TurkeyRunJuly2011

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan the venturer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 178
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,938
Ynt: TurkeyRunJuly2011

Sırada bol virajlı ve harika bir tırmanış var Meryem ana'a çıkarken...Ama istediğim sürüşü pek bulamadım çünkü otobüs konvoyları müsaade etmiyordu.
SDC10170800x600.jpg
Burada yarı hacı oluyor yavaştan...
SDC10169800x600.jpg
Hristiyanlık ile Müslümanık'ı hep karşılaştırdık. Eskiden dünyanın değişik dini yerlerini yürüyerek hacı oluyordu insanlar diyor. Canterbury Tales'da yazılanlar doğruymuş demekki. Kudüs, Türkiye, İspanya....
Hala öyle gidenler de çok olmasa da mevcutmuş.

Etiketler

Ben otoparktan ayrılmıyorum. Yerim güzel. Nispeten serin ve gölgelik. Haaokn'u da zor ikna ediyorum. Yaw gir kuyruğa da evi bir gör. Hacı ol, bak o kadar yolu geldik senin için. Suyunu doldur ve iç. Bana da getir... Binbir dil dökmeden sonra gidiyor yanımdan ama sonra söylüyor Eve şöyle kaynak yapıp bir göz atmış:smiley:)))Bol bol su içtim ama dedi.
IMG_0147800x600.jpg
IMG_0143800x600.jpg
IMG_0145800x600.jpg
IMG_0146800x600.jpg

Bunları unutmuşum. Kamp alanındaki ziyaretçim. Hayvancağız nasıl alışmış. Hemen ekmek bulup besledim ama doymak bilmiyordu mübarek.
SDC10161800x600.jpg
SDC10162800x600.jpg

Kuşadası-Muğla Fethiye derken önemli önemsiz birkaç yere daha uğrayıp Fethiye'de soluğu alıyoruz. Arkadaşı ziyaret edip hasret giderip yola devam etme kararı aldık. Arkadaş otelcilikle uğraşıyor ve bizi ağırlamak istedi fakat benim amacım Tekirova'ya bu akşam varmaktı. Birkaç gün inzivaya çekilip, ihtiyarı güneş altında iyice yakıp, denizin tadını çıkarıp sonra doğuya gitmekti. O yüzden de öyle yaptık.

Unutmadan; Fetihye'ye giderken Dalyan Kaunos görüldü. Daha sonra da Patara'da Letoon'u gördük. O kadar çok gezilecek görülecek yer var ki anlatamam. Birine gireyim diyorsunuz, diğerini kaçırıyorsunuz...
Buyrun size tablo gibi Kaunos
SDC10172800x600.jpg

Yine Dalyan Kaunos...
SDC10174800x600.jpg
Bir tane daha
SDC10171800x600.jpg
Buraya gidecekler muhakkak çamur banyosunu ve nehir ağzındaki tekne turunu denesin. Siz iyisimi turla gidin. Yoksa olmuyor bu işler:( Ya da motorlu geziyi sınırlandıracaksınız. Bu maratonda Haakon istemedi çamuru tekneyi.

Tam gaz Letoon...
Burada da birkaç harabe var fakat birşey kalmamış. Etraf hep Likya yolu tabelası ile dolu ve mis gibi domates kokuyor.
Muz ve zakkum birarada asmaya sarılmış.
SDC10185800x600.jpg

Ve Letoon harabeleri de bu. Kalan bu kadar maalesef:(
Fethiye'deki arkadaşım alper'in söylediğine göre ülkemizdeki en güzel kumsallardan biri de buradaymış. Ama biz Kemer Tekirova'ya varacaktık bu yüzden de hiç girip bakmadık.
SDC10183800x600.jpg

Fethiye'den sonra Kalkan-Kaş, BU GÜZERGAHI MUHAKKAK TAVSİYE EDİYORUM. BOLLLLL VİRAJLI FAKAT O KADAR DA HARİKA BİR MANZARA SİZİ BEKLİYOR. Akdeniz'de en çok sevdiğim yer Tekirova'dan sonra Kaş-Kalkan gerçekten. Çok ama çok daha sakin ve daha az bozulmuş. Sapa kaldığı için, belki de bu yol yüzünden.
Kaputaş Plajı ile başlamak istiyorum. Fakat sel mahvetmiş plajı. O kısmı çekmedim hiç.
SDC10187800x600.jpg

Sırayla geliyor resimler...
Buraya geldiniz mi Fetihye'ye geldiniz demektir. Bunu emen sıkıştırayım buraya...
SDC10181800x600.jpg
SDC10180800x600.jpg
SDC10182800x600.jpg

Sırada Kalkan-Kaş-Demra Çayı var.
SDC10186800x600.jpg
SDC10195800x600.jpg
SDC10193800x600.jpg
Hava yavaş yavaş kararıyor ve yine gece sürüşü. Zaman birtürlü yetmiyor. Çok yer görüyoruz ve o kadar çok fotoğraf çekiyoruz ki....
SDC10191800x600.jpg

Geçtiğimiz hafta ben de Fethiye'deydim. Kaş'a kadar açıldık otomobille.
O sıcakta kask ve montla dolaşmayı hayal ettim, hemencik vazgeçtim. :smiley:

İyi gezmişsin. Yaz bakalım... :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,051
Kayıtlı Üye Sayımız
166,793
Kaydolan Son Üyemiz
ugursarisoy

SON KONULAR

Geri