Türkiye'deki Dalış Noktaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,406

Deep

Zirve
Yer
İstanbul
Web
www.mertkigili.com
Aşağıda koordinatları bulunan noktalar Bodrum'un en güzel dalış noktalarıdır.

Bodrum Buyuk Reef

N 37 00.353'
E 27 24.775'

Bodrum limandan 3.5 km uzaklıkta, denizin ortasındaki bu muhteşem reef Bodrum'un büyük balık açısından belki de en zengin noktasıdır. 8-9 metrelerde başlayan daire şeklindeki kayalık 30 metreye kadar uzanır. Papaz balıkları, iri orfozlar, papağan balıkları, karagözler bölgenin değişmez manzaralarıdır. Ayrıca müren, barakuda ve özellikle Eylülde Akyalar sıkça görülür.

Bodrum Kucuk Reef

N 37 00.449'
E 27 24.841'

Büyük reef'in 200m. ilerisindeki küçük reef 5-6 m. lerde başlar ve 30m. ye iner. Müthiş bir canlılığa sahip olan küçük reef yaklaşık olarak Buyuk reef ile aynı manzaraları sunar.

Bodrum Kargi

N 36 57.083'
E 27 18.386'

Bodrum yarımadasının güneybatı ucunda bulunan Kargı, vatoz, orfoz, akya gibi büyük balıkları görebileceğiniz Bodrum'un favori dalış noktalarındandır.

Bodrum Pacoz (Karaada)

N 36 59.301'
E 27 25.898'

Karaada'nın güneybatı ucundaki paçoz koyu, balık besleme dalışı yapabileceğiniz ender noktalardan biridir. Yemlenmeye alıştırılan karagöz, sarpa ve papağan balıklarını elinizle besleyebilirsiniz. Yüzlerce balığı etrafınıza toplayarak bir çok tecrübeli dalıcının bile yaşamadığı bir dalış deneyimi yaşayabilirsiniz. Yanınıza ekmek almayı unutmayın!! ;)

Yeterli egitim duzeyine sahip dalgic arkadaslar, Sahil Guvenlik'e bildirerek ve dalis guvenligini saglayarak bu dalis noktalarinda kendi imkanlariyla da yasal bir sekilde dalabilirler.

Diğer dalgıç arkadaşların da konuyla ilgili paylaşımlarını bekleriz :smiley:

Keyifli dalislar

Ynt: Türkiye'deki Dalış Noktaları

15-17 eylul arasındakı klup olarak yaptıgımız dalısları bodrumdakı buyuk reef ve kucuk reef e yaptık balıklar okadar evcıllesmıskı artık top atsak gerı getırcek duruma gelmısler :D cektıgım fotoları sızınle paylasmak ıstedım..
hepınıze sevgıler...

www.kodosk.org.tr
Genc Kodosk Baskanı Berk Guneri

04520037pe8.jpg

berk :D
04520035ys0.jpg

hocam kacakcı koyundada besledık özellıkle murenler muhtesemdı koca koca orfozlar artık fıno gıbı olmuslar..
bu arada sen quantumun tonozunu gordunmu?? su altında reklam almıslar..

www.kodosk.org.tr

Biliyorum onu büyük reefte, ama artık pek okunmuyor baya yosunlu :D
Mürenleri büyük reefte gördünüz di mi? Orası gerçekten Türkiye'nin bir numarası bence, bir müren gündüz vakti yuvasından çıkıp önümden geçmişti :eek: Orfoz bakımından da çok zengin, barakudaları görmek için yüzeye bakmak lazım arada bir
Kaçakçı veya Paçoz'da büyük Karagözler küçük deniz kestanelerini de yiyebiliyor, katır kutur parçalıyor valla dikenlerini :D Kızıldeniz'den çok balık geldi bizim kıyılara mesela sunfish, kırmızı mavi parlak sarı olan küçük çok meraklı bi balık taşları vur hemen gelir girer avucunun içine :D
Trigger fish geldi, o da muhteşem bir balık

Türkiye sularında baraküdanın da olduğunu bilmiyordum. Baraküdanın Ak Deniz' de nadiren görüldüğünü biliyordum ama bu kadar yakınlarımızda dolaştıklarını ilk burada öğrendim.

abı acayıp barakuda vardı bız gırdıgımızde orfozlar kocaman kocamn akyalar dehset bıyerdı.. :D
bız bıde klup olarak 17 agustos depremı anısına degırmenderde batık otel var oraya daldık bodrum dalısından once resmen karanlık sular gııbıydı ters donen arabalar sokak lambaları banklar sandvıc gıbı duran otel sankı gecmıse donmustuk...

Hadi yaa
çok merak ettim fotoğraf var mı Değirmendere dalışınızdan?
Reefler genelde çok zengindir büyük balık bakımından, ben 3 ay boyunca dalış eğitmenliği yaptım o bölgede kötü olduğu bir gün görmedim, bizim keşfettiğimiz bir batık var Bodrum'da limana 300m. mesafede orada bile 15-20 tane kocaman akya etrafımda dönmüştü :smiley:

berk' Alıntı:
abı acayıp barakuda vardı bız gırdıgımızde orfozlar kocaman kocamn akyalar dehset bıyerdı.. :D
bız bıde klup olarak 17 agustos depremı anısına degırmenderde batık otel var oraya daldık bodrum dalısından once resmen karanlık sular gııbıydı ters donen arabalar sokak lambaları banklar sandvıc gıbı duran otel sankı gecmıse donmustuk...

bendekı sualtı foto makınesı digt. deıl su cok bulanık ve gorus dusuk oldugu ıcın 72 kare fılmden duzgun cıkan bısı olmadı.. celenk fln bıraktık dıbe ama bızım kendı www.kodosk.org.tr dekı sıteye koymak ıcın mecbur fluu da olsa negatıf scan yaptırcam oynııcaz bakalım bısı cıkarsa koycam burayada..

bu otel banklar ters donen ( renault toros stw ) cok yakında gıdınce fark edılıodu yaklasık 45 er dkk 2 dalıs yaptık bıde degırmendere su altı sporları klubu bolgeyı cok ıı bılıo onlar gosterdı..

Deep' Alıntı:
bizim keşfettiğimiz bir batık var Bodrum'da limana 300m.

tam koordınat varmı?? eskı batıkmı? batık cok merak edıorum aslında bızım dalıs organızasyonlarımız oluo klup olarak ıstersen bıze katılabılırısn?? o tarafta bı rehberın olması ıcımızde cok ıı olur ne dıosun :smiley:

Olur, sen haber verirsin bana, benim eski dalış merkezi ile de temasa geçebilirim, ben de reheberlik yaparım tabi memnuniyetle ;)
O batık İçmeler tarafında Diamond of Bodrum otelin 325m. açığındaydı, GPS yanımda değil, koordinatını da veririm sonra. Batık eski bir ahşap gemi ama çok eski değil max 60-70 yıllıktır. Yaklaşık 20-25 m. boyunda, üstünde balık yaşamı fena değil
Asıl özel izinle Çanakkale boğazındaki savaş batıklarına dalmak istiyorum bunu organize etsek süper olur

super olur bız sureklı organızasyon yapıoruz zaten.. haberlesırız mutlaka.. :D benımde en buyuk hayalım orda dalmak ... savas gemılerı toplar acayıp olsa gerek ... bı efsane var bılıomusun? zamanında padısaha araba getıren bı gemı batmıs orda mıllet onu arıomus

hadi ya bak bunu bilmiyodum, o zaman onu da ararız ;)
yalnız ekim ayında gerçekleştirsek iyi olur bu organizasyonu sonra su da hava da çok soğur

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,868
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri