Tren ile Türkiye Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aytuLe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,836

Etiketler
Ynt: Tren ile Türkiye Turu

Nevmeram' Alıntı:
Bende bir tren tutkunu olarak medford'un yazılarını ilgiye takip ediyorum. Forumda bu konuda en tecrübeli arkadaşımız. Eskişehir'e öğrenci olarak ilk geldiğim günden beri İstanbul-Eskişehir arasını trenden başka hiçbir araçla gitmedim. Genelde gideceğim yerlere tren ile ulaşmayı tercih ediyorum. Medford Sivas gezini merakla bekliyorum. Benimde tren ile bir kaç rotada gezme planım var. Zamanı gelince fikir alışverişinde bulunacağım.
murat arkadaşım sivas gezimi erteledim ama ani bir kararla haftasonu tarsusa gidiyorum trenle

Evet Meram ile gideceğim sanırım. Tarsus ile ilgili tecrübelerini merakla bekliyorum. Bu arada hangi şehirdesin? Yani bu tren yolculuklarında nereden hareket ediyorsun?

Nevmeram' Alıntı:
Evet Meram ile gideceğim sanırım. Tarsus ile ilgili tecrübelerini merakla bekliyorum. Bu arada hangi şehirdesin? Yani bu tren yolculuklarında nereden hareket ediyorsun?

ben ankaradayım tarsusa adana üzerinden geçecem eskişehire de çok gelip giderim de baya oldu uğramayalı aktarmalar hariç

Ankara ve Eskişehir tren ile ulaşım konusunda şanslı şehirlerden. Bu yeni yolculuğunuzun izlenimlerini en kısa zamanda merakla bekliyorum. :smiley:

Medford'un bir başlığı var oradan da takip edebilirsin. Bu başlığı da güncel tutarız tabi ki. :smiley:

aytuLe' Alıntı:
moralini bozmak gibi olmasın ama ağustosa çok uzun bir süre var bu sürede demiryollarının ne olacağı malum değil 31 ocak itibariyle istanbulun tren bağlantısı tamamen bitiyor seferlerin büyük çogunluğu iptal olacak kalanların ne olacağı meçhul artı ankara-sivas yht hattının ihaleye açılmayan son aşaması yerköy-ankara hattında bir ihale açılıp bölge tren trafiğine kapatılırsa benim açımdan süpriz olmaz ankaranın da tren seferleri durdursa geriye sadece yht ve bölgesel ekspresler kalacak
o yüzden ağustosa kadar temkinli olmak lazım en azından şu 31 ocağı atlatalım ben sana az çok durumu özetlerim

medford' Alıntı:
moralini bozmak gibi olmasın ama ağustosa çok uzun bir süre var bu sürede demiryollarının ne olacağı malum değil 31 ocak itibariyle istanbulun tren bağlantısı tamamen bitiyor seferlerin büyük çogunluğu iptal olacak kalanların ne olacağı meçhul artı ankara-sivas yht hattının ihaleye açılmayan son aşaması yerköy-ankara hattında bir ihale açılıp bölge tren trafiğine kapatılırsa benim açımdan süpriz olmaz ankaranın da tren seferleri durdursa geriye sadece yht ve bölgesel ekspresler kalacak
o yüzden ağustosa kadar temkinli olmak lazım en azından şu 31 ocağı atlatalım ben sana az çok durumu özetlerim

Evet o konuyu soracaktım sana bilgilendirirsen çok süper olur. Dediğin gibi sıkıntılar oluşursa farklı ulaşım araçlarını kullanacağım zaten.

Şu anda ulaşım kısıtlı da olsa var. Ancak 1 Şubat itibariyle tamamen duracak dediler Eskişehir istasyondan.

Nevmeram' Alıntı:
Şu anda ulaşım kısıtlı da olsa var. Ancak 1 Şubat itibariyle tamamen duracak dediler Eskişehir istasyondan.

eskişehir istanbul arası çalışan tüm trenler iptal olacak güney ekspresi ankara merkezli kalkacak doğu ekspresi gibi iç anadolu mavi treni konya-adana-konya arasında çalışacak meram ekspresi tarihe karışacak eskişehirden izmir yönüne giden trenlerde bir değişiklik olmaz
tcdd bence eskişehir- bilecik arasında raybüslerle sefere devam etmeli bu yapılacak yol çalışmasına hiç zararı olmaz ama tcdd de bu düşünecek kafa nerde kendilerini kandırmışlar hızlı tren masalıyla uyuyup gidiyorlar ağababaları onların yerine düşünüyor.
tcdd sürekli halkı yanlış yönlendiriyo yaptıkları açıklamalarda 122 yıllık yoldan bahsediyorlar artık kullanmanın mümkün olmadığı ancak hızlandırılmış tren projesini ortaya atarlarken hiç 122 yıllık yolla bu iş yapılamaz demiyorlardı
bir ülkenin raylı sistemlere olan bakış açısı o ülkenin gelişmişliği gösterir malesef bizim de vizyonu tcdd kadar olan bir ülkeyiz
son olarak da murat arkadaşımın dediği gibi 1 şubatta durum 3 aşağı 5 yukarı benim dediğim gibi şekillenir seni de burdan bilgilendiririz

medford' Alıntı:
eskişehir istanbul arası çalışan tüm trenler iptal olacak güney ekspresi ankara merkezli kalkacak doğu ekspresi gibi iç anadolu mavi treni konya-adana-konya arasında çalışacak meram ekspresi tarihe karışacak eskişehirden izmir yönüne giden trenlerde bir değişiklik olmaz
tcdd bence eskişehir- bilecik arasında raybüslerle sefere devam etmeli bu yapılacak yol çalışmasına hiç zararı olmaz ama tcdd de bu düşünecek kafa nerde kendilerini kandırmışlar hızlı tren masalıyla uyuyup gidiyorlar ağababaları onların yerine düşünüyor.
tcdd sürekli halkı yanlış yönlendiriyo yaptıkları açıklamalarda 122 yıllık yoldan bahsediyorlar artık kullanmanın mümkün olmadığı ancak hızlandırılmış tren projesini ortaya atarlarken hiç 122 yıllık yolla bu iş yapılamaz demiyorlardı
bir ülkenin raylı sistemlere olan bakış açısı o ülkenin gelişmişliği gösterir malesef bizim de vizyonu tcdd kadar olan bir ülkeyiz
son olarak da murat arkadaşımın dediği gibi 1 şubatta durum 3 aşağı 5 yukarı benim dediğim gibi şekillenir seni de burdan bilgilendiririz

Haydarpaşa-Konya seferleri için belki Eskişehir-Konya koyarlar ümidi taşıyorum. Yoksa şöyle bir saçmalık var. Eskişehir'den Konya'ya hızlı tren ile gitmek isteyen biri eğer öğrenci ise 20 TL ödeyip Eskişehir-Polatlı bileti alacak ardından gene 20 TL ödeyip Polatlı-Konya bileti alacak. 40 TL ödeyecek. Eskişehir-Konya arasına hala YHT yok direk.

biz de iki üç arkadaş yapsak mı acaba diye düşünüyorduk ama olursa bile ağustosa kalmadan olur bizimki, bakalım araştırmaya ve bu konuyu takip etmeye devam edeceğim, eğer yeni öğrendiğim birşeyler olursa paylaşırım ben de ;)

İstanbul'dan bandırmaya geçip oradan trenle bir ege turu düşünülebilir alternatif olarak. Türkiye'nin en yaygın tren ağı zannedersem Ege Bölgesinde.

Nevmeram' Alıntı:
İstanbul'dan bandırmaya geçip oradan trenle bir ege turu düşünülebilir alternatif olarak. Türkiye'nin en yaygın tren ağı zannedersem Ege Bölgesinde.
bir de kemaliye-divriği-sivas-amasya-samsun hattı olur hatta bunu genişleterek kars-sarıkamış-erzurum-kemaliye- divriği-sivas-amasya-samsun yapılabilir düşük maliyetle bol zamanla gerçekten çok farklı bir tatil olabilir dediğim uzun rota

değişik bir rota alternatifi de
eskişehir-ankara-konya-adana-mersin-adana-kayseri-sivas-malatya-elazığ-diyarbakır-batman bu üsteki yazdığım tura göre daha kapsamlı ve maliyetli bu yazdığım şehirleri görmemiş olanlar için bu daha güzeel bir rota olabilir zaman ve para sıkıntısı çekenler için yukarıda yazdığım turlar daha makul

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR