Trangia İsveç Ordu Ocağı - Ürün Değerlendirmesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kapitan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,332

Kapitan

Kamp I
Yer
Kadıköy
Web
www.geceyuruyucusu.com
Değerli arkadaşlar,

Bu başlıkta sizlere kullanmakta olduğum Trangia İsveç Ordu Ocağının değerlendirmesini yapacağım. Gerçi başlıkta Trangia yazdım ama ocak firmanın ürünü olmayabilir. Nasıl ki her mendile Selpak diyorsak her alkol ocağına da trangia dediğim(iz)den ismi böyle kalsın.

Gelelim ocağımıza. Ocağın kapalı hali aşağıdaki resimde görüldüğü gibi duruyor. Oldukça küçük bir hacmi var. Ağırlığı ise 1 kg.ın biraz üzerinde.

[attachment=1]

Ocağı açtığımızda aşağıdaki resimde gördüğünüz parçalara dağıtılıyor. Siyah olan kısım rüzgarlık, aynı zamanda içerisinde pişirme kaplarını destekleyecek açılır kapanır ayakları mevcut. Ocağın iki pişirme kabı gördüğünüz gibi içiçe geçebilen, bir ufak ve bir de büyük kaptan oluşuyor. Büyük olan kabın hacmi 1 litreden biraz fazla, küçük olanı ölçemedim ama iki fincan kahve suyunu rahatlıkla alabilecek bir hacmi var.

Ocağın içerisinden bir adet yakıt şişesi çıkıyor. Bu şişe 2 kişiniin iki günlük kamp ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede. Diğer tarafta ocağın kendisi ve kapağını da görebilirsiniz. Resimde görülen tutacak ocağa dahil değil. Tutma sapı olmayan büyük kaptan rahat servis yapabilmek için ayrıca satın aldım. Tüm doğa malzemeleri satan mağazalardan rahatlıkla edinilebilir.

[attachment=2]

Rüzgarlık,içerisinde ocak konulmuş halde.

[attachment=3]

Küçük kap rüzgarlığa oturtulmuş ve pişirmeye hazır bir durumda.

[attachment=4]

Bu da büyük kabımızın pişirmeye hazır durumdaki görüntüsü.

Etiketler
Ynt: Trangia İsveç Ordu Ocağı - Ürün Değerlendirmesi

Büyük kabın bir diğer güzel tarafı da üzerinde bir asma kancası barındırıyor olması. Böylece kamp ateşinizde ocağı bir dala vs. asarak istediğiniz yemeği pişirebilirsiniz.

[attachment=1]

İşte ocağın en güzel opsiyonu. İki kabı iç içe geçirerek kitlediğinizde, kamp ateşinizin közünde kullanabileceğiniz mükemmel bir fırınınız olmuş oluyor. Ne pişireceğiniz sizin hayal gücünüze kalmış. ;)

[attachment=2]

Son olarak ocağın boyunu karşılaştırmalı olarak görebilmeniz için bir resim daha ekliyorum

[attachment=3]

Evet arkadaşlar gördüğünüz gibi yüksek irtifa ve ultra hafif etkinlikleriniz dışında her etkinliğinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz, çok fonksiyonlu bir ocak. Gelelim fiyatına. Ben bu ocağı İngiltere'den 13 pound gibi oldukça makul bir fiyata getirttim. Fiyat/performansının üst düzeyde olduğunu düşündüğüm ocak bizimi piyasamızda da oldukça geniş bir kullancı kitlesine hitap edecek diye düşünüyorum.

Bakarsınız yakın zamanda Türkiyede'de satılamay başlanır. ;)

Umarım değerlendirme faydalı olmuştur. Kalın sağlıcakla.

acaba bu ocağı türkiyeden temin etme imkanı yokmu ?

Cem bey,
Ocağı nerden aldığınızı yazarsanız biraz kurcalayayım, belki uygun fiyatlarla satışa çıkacak şekilde ithal etmek mümkün olabilir. Piyasada Trangia'nın alkol ocakları var fakat fiyat olarak bu ürüne yakın değiller.

Hayli güzelmiş.
İç içe giren tencereler ve kapaklar ile.
Fiyatı da gerçekten çok uygun.

Kullanışlı ve sağlam görünüyor. Bende bir kaç gün önce ebay.com' da trangia setlere bakarken bu ürünü görüp merak etmiştim. Buradaki detaylı anlatım merakımı giderdi. Paylaşım için teşekkürler.

Internette bulduğum bir kaç resmide ben ekleyeyim.

TrangiaSwedishArmy1.jpg

TrangiaSwedishArmy2.jpg

TrangiaSwedishArmy4.jpg

Bir benzerini Türkiye'de imal ettirmek zor olmasa gerek.
Tabii optimum üretim sayısına ulaşmak için daha kat edeceğimiz çok yol var.
:(

http://global.ebay.com/SWEDISH_ARMY_SURPLUS_TRANGIA_COOKER_MESS_SET-_PARATA/200258230610/item

Sanırım aynı ocak..

http://global.ebay.com/SWEDISH_TRANGIA_STOVE_MESS_BILLY_TIN_CAMP_COOK_SET/270377441054/item

Birde şöyle bişey var...Aynısı gibi ve daha ucuz...

Ocak aynı dostum, fiyat ta aynı aslında kargo fiyatını dahil edersen. Bu arada verdiğin iki linkteki ocaklar da kullanılmış durumda :smiley:

Ebay'ı yeterince araştırırsanız aynı ocağın kullanılmamış ve ucuz olanını bulabilirsiniz. Ben kullanıyorum ve size tavsiye ederim. Sevgiler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR