Tümseklerde önden gelen ses?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,635

youngsun

Zirve
Yer
İstanbul/Ankara
Web
www.youtube.com
Arkadaşlar hafta sonu İstanbul-Düzce arası 100 km'si köy yolları olmak üzere toplam 500 km yol yaptım. Ortalama tüketim 4.9 lt. Bence mükemmel. TEMde 2500 deviri geçmemeye dikkat ettim. Bu devirde hız 105 km civarı sanırım.

Aracın bozuk yol performansı mükemmel tıkırtı vs. hiçbirşey yok. Ancak kısa yüksek beton hız tümseklerinden düz bir şekilde biraz hızlı geçince tümsek bitiminde önden KÜT diye bir ses geliyo. Çapraz geçişlerde yok. Bu normal bir ses mi? Yoksa hemen servise gösteriyim mi?

Etiketler
Ynt: Tümseklerde önden gelen ses?

Mevlüt bey ben çok büyük bir sorun teşkil eden bişey olduğunu düşünmüyorum bazı tümsekler keskin hatlı direk yükselip alçalan türde oluyorlar buda hzılı geçerken gümleme yapabiliyor lastiklerin yere hızlı vurmasından kaynaklanıyor olabilir ama içiniz rahat etmesse servisden birini alın yanınıza bir dinletin bakalım ne diyecekler.

;D ;D ;D

Tümseklerden hızlı geçince bütün arabalar kütürder mevlüt bey.

Çaresi de yavaş geçmek. ;D

Ben de aynı soruyu bir ustaya sordum. Normal dedi, ama rahatsızsan daha yumuşak bir lastik kullanabilirsin dedi.

Mevlüt bey, yeni aklıma geldi... Lastik basıncını kontrol ettiniz mi? Mesajlarınıza baktım; ekim başında almışsınız. Daha önce herkes yaşamıştı; bayiden teslim alınan araçta 40-50 gibi lastik basınçları oluyor.

Bu konu daha önce konuşuldu. Mesela bir arkadaşımız (softdevel) 41 hava ile 10.000 km. gitmiş. Ben 2500 km. civarı uyanmış, kontrol ettirmiştim. 39 hava vardı.

Şayet kontrol ettirmediyseniz, ilk işiniz lastikçi olsun. 29 havaya ayarlatın. Şayet zaten hava 29 ise, mesajımı yok sayın.

Selamlar.

sübhanallah... yorumları şok olmuş bir şekilde okudum. hiç yüksek lastik havasından küt diye ses gelir mi ? bu nasıl bir iştir anlamadım gitti. arabada birşey çıkmasın diye gide gide en küt etmeyecek parçaya iftira attınız ya ben daha birşey demiyorum.

bu arada araç yaylanırken de küt ediyorsa amortisörleri kontrol ettirseniz iyi olur.

mstdgbkn' Alıntı:
sübhanallah... yorumları şok olmuş bir şekilde okudum. hiç yüksek lastik havasından küt diye ses gelir mi ? bu nasıl bir iştir anlamadım gitti. arabada birşey çıkmasın diye gide gide en küt etmeyecek parçaya iftira attınız ya ben daha birşey demiyorum.

bu arada araç yaylanırken de küt ediyorsa amortisörleri kontrol ettirseniz iyi olur.

Gelir kardeşim gelir.... Bal gibi gelir.

Hem sen bu arkadaşın bahsettiği sesin nasıl bir ses olduğunu anlayabildin mi ki şok oldun?

Herhalde biz de Duster'ı tanırken bazı deneyimler yaşadık, tahmin ettik de öyle yazdık muhterem.

Amortisör kütürtüsü başka bir şey, lastikten kaynaklanan tok sesi başka. ;D

Şu "arabada bir şey çıkmasın diye...." ifadeni de anlayamadım.

Bir Duster alan tüm arabaların kefili mi ki? Çıkarsa çıkar; babamın fabrikası mı? Ne olur? Bir sorun varsa gereğini yaparlar.

Herhalde şöyle düşündün: "Hımmmm, Duster kusursuz araba diyorlar, kusurlarını gizliyorlar...." Malum diğer katılımcılar, yani hariçten gazel okuyanlar öyle diyor ya...

Arkadaş, bangır bangır bağırdık bu arabanın eksilerini, artılarını, iyi kötü yönlerini... Herhalde gözünden kaçtı.

Yav bir de gülmeyin ama, lastiklere nitrojen basmak da faydalı olabilir yumuşatmak için.
Ben şehir efsanesi sanıyodum ama, denedim farkı hissettim.tavsiye ederim.

bende vardı aynı sorun.vıraj demır lastıklerı erımıs bıtmıs.degıstırınce duzeldı.aynı sesten bahsedıyorsak tabı.. kontrol etmekte fayda var.

küt var küt var, arazi aracına bindim bineli hız tümseklerinde pek yavaşlamam ve pekde kütürtüm olmaz, kütürtü olur nırmal demek yanlış. Ama sizin tümseğe giriş hızınıza ve amortisörlerinize bağlı olarak amortisörler tam kapanıp küt diye vuruyorsa bu doğaldır ama bu şekilde çok vurursanız muhtemelen amortisör patlar bir süre sonra. Yada salıncak veya torsiyon veya yay veya amortisör bağlantılarından birinde boşluk varsa bir parça kasılınca yerinden çıkıp sonra tekrar yerine oturuyordur ve benzer bir ses çıkar. Her halukarda bence her tür ses olmaması gereken bişeyin olduğunu gösterir.

Esas bir arabanın altından gelen sesi umursamayacağınız yer sert zeminli ama tümsek çukur dolu stabilize yollardır oralarda bizim arabalar çığrından çıkıyor. İşte o normal

Arkadaşlar servisi aradım, 20-30 km hızla geçilen tümseklerde o tarz bir ses olmaması gerek dediler gelin bakalım dediler, bugün iş çıkışı yetişirsem götürücem bakalım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,975
Kayıtlı Üye Sayımız
166,726
Kaydolan Son Üyemiz
Midre

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR