlık yolda 100 km gittikten sonra yürürün hepsini eline almaya anlam veremiyorum.
gerçekten bir anlayan varsa bana bi anlatsın. ;D ;D