Türkiye'yi Rezil Eden Rehberler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaşif Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,255
Ynt: Türkiye'yi Rezil Eden Rehberler

başımdan geçen komik bir hikaye :smiley: her yaz çanakkaleye tatile giderim :smiley: 2 yıl önceki tatilimizde esnaflar bira satmıyordu halbuki raflar dolu ... neden dedik , sadece turistlere satıyoruz dediler :smiley: tabi diğer dükkanlardanda alamadık :smiley: ...
içler acısı bir örnek daha ben otomobil alırken veya yurt dışından getirirken yüzdesini hesaplayamadığım kadar ötv ve kdv ödüyorum :smiley: adam benim ülkemde benden daha lüks otomobillere biniyor hemde yok pahasına .
turistleri her zaman el üstünde tutmuşuzdur tutacağızda , gurbetçi vatandaşlarımız her zaman ezilmiştir ezilecektirde . nokta :smiley: :smiley: :smiley:

Etiketler

mirkan' Alıntı:
başımdan geçen komik bir hikaye :smiley: her yaz çanakkaleye tatile giderim :smiley: 2 yıl önceki tatilimizde esnaflar bira satmıyordu halbuki raflar dolu ... neden dedik , sadece turistlere satıyoruz dediler :smiley: tabi diğer dükkanlardanda alamadık :smiley: ...

Bu turistleri el üstünde tuttuklarını mı gösteriyor ? Yoksa "bunlar gavur nasıl olsa başka birşey içmezler içki içecekler, bizimkiler içmesin.." Şeklinde ahlak polisliği yapıldığını mı gösteriyor ?

Söz konusu inanç olunca meslek etiği (alkol isteyen yerli müşteriye alkol satmamak), söz konusu para olunca da inançlar hiçe sayılıyor sanırım (alkol satmak).

Arabistan'da turistler için özel, havuzlu, içkili gece kulüplü otelleri duymuşsunuzdur belki..

Aynı şekilde, bugün yurtdışında hangi ülkede alışveriş yaparsanız yapın, havaalanında ülkeden çıkarken, aldığınız ürünlerin kdv değerini size geri iade ederler. Çünkü siz o ülkenin vatandaşı değilsiniz ve vergi vermek gibi bir yükümlülüğünüz yok.

Buraya gelen yabancı insanlardan da vergi almak son derece saçma olur, çünkü sınırlı bir zaman için kalacaklardır ülkede.. Ve vatandaş olmadıkları için vergi verme yükümlülükleri yoktur. Belki dikkatinizi çekmiştir "yabancıdan yabancıya" araç satışları..

Turistleri el üstünde tuttuyoruz dediğiniz uygulamalar zaten uzun yıllardan beri var olan beynelmilel kurallar..
(alkol satma konusu hariç, o tamamen başka bir başlıkta incelenmeli...)

Rehberde yazılanlar ne olursa olsun her yıl milyonlarca turist akınına uğrayan yine de bizim ülkemiz değil mi? Başka ülkelerde düşüş yaşanırken Türkiye'ye gelen turist sayısında artış yaşanmasının sebebi sadece ucuz tatil olanağı mı? Hem yaz hem de kış turizminde tercih sebebi olan kaliteli aynı zamanda ekonomik tatil kaç ülkede yapılabilir? Rehberde yazılanların bir kısmına katılıyorum ancak büyük ölçüde iyileşme olduğu da gözardı edilemez. Bu konu daha önce de gündeme gelmişti ve hiç bir kelimesi değişmemiş olması tesadüf mü acaba? Kendi kendimizle hesaplaşalım ancak vur denince de öldürmeyelim :smiley:

34sel' Alıntı:
Rehberde yazılanlar ne olursa olsun her yıl milyonlarca turist akınına uğrayan yine de bizim ülkemiz değil mi? Başka ülkelerde düşüş yaşanırken Türkiye'ye gelen turist sayısında artış yaşanmasının sebebi sadece ucuz tatil olanağı mı? Hem yaz hem de kış turizminde tercih sebebi olan kaliteli aynı zamanda ekonomik tatil kaç ülkede yapılabilir? Rehberde yazılanların bir kısmına katılıyorum ancak büyük ölçüde iyileşme olduğu da gözardı edilemez. Bu konu daha önce de gündeme gelmişti ve hiç bir kelimesi değişmemiş olması tesadüf mü acaba? Kendi kendimizle hesaplaşalım ancak vur denince de öldürmeyelim :smiley:

Ben de bu güzel tatil cenneti ülkemizin güneyinin en büyük geçim kaynağı olan turizmin, böyle insanlar yüzünden zarar gördüğünü, bunları gözardı etmek yerine hepbirlikte yoketmemiz gerektiğini anlatmaya çalışıyorum :smiley:
Çünkü bu insanlar aynı zamanda denize de çöp atar, yollara da tükürür.. Bunu gören turiste & rehbere de isterseniz 10 yıllık ücretsiz tatil çeki verin. Yine de böyle şeyler yazmasını engelleyemezsiniz..
Kısacası kurunun yanında yaş da yanıyor.. Kimse bizim düşündüklerimizi düşünmüyor bu tarz insanları görünce.. Kimse "aa evet bu tam bir magandaymış ama iyi insanlar da vardır" demiyor. Çünkü neden, biz tepkimizi ortaya koymuyoruz.

tabikide turistlerin el üstünde tutulması gerekiyor , ama beni hiçe sayarak değil ... hiç suça karıştığı iddiası ile karakola düşen turist gördünüzmü ? sanki mağdur olan kişi suçluymuş gibi davranılıyor , bu kadarda güler yüzlü olmak saçma değilmi ?

ben hiç kdv iadesi duymadım ilk defa sizden duyuyorum ... böyle bir kural varsada ki vardır uygulandığını pek sanmıyorum , sürekli yurt dışına çıkan akrabalarımız var fazla vergi alınmasından şikayetçiler .

yanlız oturum izini çalışma izni ve türkiye vatandaşlığına hak kazansalar dahi araç alımında bu vergileri ödemiyorlar :smiley: türk vatandaşlığına geçmiş bulgar komşumuz , 4 ay önce 2009 mercedes aldı imrendim doğrusu .

arabistan beni hiiiiç ilgilendirmiyor ayrıca turistler için olduğunuda hiç zannetmiyorum , parası olan içindir orası ...

siz beni yanlış anladınız heralde yabancı sermayeye turiste karşı değilim , burada her türlü imkanları sunuyoruz el üstünde tutuyoruz , karşılığında bize yobaz hırsız aldatan kadın muamelesi yapılıyor ... hizmetin karşılığı sadece dövizmi olmalı sizce ?

mirkan' Alıntı:
ben hiç kdv iadesi duymadım ilk defa sizden duyuyorum ... böyle bir kural varsada ki vardır uygulandığını pek sanmıyorum , sürekli yurt dışına çıkan akrabalarımız var fazla vergi alınmasından şikayetçiler .
Bu sadece yutdışındaki yabancı turistler için değil Türkiye'den çıkış yapan yabancı turistler için de geçerli.

mirkan' Alıntı:
hiç suça karıştığı iddiası ile karakola düşen turist gördünüzmü ? sanki mağdur olan kişi suçluymuş gibi davranılıyor , bu kadarda güler yüzlü olmak saçma değilmi ?

Onu bilmem ama, Bodrumun göbeğinde, motorsiklet kiralayıcısı adamdan parasının üstünü istiyor diye dayak & küfür yiyen, ardından polis çağıran ve polis tarafından "heh ne diyor

yahu bu" şeklinde bir cevap alan turist gördüm.

mirkan' Alıntı:
siz beni yanlış anladınız heralde yabancı sermayeye turiste karşı değilim , burada her türlü imkanları sunuyoruz el üstünde tutuyoruz , karşılığında bize yobaz hırsız aldatan kadın muamelesi yapılıyor ... hizmetin karşılığı sadece dövizmi olmalı sizce ?

kimse öyle muamele yapmıyor.. Maalesef öyle insanları görüyorlar ve onları yazıyorlar. "Türkiye'de kimse bize sarkıntılık yapmadı dolandırmadı ne güzel" Şeklinde yazsalar sizce de

komik olmaz mı ? Zaten neden yazsın adamlar.. Doğrusu, olması gereken bu değil mi ??

Burada bize düşen görev bu tarz yazıların yazılmasına sebep olan insanları toplumsal tepkilerle eğitmek.

Yukarıda verdiğim örnekte bizden başka kimse haksız olan maganda motorsiklet kiracısına hop kardeş sen ne yaptığını sanıyorsun demedi o gün.

mirkan' Alıntı:
yanlız oturum izini çalışma izni ve türkiye vatandaşlığına hak kazansalar dahi araç alımında bu vergileri ödemiyorlar :smiley: türk vatandaşlığına geçmiş bulgar komşumuz , 4 ay önce 2009

mercedes aldı imrendim doğrusu .

Bu da devletimizin acizliğini gösteriyor.. Lakin böyle birşey varsa..

Türkiye'de ekonomi ne kadar kayıtlı ki zaten ?

mirkan' Alıntı:
ben hiç kdv iadesi duymadım ilk defa sizden duyuyorum ... böyle bir kural varsada ki vardır uygulandığını pek sanmıyorum , sürekli yurt dışına çıkan akrabalarımız var fazla vergi
alınmasından şikayetçiler .

Belli prosedürleri vardır. "Tax Free" ya da "Detaxe" diye aratırsanız, ayrıntılara ulaşabilirsiniz..

arkadaşlar türkiyede turizm geldiği nokta gözardı edilemeyecek kadar ilerledi doğrudur ama neden ,devlet politikasımı hayır, çokmu eğitimli personelimiz var hayır, hizmet kalitemiz uçtu gittimi hayır, arkadaşlar sadece UCUZ olduğumuz için ,bu paraya bu hizmeti dünyanın hiç bir yerinde alamassınız 3 dünya ülkesi dediğimiz ülkelerde bile gülerler adama benim anlatmak istediğim buydu ,şu anda akdeniz çanağında en az 300 ,000 kişi işsiz yeni yaz sezonunun açılmasını bekliyor aileler perişan ,neden çünki eğitimsizlik var idevlet desteği yok ,hatta desteği bırakın ,yılda yaklaşık 17,000,000 turistin ağırlandığı güzel ülkemde ,turizm politikamız bile yok ,turizm mezunu çalışan sayısı komik ,neden çünki turizm yapmıyoruz ,bedavaya hizmet ediyoruz ,arkadaşlar ucuz ülke imajını silmek için ,önce eğitimli personelle çalışacağız ,sonra kendi kültürmüz ile ülkemizin güzelliklerini birleştirip pazarlayacağız bu kadar kolay ama olmuyor , bir türlü çıkamıyoruz ucuz ülke imajından , rusyada asgari ücretle çalışan bir kişi bile türkiyeye tatile geliyorsa ,gerisini siz düşünün sonuçlar çok vahim tablo ürkütücü ,boyutlarda ,almanyada ,hollandada yaşlılar yurdunda kalan insanları ,kış turizmi adı altınta antalyadaki otellere getirip bedava paralara yatırıyorlar neden ,çünki kendi ülkelerinde kalınca daha pahalıya maloluyor ülkelerinde ,durum vahim nedenler çok , yukarıda yazanlardan tutunda ,eğitimsizliğe kadar

bahsettiğiniz prosedürleri araştıracağım gerçekten bilgim yok ...
bizi lekeyelen insanları toplumsal tepki ile eğitmeyi bırakın döve döve eğitsek fayda etmez , kendimizi kandırmayalım .

yaşım 23 daha çok gencim , inanıyorumki sizler kadar mantıklı ve olumlu düşünemiyorum , heleki türk kadını kocasını aldatıyor yazısını görene kadar , zaten bu yazıyı okuduktan sonra aklıma küfürden başka hiçbirşey gelmiyor bu kadar yazıyı nasıl yazdım bilemiyorum ...
cahilim hocam ben sinirlendikcede dahada cahilleşiyorum yobazlaşıyorum :smiley: :smiley:

cihanülker' Alıntı:
arkadaşlar türkiyede turizm geldiği nokta gözardı edilemeyecek kadar ilerledi doğrudur ama neden ,devlet politikasımı hayır, çokmu eğitimli personelimiz var hayır, hizmet kalitemiz uçtu gittimi hayır, arkadaşlar sadece UCUZ olduğumuz için ,bu paraya bu hizmeti dünyanın hiç bir yerinde alamassınız 3 dünya ülkesi dediğimiz ülkelerde bile gülerler adama benim anlatmak istediğim buydu ,şu anda akdeniz çanağında en az 300 ,000 kişi işsiz yeni yaz sezonunun açılmasını bekliyor aileler perişan ,neden çünki eğitimsizlik var idevlet desteği yok ,hatta desteği bırakın ,yılda yaklaşık 17,000,000 turistin ağırlandığı güzel ülkemde ,turizm politikamız bile yok ,turizm mezunu çalışan sayısı komik ,neden çünki turizm yapmıyoruz ,bedavaya hizmet ediyoruz ,arkadaşlar ucuz ülke imajını silmek için ,önce eğitimli personelle çalışacağız ,sonra kendi kültürmüz ile ülkemizin güzelliklerini birleştirip pazarlayacağız bu kadar kolay ama olmuyor , bir türlü çıkamıyoruz ucuz ülke imajından , rusyada asgari ücretle çalışan bir kişi bile türkiyeye tatile geliyorsa ,gerisini siz düşünün sonuçlar çok vahim tablo ürkütücü ,boyutlarda ,almanyada ,hollandada yaşlılar yurdunda kalan insanları ,kış turizmi adı altınta antalyadaki otellere getirip bedava paralara yatırıyorlar neden ,çünki kendi ülkelerinde kalınca daha pahalıya maloluyor ülkelerinde ,durum vahim nedenler çok , yukarıda yazanlardan tutunda ,eğitimsizliğe kadar

Katılıyorum abi. Komik fiyatlara herşey dahil tam pansiyon tatil paketleri.. Adamları havaalanından otobüsle alıyorlar..

Turizm en önemli gelir kaynaklarımızdandı.. Onu da bitiriyorlar..

Adam 2 tane taşı üstüste koyuyor turizm patlaması yapıyor, bizim hakikaten bir turizm politikamız yok hala..

Tarım, Sanayi, madencilik, turizm.. Hepsi birbir yok oluyor. Gittikçe tüketim daha da toplumu oluyoruz, dışarıya daha da bağlı hale geliyoruz..

Topla tüfekle yaptıramadıklarını, politikasız başarısız kukla hükümetlerle yaptırıyorlar sağolsunlar.. Neyse.

Selamlar,

Bence bir milletin uygarlık seviyesini, kalitesini trafikteki davranışları gösterir. Hepimiz araba kullanıyoruz, yollarda ne kadar birbirimize saygılıyız değilmi? herkes herkese yol verir, ışıklarda bekleriz, alkollü araba kullanmayız, ters yollara girmeyiz, girince de arsızca gülümseyip "idare et abi" demeyiz değilmi. En ufak bir anlaşmazlıkta ağzımızdan salyalar akarak levyeyi kapıp inmeyiz arabadan değilmi? Çok uygar insanlar olduğumuz için her arabada bir sopa bulundurmayız. Emniyet şeritlerine hiç girmeyiz, biliriz ki oraları acil kullanımlar içindir, tek tük giren olursa (ayda yılda bir) kibarca uyarırız değilmi, "ya bu herifte sopa bıçak vs. vardır bulaşmayayım diye düşünmeyiz, öyle şeyler olmazki ülkemizde. ayrıca uyduruk bir tepe lambası takarak, kendimize resmi araba süsü vererek hiç ama hiç uyanıklık yapmayız trafikte değilmi..

Siz ne diyorsunuz ya, ambulansları taksi olarak kiralayan, trafikten yırtan ve bunu marifet sayan, anlatmaktan utanmayan yaratıklar var ülkemizde. Bundan daha aşağılık bir davranış olabilirmi? Bunları duyunca da "ya ne zeki milletiz" diye böbürlenenler var. Beni korkutan bunların sayısının gitgide artması.

Tamam çok yüce değerlerimiz var (ya da vardı mı demeliyiz) , çünkü önceden böyle birbirine saygısız bir toplum değildik. Ne olduysa son 30 yılda oldu ve bu hale geldik. İyiyiz hoşuz, misafirperveriz, ve daha sayamayacağım kadar artı değerlerimiz var, ama yukarıda anlattıklarım da bizden değilmi, ve sayıları da ne kadar çok değilmi, . Ve bunlar tüm artı değerlerimizi gölgelemiyormu. Sepetteki çürük elmaların sağlamlarını çürüttüğü gibi, yavaş yavaş çürüyoruz, "o yaparsa ben enayimiyim arkadaş, ben de yaparım" demiyormuyuz, değerlerimizi kaybediyoruz, ya da enjekte edilen başka değerler, kendi değerlerimizi unutturuyor.

Söylenecek çok şey var ama özetle, bizi biz yapan değerlere sahip çıkmalı, korumalı, içimizdeki çürük elmaları da sahiplenmemeli, çöpe atıp kendimizi korumalıyız.

Saygılar,

Herkes kendi kapısının önünü süpürse sokaklar tertemiz olur.... lafını çok severim. Hayatımızdaki herşeye uygulayabiliriz bunu.

Yukarıdaki mesajların tamamında ki gerek turizm ile ilgili gerekse rutin yaşamımızla ilgili sorunlara bakıyorum da sanırım ben Türkiye'de yaşamıyorum.
Polyannacılık değil bu. Anlattığınız, karşılaştığınız negatif durumların hiç biri bana denk gelmiyor.
Ha arada trafikte sıkıştıranlar oluyor evet. Ama onlar sıkıştırsada ben Sevgili deeperdiver'ın yazdığı hiçbirşeyi yapmıyorum :D Demek var bir uzaylılık.. İlk kez evveli hafta trafik cezası yedim hayatımda :smiley: Telefonla konuşurken kesti trafik polisi nişantaşında ::smiley: bana da kesilebilecek yegane cezadır zaten. Kimsenin olmadığı ıssız sokaklarda bile sinyal veririm,yollarda gereksiz sollama yapmam hızıma göre bir şerit tutturur giderim. Arabamda sopa falanda yok :smiley:

Velhasıl....

Herkes kendi kapısının önünü süpürse..................... ;)

Selamlar,

Ben de yukarıda anlattıklarımın hiçbirini yapmıyorum, ve kendi kapımın önünü temiz tutmaya gayret ediyorum. Ama bu konuda biraz fazla duyarlı olduğumu itiraf ediyorum, nedense her türlü yanlışı görürüm, bana batar, rahatsız eder, kendi kendimi yerim. İnsanıma bunu yakıştıramam, çünkü yaşayacak başka ülkemiz yok, başka insanımız yok, bu ülkede kardeşçe, birbirimize saygı duyarak yaşamalıyız.

Saygılarımla,

Avatarda görüldüğü vede pek çoğunuzun bildiği üzere köpeğim var :smiley:
Köpek dediğin sokağa pisler. Sahibine düşende arkasından gezip pisliğini temizlemektir. Ben yerden eğilmiş poşet ile kakasını alırkenki insanların yüzündeki iğrenmeyi görmenizi isterim :smiley:
Bıraksam daha normal karşılayacaklar.Ama bırakamam. Dediğin gibi.. Ülke benim, şehir benim. Burada yaşıyorum.
Dün akşam yine dışarıdayız oğlanla. 2 köpek daha gördük köşede onlar koklaşıyor ben sahipleri ile sohbet ediyorum. Paaat diye havadan bir çöp torbası uçarak geldi 2 adım yanımızda yerde patladı :eek:
Kafalar yukarı kalktı tabi.. Kimseyi göremedim. "Allah akıl fikir versin" dedim.. O anda camdan bir kadın çıktı. Sana versin o aklı dedi. Dedim siz mi attınız. Evet dedi pişkin pişkin! Birimize gelebilirdi dedim, yada bakın sokağa dağıldı bir kısmı.. "Çöpçüler alıyor ben hep atıyorum sana ne" dedi :( " Sen önce gitde köpeğinin b..kunu temizle" dedi.. cebimdeki bir tomar kaka poşetini gösterdim. Temizliyorum zaten dedim. diyecek söz bulamadı.

Herkesi kendim gibi sanmak istiyorum ben. Herkesin niyetini de kendim gibi sanmak istiyorum :smiley:
Bu gibi durumlar içinde sevdiğim bir söz vardır.

"Hakkımda ne düşünüyorsan Allah sana 100 katını versin, Ben hakkında ne düşünüyorsam bana da 100 katını versin "

ya trafikden öte konu dönmüşken , yolsuzlukları haksızlıkları yazsaydınız :smiley: ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,805
Kaydolan Son Üyemiz
huseyin.sami.sari@gm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR