TRT YolAçık (Gezenbilir) Programı 01. Bölüm Duyurusu (Belgrad Ormanları)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 222
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,981
Ynt: TRT YolAçık (Gezenbilir) Programı 1. Bölüm Duyurusu

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederiz :smiley:
Program formatı offroad odaklı doğa sporları, yani ağırlık offroad ve zorlu yol mücadelesinde olacak. Gönül ister ki offroad'a ayrı doğa sporlarına ayrı bir program yapalım, inşallah o da olur ;) İlerleyen bölümlerde araç anlatımlarını, usta hikayelerini, yapım aşamalarını da göreceksiniz.
Bu bölümdeki herkes gezenbilir üyesi idi ama araç sticker ları pek göze çarpmamış sanırım. Sedat ve ben ağır şekilde grip olduğumuzdan pek ekranda görünemedik ama ilerleyen bölümlerde bizi bolca göreceksiniz ;)
Vinçleme güvenliği de gerçekten önemli bir konu, Karadeniz bölümlerinde değindik ama burada gözden kaçmış olabilir.
 

Etiketler
Ynt: TRT YolAçık (Gezenbilir) Programı 1. Bölüm Duyurusu

İyi günler
Çok güzel görsel bir şölen izledik,araç kullanan ve etkinlikleri çeken tüm ekibi alkışlıyorum.
Kaza için üzüldüm, Sinan bey (Yanlış hatırlamıyorsam) geçmiş olsun.
Saygılarımla
Batuhan
Ankara
 


Ynt: TRT YolAçık (Gezenbilir) Programı 1. Bölüm Duyurusu

Arkadaşlar programı youtube tan benim gibi 480 p olarak indirebilirsiniz,bende akşama keyifle seyretmek için hazırlık yapıyorum.
 




Ynt: TRT YolAçık (Gezenbilir) Programı 1. Bölüm Duyurusu

Tüm ekibi başarılarından dolayı tebrik ediyorum...Projelerin devamını bekliyoruz...
 




Ynt: TRT YolAçık (Gezenbilir) Programı 1. Bölüm Duyurusu

mükemmel olmuş gelecek bölümleri sabırsızlıkla bekleyeceğim :smiley:
 



Ynt: TRT YolAçık (Gezenbilir) Programı 1. Bölüm Duyurusu

Mükemmel bir program olmuş tam offroad tutkunları için o yüzden face de paylaştım bütün offroad çular görsün diye emeği geçen herkeze çok teşekkür.haaa bu arada ERDEK te on raiders offroad toplantısı olacak 29 haziranda yer tam olarak belli değil ama YOL(A)ÇIK programınıda ERDEK te görmek isteriz .
 



Ynt: TRT YolAçık (Gezenbilir) Programı 1. Bölüm Duyurusu

sanirim benim de bir tesekkur metni yazmamin zamani geldi...
belgeselin yapımcısı ve yönetmeni olarak ilgilenen, teşekkür eden herkese ben de ilgilerinden dolayi çok teşekkür ederim.
hemen hemen bütün yazıları okudum gördüm ki verdiğimiz emeğe gerçekten değmiş...

gezenbilir yaklasik 4 yildir benim de sevdigim, uyesi oldugum, ilgi ile takip ettigim bir site. ilk olarak disco2 almaya niyetlendigimde siteyi kesfetmistim. herkes nazik ve herkes ilgiliydi. hic usenmeden bilgi paylasiminda bulunuluyordu. reha abi ve serdar unutamadiklarim (cok kiymetli bilgiler vermislerdi ihtiyacim oldugunda.) o aralar yine trt belgesele "deniz yuzlu insanlar" adli denizcilik belgeselini hazirliyordum. siteye girdigim ilk gun buradan keyifle izlenecek bir seruven/belgesel cikabilecegini hissettim :smiley: . ilk arastirmalarimin sonucunda da sasirtici birsekilde offroadla ilgili dogru duzgun tek bir yapim bile olmadigini gordum. (bu bir projenin hayata gecirilebilmesi icin cok onemli bir nokta cunku hicbir kurum tekrardan veya herkesle ayni seyi yapmaktan hoslanmaz) deniz yuzlu insanlari bitirir bitirmez de bu projeyi hazirladim. itiraf etmeliyim ki ekipmanimin bu kadar zarar gorecegini bastan bilseydim girmekte tereddut ederdim. (basladigimizdan bu yana kullandigimiz 5 kameradan arizalanmayan yok.) camuru ayri dert kari ayri dert (offroad yapinca guzelde cekince malesef boyle) her bir bolumu yapabilmek icin hem cekim asamasinda hem de kurgu surecinde normal islerden 4 kat daha fazla efor ve zaman harcamak gerekiyor. (sanirim offroad projesinin pek olmayisi da bundan sebep. :smiley: fakat isin tam noktasinda tum offroad'culardan cok onemli bir hayat dersi ogrendim; sevdigin ve sonucundan keyif aldigin birseyi yapiyorsan paranin gitmesine aldirmayacaksin. neticede siz araclariniza kiyiyorsunuz ben de ekipmanima :smiley: ortaya da herkes icin keyifle izlenen bir yapim cikiyor sanirim.

projeyi ilk danistigim kisi oktay onus'tu. yol actigi, ilk 6 bolumde yer aldigi ve o bolumleri gercekten eglenceli hale etirdigi, sedat ve mert gibi iki kiymetli insanla tanistirdigi icin kendisine buradan bir kez daha cok tesekkur ederim. sedat ve mert bu projenin en onemli unsuru... dusunsenize, gezenbilir olmasa bunca offroadcuyu ayni gun nerede nasil toplayabilirdim?
sanirim her ikisi de turkiyeyi defalarca kere dolasmis... bir lazboard bolumu izleyeceksiniz mesela (mertin israrli onerisi), ben kurgudan sonra 4 kere izledim yine de bikmadim. turkiyenin neresinde nasil bir hikaye var biliyor, temas kuruyor, goturuyorlar. kendilerine buradan boyle bir site kurup bunca insani bir araya getirdikleri icin, ama en onemlisi bu programin onunu aydinlattiklari icin cok tesekkur ederim.

tum yapim suresince, bolumlerin olusmasinda emegi gecen, (basta ilk bolumumuzu cektigimiz troff ekibine ve emir baskana), camurla oyunun ekibindeki tum agabeylerime, sivasa, ankaraya, boluya, artive, rizeye ictenlikle tesekkur ederim.

cekimleri yaparken kirpiginin ucundan ayak tirnagina kadar camura batmadik yeri kalmayan, kurgu esnasinda da haftalarca evine itmeyen bahattin tastan kardesime, bas kameraman hakan agseren'e, yasere, mehmete, hasana, emreye, huseyine cok cok tesekkur ederim.

ve en onemlisi bize bu programi yapacak maddi imkani sunan TRT Belgesel Kanali yoneticilerine herkes adina yine gonul dolusu tesekkur ederim.

yolacik ve TRT Belgesel sticker'lari bundan sonraki bolumlerde araclarimizda olacak. isteyene istedigi kadar sukranlarimizi da ekleyerek verecegiz. araclarinizin ustunde dolasmak buyuk onur olacak. biliyorum belgeselin yayin saati ile ilgili sikayetler var ama neresinden bakarsaniz bakin en uygun saat bu. gunduz kaciran gece de izleyebilir. yapimin suresinin kisa oldugunu soyleyenler var; bence tadinda kalsin ki degeri artsin :smiley: icerikte konusmalara agirlik vermek gerektigini savunanlar var; once bir herkesin gozu doysun sonra bilgiye biraz daha agirlik veririz diye dusunuyorum. bu proje sadece arazi tasitlarinin dagda belde ilerlemeye calismasi degil. ilerleen bolumlerde bir cok bilgi, korner uygulama girecek. bazen tamamen insan odakli ve insan hikayeleriyle suslu olacak, bazen mekanlar, bazen fotograf-dagcilik gibi alanlar ve bazen de yine seyri buyuk keyif olan offroad... cekilecek ve aktarilacak o kadar cok konu ve durum var ki bazen cektiklerimizin icinden neyi atacagimizi sasiriyoruz. ama itiraf etmeliyim ki sartlar ne kadar zorlasirsa, araclar ne kadar debelenirse bolumler de o denli keyifli oluyor. sinanin range'a cok uzulduk bu kesin. ama iste o bir kac saniyelik carpisma ani, ahmet cepni agabeyin lastik kaldirmasi, haluk agabeyin camura yanlamasi bolumun izlerken en keyif veren anlari...

herkese bin selam.
 

Ynt: TRT YolAçık (Gezenbilir) Programı 1. Bölüm Duyurusu

Dün akşam youtube dan indirdiğim programı kulaklığımı takarak sanki evde kimse yokmuşcasına ayaklarımı da uzatarak keyifle seyrettim.Ya böyle bir program yaparsanız ne olursa olsun güzel olur yada arkadaşlar çok güzel kurgulamışlar diye düşündüm,çünkü her anı çok güzeldi.Ofroad çu olmamama(sevmeme)rağmen çok keyif aldım,o soğuk havalarda çekilenleri gördükçe ben evde üşüdüm,çıkan 2 lastik ve verilen emek harikaydı,ağaçlara zarar vermemeye çalışmak ta harikaydı,çekimlerde gördüğüm , burada bu kameranın çamurlanması gerekiyor gibi sorularıma Genco bey cevap verdi sanırım.

Giriş gelişme sonuç bağlamında herkesi yerine mıhlayan bir giriş olduğu kanısındayım,evet daha uzun olabilir , evet konular detaylandırılabilinir ama vurucu bir giriş için bundan güzeli olmaz bence. Bu kadar hareketten sonra olurda yorulursanız eğer karavacıların ''İbiş keyfi''ni çekebilirsiniz,kameranız bozulmaz , karnınız hep tok, bardağınız neyle isterseniz onla dolu olur.

Lazboard u daha önce gezelimgörelimde seyretmiştik ama takrar seyretmek te büyük keyif verecektir.Herkesi tebrik ederim arkadaşlar.
 



Ynt: TRT YolAçık (Gezenbilir) Programı 1. Bölüm Duyurusu

araç stıkerlarını nasıl temin edebilecegiz?birde çekim yaptığınız sehirlerde katılabilme şansımız varmıdır...
bilgilenme ve eğlenme adına.teşekkürler şimdiden kolay gelsin tüm parkurlarda.....
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,471
Mesajlar
1,518,405
Kayıtlı Üye Sayımız
172,124
Kaydolan Son Üyemiz
paramana

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst