KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
arkadaşlar şnorkelin ağzını kapatıp sızdırmazlık testi yapan var mı? ağzını kapatınca rölantinin bozulması titremesimi gerekiyor yoksa normal çalışmaya devam etmesi normalmidir?
abi direk snorkeli tutunca anlayamazsın muhtemelen , bende defendera sablonsuz takmayı denedim uymuyor gibiydi , şablonları taktım daha uygun hatta orjinal gibi oldu.
koli icine yapışık şablonları bir deneseniz.
önder bey
sorun şurdaki cama yasladığınız zaman altı oturmadığı gibi şinorkelin boyutu 20 - 25 cm. kısa kaportadaki hava çıkış noktasına çok uzak kalıyor
çıkışa yaklaştırıyorsunuz cama uzak kalıyor resimde anlatmaya çalıştım ama fazlasıyla bir karış mesafe boşlık kalıyor ~ 20 - 25 CM. eder
önder bey
sorun şurdaki cama yasladığınız zaman altı oturmadığı gibi şinorkelin boyutu 20 - 25 cm. kısa kaportadaki hava çıkış noktasına çok uzak kalıyor
çıkışa yaklaştırıyorsunuz cama uzak kalıyor resimde anlatmaya çalıştım ama fazlasıyla bir karış mesafe boşlık kalıyor ~ 20 - 25 CM. eder
o kısmı anladım bende kendi aracıma iceriye ilave parca ile taşıdım emiş ağzına bağladım , ama delinecek kısmın önüne birşey geliyorsa gene bilmiyorum , bende kalorifer denk geldi altından üstünden atlattım bağladım , hava deliği merkezi dirsekten ne kadar geliyor?
önder bey
isminiz Taner bey sanırım,
Resimlerden anladığım kadarı ile aracınız pajero aslına bakılırsa Önder beyin elinde o araçlara birebir uyumlu olan modelde snorkel vardı. çünkü bende bir arkadaşımın aracı için kendisi ile telefonda görüşerek ve kendi aracım üzerinde olan snorkel ölçülerini vererek aldım ve birebir uydu. hatta kutu içinden öyle bir ara parça çıktı ki benim orjinal safaride bile yoktu.. dış delik ile iç standart delik birbirine göre farklı yükseklikte karşı karşıya geliyor ki, işte o farkı ortadan kaldıran bir ara parça bu.. aşağıdaki resimler Pajerocu arkadaşlara yardımcı olsun..
Montaj resimlerin yardımcı olacağını umut ediyorum. ama Taner beyin almış olduğu kısa şase olanlara aittir. onların hava filitre çıkışı daha geride çünkü, 10 yılda ondan kullandığım için iyi biliyorum..
yani o snorkel bu araca aittir...