Tüm Malzemeler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Asaya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,930

Asaya

Yeni Üye
arkadaşlar öncelikle merhaba.

ben amatör bir dalgıcım. serbest dalış ile sabit ağırlık kullanarak 20m ye kadar inebiliyorum vu su altında 2.5 dk kadar nefes tutabiliyorum (derinliğe göre 1.5 dk)

öncelikle cmas ile başlayıp 3 yıldız amatörden sonra padi ye geçmeyi düşünüyorum.

amatörlük malzemelerim olan 5mm tek parça ıslak (havlusuz) yarım kol ve yarım paça elbisem var toplamda değişik durumlar için kullandığım 8x1kg // 4x2kg ağırlıklarım var. oldukça uzun ama kısmen sert bir paledim ve orta kalitede buğu önleyici camları olan gözlüğüm var şimdi ben bu malzemeleri dalış eğitiminde kullanabilir miyim?

toplamda kendime dalış malzemeleri için ne kadar bütçe ayırmamı önerirsiniz.

dalış için casio marka serisini hatırlayamadığım bir saatim var 100m 10bar su geçirmezlik özelliği var derinlik ölçüyor altimetre ve basınç ölçeri mevcut ancak dakometre si yok. ben bu saati daha profesyonel olanları ile değiştirmeyi düşünüyorum önerebileceğiniz bir saat varmı?

diğer melzeme önerilerinize de açığım.

ortalama bir bütçe ile bu işi kapsamlı olarak öğrenmek istiyorum. yıllardır su altı aşığıyım kışında dahil olmak üzere gece ve gündüzleri birçok dalış yaptım. bana ne tür önerileriniz var kapsamlı bir şekilde yazarsanız sevinirim

(yazmayı unutmuşum... bende yüz ve alın kısımlarında kronikleşmiş sinüzit sorunu vcar ancak dalış yaparken bunlar zamanla açılıp temizleniyor (birkaç dalışta) bunlar benim için sorun teşkil edermi. genelde yüz yada kulak ağrısı çekmiyorum. ilk dalışlarımı birkaç gün 1-7m arası yapıp sinüslerimin açılmasını sağlıyorum)

Etiketler
Ynt: Tüm Malzemeler

CMAS 2 yıldız dalıcıyım. 3 senedir düzenli olarak dalıyorum.
Elbiselerden başlayacak olursak, eğer ege ve akdenizde yaz aylarında dalış yapacaksanız, elbiseniz yeterli. Ama mümkünse kısa elbisenin yanında başlıklı 5mm. uzun bir elbisenin de olması iyi olur. Paletiniz donanımlı dalış için uygun değil. Daha kısa pala boylu arkası açık paletler scuba için tercih ediliyor. Arkası açık palet kullanacaksanız, patikte almanız gerekiyor. Kilonuz 90 üzeri değilse 2kg.lık ağırlıklarınız, çelik tüp kullanımında yeterli. Aliminyum tüp kullanımında ise 2/3 kadar daha fazla ağırlık gerekecektir. Dalış bilgisayarı veya saat için bir şey diyemiyeceğim.
Bütçeye gelirsek, Türkiye şartlarında tek parça elbise için 400TL, palet ve patik için 300TL, eldiven ve maske için 175TL. yeterli olacaktır. Bu maliyetler Mares, auqalung vbz. markaların orta seviyeye veya ona yakın modelleri içindir. Az da olsa maliyeti düşürebilirsiniz farklı model seçerek. Üst sınır da 3-4 katına kadar da çıkabilirsiniz.
BC olarakta 450 den başlayan fiyatlar var. Ama senede 15-120 dalış yapacaksanız ben BC'yi gereksiz masraf olarak görüyorum.
Gelelim sinüzütünüze. Elbette bir sorun. Donanımlı dalışlarda daha derine, daha uzun sürelerle iniyorsunuz. Ne olacağı belli olmaz. Bir KBB ciden görüş almanız iyi olur. Bu yüzden bence 2 sene kadar kiralık malzeme ile dalış yapıp, sağlık sorunu olmazsa kendi malzemenizi almanız daha iyi olur.
Bu arada eğer ABD ile bir kontağınız varsa, malzemeleri en az yarı fiyatına sahip olabilirsiniz.

Ynt: Tüm Malzemeler

hfatih' Alıntı:
CMAS 2 yıldız dalıcıyım. 3 senedir düzenli olarak dalıyorum.
Elbiselerden başlayacak olursak, eğer ege ve akdenizde yaz aylarında dalış yapacaksanız, elbiseniz yeterli. Ama mümkünse kısa elbisenin yanında başlıklı 5mm. uzun bir elbisenin de olması iyi olur. Paletiniz donanımlı dalış için uygun değil. Daha kısa pala boylu arkası açık paletler scuba için tercih ediliyor. Arkası açık palet kullanacaksanız, patikte almanız gerekiyor. Kilonuz 90 üzeri değilse 2kg.lık ağırlıklarınız, çelik tüp kullanımında yeterli. Aliminyum tüp kullanımında ise 2/3 kadar daha fazla ağırlık gerekecektir. Dalış bilgisayarı veya saat için bir şey diyemiyeceğim.
Bütçeye gelirsek, Türkiye şartlarında tek parça elbise için 400TL, palet ve patik için 300TL, eldiven ve maske için 175TL. yeterli olacaktır. Bu maliyetler Mares, auqalung vbz. markaların orta seviyeye veya ona yakın modelleri içindir. Az da olsa maliyeti düşürebilirsiniz farklı model seçerek. Üst sınır da 3-4 katına kadar da çıkabilirsiniz.
BC olarakta 450 den başlayan fiyatlar var. Ama senede 15-120 dalış yapacaksanız ben BC'yi gereksiz masraf olarak görüyorum.
Gelelim sinüzütünüze. Elbette bir sorun. Donanımlı dalışlarda daha derine, daha uzun sürelerle iniyorsunuz. Ne olacağı belli olmaz. Bir KBB ciden görüş almanız iyi olur. Bu yüzden bence 2 sene kadar kiralık malzeme ile dalış yapıp, sağlık sorunu olmazsa kendi malzemenizi almanız daha iyi olur.
Bu arada eğer ABD ile bir kontağınız varsa, malzemeleri en az yarı fiyatına sahip olabilirsiniz.

Bilgiler için teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,125
Kayıtlı Üye Sayımız
167,025
Kaydolan Son Üyemiz
Atilla Alpaslan

Çevrimiçi üyeler