Toz girmesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan amigo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,815

amigo

Carpe Diem !
Yer
ADANA
Selam arkadaslar 2002 2.0 hdi vitaram var aracımla toprak yola girdigimde inanılmaz sekilde arka sag, sol hoparlor ve havalandırma kanallarından yogun bir sekilde toz giriyor tecrubesi olan arkadaslar yazarlarsa cok sevinirim ..tsk ederim.

Etiketler

Ynt: Toz girmesi

Bir yerde okumuştum;tozlu alana girmeden kaloriferin fanını çalıştırın,araç içinde dışarıya göre daha farklı bir ortam olacağından toz girişi azalacaktır, benzeri bir ifade vardı. Denemedim, ama paylaşıyorum, belki bir fikir olur.

kapı fitilleri aralıksa girebilir bence,benim aracım başka marka olmasına rağmen bu tozdan dertliydim,arka kapılarıniçine cam fitillerinden giriyormuş oradan kapının iç boşluğuna dolup hoparler deliklerinden giriyordu,kapı cam fitillerini ve camın açılırken su girmesin diye fırça gibi bir parçayı değiştirdim tozu kesmişti ama bu yaz yine başladı anlıyacağın artık serbest bıraktım tozu çünkü merhaba diyorsun acaip rakkamlar ödüyorsun,moralini bozmak için yazmadım tamir parça falan demeden bence bir kapı kilitçisine söktür içine bak kapıların belki çare bulursun ,kolay gelsin. :( :smiley:

Kapı fitillerinizde sorun varsa neden illa servise gidiyorsunuz. Arayın, biryerlerde metre ile fitil satılıyordur. Gerisini kendiniz halledebilrsiniz. Tabii kapı ayarlarının da iyi olması şart.

ön ve arka kapıdakiler özel metre işi olmaz kapı içleri kasa dersek arkada orjinal ön tarafa metre işi olabilir oda sorunun 1/4 nü kaldırır matematiksel olarak. ;)

Merhaba. Ben her türlü fitil işimi Kartal Oto Sanayi sitesindeki Sayan Ticaret ile hallediyorum. Orrada hemen hemen bütün araçların fitilleri bulunmakta. Olmasa bile bir benzeri rlbet vardır bir bakmanızda fayda var.

Selam arkadaslar sorunu hallettim sorun arka tampon altında lastik tıkacların dusmesinden kaynaklanıyormus aynı tıkacları bulamadık ama siyah siliconla kapantım dusenlerin yerini tekrar toprak yola girdim toz almıyor simdi ilgili arkadaslara tekrar tsk ederim...

Çok ufak şeyleri dert ediyorsunuz.yazları aracın üzeri açık olduğu için benim böyle bir sorunum yok. Sadece sabah işe giderken şöför koltuğunda oturan kediyi kovalıyorum. Bazende koltuklardan kuş pisliği temizlemek zorunda kalıyorum.

keske sizde bizim gibi yaylaları butun yaz boyunca gezseydiniz beni anlardınız toz benim için onemli degil cocuklarla bu gezileri gerceklestirince işte o zaman her seyi dikkate almak zorundayız tekrar tesekkur ederi her sey gonlunuzce olsun..

Haklısınız diyecek sözümüz yok. Toz gerçekten yazın sıcağında çok sıkıntı veriyor helede araç benimki gibi klimasız ise. Toz özellikle benim gibi cildi hassas olan kişiler için sorun oluşturabiliyor. Sorununuz basitçe çözülmesi sevindirici...

merhaba arkadaşlar,forumda yeniyim herkese saygılar.bu konudaki tecrübemi paylaşmak istedim.2007 grand vitara dizelim var,alalı 3 ay oldu oldukça temiz bir araç aldığımda 6500 km idi,asfalttan çıkmamış,ben epeyce stabilize ve dağ yollarında kullanıyorum,çok ince topraklı yollarda içeri toz alma problemiyle karşılaştım,toz bagajdaki davlumbaz üstündeki kaplamaların havalandırmalarından geliyordu,ilk başta tabiki fitiller akla geliyor ama sorun fitillerden değil,sanırım üretim hatası,arka stop farların kablo geçişleri ve stabilizasyon aparatlarının kaporta birleşimleri izole edilmemiş,onları slikonla izole edince problem halloldu,
benim gibi arazide yeni kasa grand vitara kullanıpta tozdan muzdarip olan arkadaşlara duyurulur,saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR