TurkeyRunJuly2011

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan the venturer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 178
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,938
Ynt: TurkeyRunJuly2011

[/COLOR]Assos'a varınca herkes bir tarafa kaykıldı...
SDC10134800x600.jpg
SDC10130800x600.jpg
SDC10136800x600.jpg

Etiketler

Serinleme faslı ve içecek molasından sonra Ege sahili boyunca yola devam ediyoruz. Ta ki Altınoluk'a 2-3 km kalana kadar.
SDC10137800x600.jpg

Benzin aldık, depolar fullendi fakat birkaç km sonra Haakon'u sol aynada zor görmeye başladım yavaşlıyordu.
Hemen sağa yanaştım o da yanaşmıştı bile. Motoru çalışmıyordu. 2000 model 150.000 km üstü ve daha yeni Norveç'ten aşağı gelen motor artık yorgundu.
İlk aklıma gelen yan ayak switch'i. Marş basıyor, akü sağlam. Diagnoz cihazına bağladık ve yakıt pompasına elk. gitmiyordu. Nereden çıktı şimdi bu!!!
Ama ustam Haakon sigarasını yaktı. ''Sabırlı ol'' dedi ve işe koyulduk.
Önce motorlarda lazım olan takım taklavat çıkarıldı. Tabi motorlardaki yüklerin bir kısmı yerlere saçıldı ve hava kararıyordu.
IMG_0124800x600.jpg

Yakıt depo kapağını çıkartana kadar canımız çıktı. Çok sıkıydı ve depo doluydu dahası dolu olduğu için bir miktar basınç da kapağın açılmasını engelliyordu.
Levyeler ile çekiçlerken ben o da diğer yarıdan eli ile itiyordu ve açabildik kapağı.
IMG_0123800x600.jpg

Böyle ustalarla dünyayı dolaşmak kadar güzel birşey olabilir mi???!!!
Hem öğreniyorsun, hem de geziyorsun.

Sırada yakıt pompasını çıkarmak var. Pompa ve şamandıra içiçe. Çok küçük pompa şamandıra altında ve onu tutan plastik çerçeve içinde.
SDC10139800x600.jpg

Tuttuğum kabloyu lehimlemek üzere ya da bir switch uydurmak üzere şehir merkezine gittim.
SDC10141800x600.jpg
Kimse yapmak istemiyordu. Alet edavatını da vermeyenler çıktı. Sonunda birini buldum ve işe koyuldum. Fakat ne kablo ne de switch'i lehim tutmuyordu. Dahası kablo çok kısaydı.
bulabildiğim en iyi (yakıta dayanıklı ve etli izoleli) kabloya switch uydurdum ve geri döndüm.

Adam kendinden emin. Ben pompa ile uğraşırken o da harici bir elk. tesisatı çekmiş. sebebi tesisatta da voltun bir gidip bir gelmesi.
SDC10143800x600.jpg

Birazdan yola çıkacağız. İşlem tamam ve yukarıya kadar da bir sorun çıkarmamış. Tek sıkıntımız devamlı yanan bir benzin gösterge ışığı.
Şamandıra ayarsız yani. Benim ışığa göre yaşadık yol boyunca. Biraz da teknolojiden faydalandık. Navigasyonların yolbilgisayarları sıfırlandı sürekli.
SDC10144800x600.jpg

horasani' Alıntı:
keyifli bir gezi,özellikle gönydoğuyu merakediyor
devamını heyecanla bekliyoruz.
Kesinlikle doyamadım bu iki güzel bölgemize. İlk fırsatta sadece oralar için daha farklı bir gezi yapacağım inşallah.
Teşekkürler.

Evet, en son benzin pompa tamirinden sonra Ayvalık istikametine doğru devam etmeye başladık. Yalnız hava kararmıştı ve yemek barınak problemi ortaya çıktı haliyle.
açıkçası o yoğun trafikli ve insan kalabalığı olan güzergahta hiçbir yer ilgimi çekmemişti ve karnım acıkıyordu. Acıkınca da kan şekerim düşüyor ve asabileşmeye başlıyordum. Dikili Salihleraltı'na kadar çok tempolu sürmüşüz. Bunu Haakon daha sonra bana hafif kızgın birşekilde anlattı. Adamcağız böyle trafiğe alışkın değildi. Ayvalık tarafında kuzenlerden biri aramıştı. O taraftan geçeceğimizi haber almıştı ve bizi yazlığına davet etti. Haakon'u ikna etmek için bayağı uğraştım ve o geceyi orada geçirdik. Aç karnımızı da doyurduk. Zaten geç saate kadar muhabbet... Bizi gören komşular geliyor güzergah, motorlar hakkında sorular derken Haakon yavaş yavaş bize benzemeye başlıyordu. Saat bire doğru uyuduk ve sabah kalktık, yeğenlerle yenge ile kahvaltıdan sonra yola devam.Sırada Bergama.

Bergama; bana göre ülkemizde en iyi korunan yerlerden biri. Ben çok seviyorum. Doğa olarak, tarihi eserler olarak bir harika. Manzarasına zaten diyecek birşey yok. Şehire girince Asklepion ve Akropol tapınakları ile Bergama Kilisesi'ni muhakkak görün. Kilise ülkemizde önemli kiliselerden biri. Ve çarpıcı yapısı ile ayakta pek birşeyi kalmasa da çok heybetli. Hemen yolunuzun üstünde.
Unutmadan, şehir içinde bir köftecisi var. Eski bir dükkan fakat harika köftesi ve tahinli cevizli Kemalpaşa tatlısı muhakkak tadılmalı. Bilenler lütfen dükkanın ismini versin.
Babadan oğula geçen bir dükkan.

Sonra Akropol'e doğru tırmanmaya başlıyoruz. Teleferik de var. dileyen yoldan dileyen telden yukarı çıkıyor. Biz bol manzaralı ve virajlı baraj gölünü seyrede seyrede yukarı doğru sürüyoruz.
Yukarıdan manzara bir harika
SDC10149800x600.jpg
SDC10150800x600.jpg
O beni; ben onu çekiyorum:smiley:
SDC10151800x600.jpg
Yine değişik birşeyler arıyor gözüm hep yerde...
SDC10154800x600.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,051
Kayıtlı Üye Sayımız
166,793
Kaydolan Son Üyemiz
ugursarisoy

SON KONULAR

Geri