cygnet
Kamp I
<div class="bbWrapper">Merhaba,<br />
<br />
Çekme karavanımızla yurt dışına çıkmak üzere Turing kurumuna gidip arabamın green cardını ve uluslar arası ehliyetimi alırken yurt dışına karavanımla çıkacağımı söyledim ve ona da green card çıkarıyormusunuz diye sordum.<br />
Sigorta mevzuatı ile ilgili yetkili personel bilgisayarda bir süre araştırdı ve "onunla ilgili bir prosedür bulamadım" dedi ve green card alamadım.<br />
Yurt dışına çıktım..Yunanistan sorun çıkarmadı...Yunanistan'dan çıkarken de yetkililer sorun çıkarmadı.<br />
Ancak aynı kapıdan Makedonya'ya girişte yetkili "bu karavanın sigorta belgesi nerede" diye sordu..<br />
Nasıl anlatayım ? Adam İngilizce bilmiyor..Bilse ne olacak..Turing vermedi desem ne olacak. Uzun tartışşmalardan sonra birini aradı ve bana "şu kulübeye git , oradan satın al" dedi.. Gittim , 15 Euro verip bir makbuz verdi . Yola devam ettik.<br />
Arnavutluka girişte de çıkarken de sorun olmadı. <br />
Hırvatistana girişte de sorun yoktu. Çıkarken de olmadı ama aynı kapıda Bosna Hersek polisi yine aynı soruyu sordu. Sonuç olarak 25 Euro luk makbuz verip serbest bıraktılar.<br />
Dün Sırbistan'a girdik..Bu kez derdin daha büyüğünü yaşadık.<br />
Sırp polisi gayet nefis İngilizce ile "ya 200 km geriye Zvornik şehirine gidin ve green card alıp gelin ya da geri dönün" dedi.."Lütfen yardım edin , biz Belgrada kampinge gidiyoruz..Seyhatten başka amacımız yok" dedim. Aralarında sırpça konuştular ve "karavanı çözün burada bırakın ve arabanızla 30 km ileride ?????? kasabaya gidin orada , GAGA adlı sigorta acentesi sizi bekleyecek , oradan buraya gelin ve geçin" deyince eşim de işe karıştı biraz...O da anlayış gösterilmesini filan söyledi..Onlar yine aralarında konuşmaya başladılar..<br />
Sonunda bizden binbir garanti isteyerek karavanımızı da götürmemize ama o adını verdikleri kasabada ki GAGA adlı acenteden mutlaka green card almamızı tembih edip bize izin verdiler..Ayrıca GAGA'ya 40 Euro da ödeyeceğimizi söylediler. <br />
Biz 30 km içinde o isimde bir kasaba görmedik , ya da kiril harfleri ile mi yazılıydı da bulamadık , bilmiyorum ve transit geçip Belgrada kampa geldik.<br />
Şimdi burada kamp yetkilisinden bize bir oto sigorta acentesi bulmasını ve karavanımız için de gerren card almak istediğimizi söyledim..Bakalım yardımcı olacakalar mı bilmiyorum..Şimdilik samimiler.<br />
Çünkü Sırbistandan çıkışta da aynı sorunla karşılaşacağız..<br />
Ama Bulgarsitana girerken ne olacak , meçhul.<br />
<br />
Şimdi Turing'e bu sabah bu olayları içeren detaylı bir mail attım ve ardından da tel edip, mail attığımı , konunun çok önemli olduğunu , maili okumalarını ve gerekeni yapmalarını istedim.<br />
<br />
Bakalaım ne yapacaklar.<br />
<br />
İstanbula geldiğimde de elimdeki makbuzlarla Turinge gideceğim.</div>