Trenle Avrupa Gezisi Planı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan stiff310 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,670

stiff310

Yeni Üye
ağustos ayında trenle avrupayı gezmeyi planlıyoruz şimdilik iki kişiyiz bize katılmak isteyen arkadaşlar arıyoruz..az parayla çok yer gezmek istiyoruz diyen arkadaşlar varsa bize katılmalarını tavsiye ediyoruz..=)

Etiketler
Ynt: Trenle Avrupa Gezisi Planı

Siz öğrenci misiniz? Sormamın nedeni vize konusunu nasıl halledeceğinizi merak etmem. Öğrenci değilim ve bir shengen vizesi alabilirsem ben de katılmak isteyebilirim..

ewt biz öğrenciyiz bu yüzden vize problemimiz yok gibi..ama dediğin gibi shengen vizesi alman sana yeticek ve interrail biletini alman da vize için iyi bi referans oluyor..

bnde öğrenciyim ve haziran temmuz gibi interrail düşünüyorum ,vize hallolur ,size sormak istediğim parayı nasıl taşıyacağınız? 18 yaş altı için bütün avrupada geçen bir banka kartı var mı bildiğiniz?

daha önce banka kartını araştırmadım çünkü biz yanımıza küçük bir miktar nakit para bide kredi kartı almayı planlıyoruz..

merhaba stiff310 bende düşünüyorum hatta bir arkadaşım katılabilir. herhangibi planınız var mı rota hakkında falan yoksa karar aşamasında mı şimdilik ?

haziran sonu temmuz başı bir arkadaşımla birlikte çıkıcam ben bu yolculuğa kabaca hollanda fransa italya (belki ispanya) gezilecek, sizinde 1 ay kadar erken olsaydı geziniz bir kısmında yol arkadaşı olabilirdik :smiley: .. wew ve stiff310 adlı üyelerede şimdiden iyi yolculuklar diliyorum

biz italya,ispanya,fransa,almanya,hollanda,avusturya üzerinde düşünüyoruz.Şimdillik kesin değil rotamız ama bu ülkeleri özellikle görmek istiyoruz:smiley:

Merhaba Melih,
sizin planiniz nasil nekadarlik bi süreyi kapsiyor?
uygun olan biletler nasildir, bilginiz var mi ? fikir vermesi acisindan biraz bilgi verirsen sevinirim.

Biz ilk olarak uçakla amsterdama uçup oradanda paris cannes venedik floransa roma yı gezmeyi planlıyorum ispanya hala kesin diil. Bu noktada şu bilgi belki işinize yarayabilir türkiyeden bir avrupa ülkesine uçak bileti pahalı olabiliyor ama avrupada yakın ülkeler arasında uçak 20 euro gibi gayet makul fiyatlarda oluyormuş. Becerebilirsek paristen direk italyayada uçabiliriz. Bunun haricinde süre olarak uçakla amstedama gittikten 5-6 gün sonra interrail biletini başlatmayı düşünüyoruz 22 günlük biletle 1 ay tatil yapmış olucaz bu sayede.. Küçük birde ipucu veriyim yola çıkmadan önce (eğer istanbuldaysanız) ikitelli tarafında İSTOÇ a mutlaka uğrayın ben mercan yokuşunuda gezdim ama İSTOÇ çok daha ucuz önümüzdeki hafta sonu tulum çadır çanta ve bi kaç ıvır zıvır almak için bir daha gidicem, Tarih olarak Allah izin verirse haziran 20 gibi düşünüyoruz sanırım yaz sezonu içinde en az kalabalık zaman o sıralardır, ayrıca fiyatlar henüz tavan yapmamış olur..
şimdiden Hepimize iyi yolculuklar,
sizde planınız kesinleşince paylaşırsanız sevinirim :smiley:

bizde sizin gibi amsterdam'a ucup oranın keyfini çıkardıktan sonra interrail biletini başlatıp tatilimizi daha uzun geçirmek istedik ama şimdiden bile bilet fiyatlarının uçuk olduğunu anlayınca vazgeçtik.İstanbul Amsterdam bileti nerdeyse interrail biletinin fiyatına eşit cıkıyor.Sen bileti nerden ve ne zaman alcaksın,ne kadara buldugunu bizimle de paylaşırsan sevinirm.

bir-birbuçuk ay öncesinde gençtura sormuştum 150 ye falan vardı ama şu aralar bizde aynı duruma düştük nasıl yapsak diye kara kara düşünüyoruz, demin uyku tulumumu satın aldım, bu bile beni çok heyecanlandırdı..Ancak böyle can sıkıcı sorunlar moralimi bozuyo. Sizin aklınıza bi çözüm gelirse yada siz ucuza bulursanız haber verirseniz sevinirim

bizde yaklaşık üç gün önce önünden geçerken öylesine girdiğimiz bir acenteden bilet bulduk ve hemen atladık tabi:smiley:)uçak işinde tarih cok önemli ağustos iiçin hiç biletlere yaklaşmayın bile fiyatlar fecii uçuk ama 1 eylülde bile hemen ucuzluyor..biz sun expressten 79 euroya amsterdam dan dönüş bileti aldık 1 eylül de uçaktaki son iki biletti ama bana sorarsanız sizde sansınızı dönüş bileti için deneseniz daha iyi olur ..

benm dönüşüm yazın tam ortasına geldiği için gidiş fiyatları daha uygun olur sanırım 20 haziran gibi gidicez ,Sun Express - şimdi baktım amsterdama o tarihlerde uçuş yok yada dolu en azından yakın bi kaç yere baktım münihe 72 euro ya var arkadaşımla konuşmam lazım ,çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için

Merhaba medfod galiba tren yolculuğuyla ilgilisiniz. Eğer bilginiz düşünceleriniz varsa Türkiyede trenle nasıl gezilebilir sizin bi rotanız var mı ? Birkaç haftalık zamanı Türkiye içersinde trenle gezerek geçirsek neler yapabiliriz? Ben bunu daha önce tren yolculuğu yapmamış biri olarak soruyorum, TCDD nin sitesinden bikaç kez baktım fakat bulamadım uzun süreli paso tipindeki biletlerin fiyatı nedir tüm hattı kapsar mı? Teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,127
Kayıtlı Üye Sayımız
167,027
Kaydolan Son Üyemiz
cemal crt

Çevrimiçi üyeler