TurkeyRunJuly2011

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan the venturer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 178
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,002
Ynt: TurkeyRunJuly2011

Kimbilir ne diliyor yine...Her taşın başında birşeyler düşünüyor...
SDC10155800x600.jpg
Şu taş işçiliğine ve sabra bakın...
SDC10156800x600.jpg
Yine kaçaktan çalışmış Haakon...
SDC10159800x600.jpg
Olmazsa olmaz pozlar...
SDC10157800x600.jpg
Restorasyondan sonra bayağı düzenlenmiş ortalık. 15 sene önce böyle değildi buralar...
SDC10158800x600.jpg

Etiketler

Akropol sanırım bu kadar yeterli. Sırada şehir merkezine daha yakın Akslepion var...
Aşağı inerken birkaç poz daha çektim dayanamayıp...
SDC10153800x600.jpg
Bu da baraj gölünden...
Etrafında gezilecek, kamp yapılacak o kadar güzel yerler var ki!!!
SDC10152800x600.jpg

Aşağıdan yukarısı böyle gözüküyor...Asklepion'dan Akropol...
SDC10066800x600.jpg
Şehirden manzara
SDC10120800x600.jpg
SDC10058800x600.jpg
Antik tiyatro burada da mevcuttu. Ne kadar düşkünlermiş sosyal aktivitelere. Şimdiki halimize bakıyorum da utanıyorum açıkçası...
SDC10114800x600.jpg

Bergama'dan ayrılıp, İzmir istikametine devam ediyoruz. İki trafik kontrolü ve cezasız atlatmadan sonra İzmir'de motorcu arkadaşlar ile buluşup hasret giderip, eski Aydın yolunu takip edip Seferihisar üzeri Selçuk Dereli Kamping'e varış. Yol üzeri hemen İzmir çıkışı Güzelbahçe'de hep uğradığım lokantaya uğradık ve işkembe-kelle eti ve beyin karışımı o muhteşem soslu çorbayı Haakon'a tattırıp Selçuk'a yola koyulduk.

Geçen sene de aynı kamp alanında kalmıştım ve memnun ayrılmıştım. Karavancıların uğrak yeri. Fakat biraz pahalı ve suratsız bir bekçi koymuşlar sürekli gestapo gibi milleti izliyor. Seneye o güzergahtan geçerken başka bir yerde kalırım diye düşünüyorum. Deniz de güzel değildi bu sene. Biz yine de çadırları kurup denize girip elektrik ihtiyaçlarımızı giderdik. İki tane daha F650 GS-biri Dakar- Romen karı koca bir de kızları ile Gürcistan-Ermenistan ve biraz da Türkiye yapmışlar fakat ülkemize ve insanlarımıza hayran kalmışlar. İnanır mısınız, bir saatten fazla ayaküstü çene çaldık ve Doru'nun (Romen adamın ismi) anlatıklarını duyunca o kadar mutlu oldumki...Tekirdağ'da pansiyon ayarladım ve iki gün de Tekirdağ civarını gezdiler, hala görüşüyoruz. Tekrar sadece Türkiye için geleceklerini her defasında söylüyor. Resimlerini çekmek hiç aklıma gelmedi ama suçlusu da biraz geveze olan Doru açıkçası. Sonra yemek restaurantta faslı ve akşam muhabbeti. Daha sonra da uyku tulumu ve mat ı alıp doğru sahile şezlonga... Ay deniz ve kum...Muhteşem bir gece daha.

Ertesi gün ben çok erken kalktım saat altı gibi, ve deniz kenarında yürüdükten sonra toparlanıp İlk olarak Efes, sonra da Meryem ana'yı ziyaret ettik. Haakon hacı oldu. Yine bir sürü turist, hele Meryem Ana evi önünde kuyruk almış başını gidiyor. GEzmek görmek isteyenler muhakkak sabah erken gelsinler. Ören yerlerini çoğunlukla erkenden ziyaret edip, ya da akşamüstüne bırakıp yola öyle devam ettik. Hem bunaltıcı sıcak ve elbiseler hem de kalabalığın gözü bizi rahatsız etti hep. Herkes neredeyse yarı çıplak, biz malum elbiseler içinde...Kim daha mutlu?Tabiki biz...Bunu onların ağzında hep duyduk...

Resimler gelsin...
IMG_0139800x600.jpg
IMG_0138800x600.jpg
Yine en güzelleri peşinde koşarken...
IMG_0137800x600.jpg
Uzaktan bir tane...
IMG_0136800x600.jpg
Haakon da boş durmuyor...
SDC10165800x600.jpg
Bu nasıl?
SDC10166800x600.jpg
Ortam müsaitti ve yabani meyvelerin tadına baktık. Kaplumbağayı yabani armut ile besliyorum ve ben de tadına bakıyorum. Mayhoşşşşşş
IMG_0140800x600.jpg
Efes'ten son bir tane daha
SDC10168800x600.jpg

selimsani' Alıntı:
Hocam güzel gezi olmuş ben de aynı rotadan temmuzda geçmiştim 4 çekerle olimposa kadar inmiştik, klima olduğu halde yanıyordu aracın içi, motor tepesinde onca kıyafetle ne olur düşünemiyorum, tebrik ediyorum sizi valla...
Bakmak isterseniz gezi notları : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=78004.msg965176#msg965176
Gülü sevmeyen dikenine katlanamaz. Ne kadar yazlık giyinsek de motor üstünde böyle ama toksin stres kalmıyor insanda. Yağ-kilo da cabası;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR