TUV TURK Gariplikleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moger Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,984

moger

LAND CRUISER VX 80
Üç farklı marka ve modeldeki aracımı 2 ay süreyle aynı muayene istasyonundan muayeneye soktum..Silivri Kavaklı 'daki istasyonda üç aracım da muayeneye girmeden birer kez far ayarına gitti ve muayeneden geçmedi :mad:..Üçünü de yetkili servislerinde birer kez daha far ayarı yaptırdım.Ama ikinci kez muayeneye girmeden güvenemedim, Silivri'de Kavaklı muayene istasyonunun yakınındaki Silivri sanayii sitesinde far ayarı yapan bir lastikçi de birer kez daha yaptırdım. Araç başına 3 far ayarı biri yetkili,biri özel servis diğeri Silivri esnafı.. ???

Silivri deki far ayarını yapan lastikçi, yetklili servislerin yaptığı ayarın hiçbirisine onay vermedi ve hepsinin ayarını kendine göre değiştirdi.Üç arabam da muayeneden geçti. :eek:
Şimdi sormak istiyorum.Araçlardan biri Doğuş grubunun üst sınıf markası.Yetkili serviste Almanların ürettiği cihazla ayar yapıp daha evvel yaptırdığım far ayarını beğenmeyip değiştirdiler.
Markalar, araç tasarımı ve her parçanın tasarımı ve üretimi için yıllarca zaman,emek ve milyonlarca dolar para harcıyor.Hadi diyelim bir yetkili servisteki çalışan ayar yapmayı bilmiyor ,üçünün yetkili servislerinin cihazları bozuk ve yapamıyorlar? ???Silivri deki küçük sanayiideki çocuk otomobil devlerine kafa tutup mucizeler yaratıyor ??? Bugün üçüncü aracım da far ayarından geçtikten sonra bu yazıyı yazmaya karar verdim.
Bu çocuk mu mucizeler yaratıyor yoksa bunda art niyetmi aramaya başlayalım?
Muayene istasyonuna en yakın far ayarı yapan olarak sorulduğunda bu çocuk işaret ediliyor.Trafik işlemlerimi yapan kişi söyledi.Silivri deki far ayarını yapan çocuğun yaptığı ayarın hiçbirisi red cevabını almıyormuş,Bu sabah erkenden kontrol amaçlı ayara gittiğimde arkamda kuyruk olduğunu gördüm.Lastik satamıyor ama far ayarından sürümden kazanıyor. ;D

Ayrıca muayeneye gitmeden evvel motor numaranızın nerede olduğunu servisinizden öğrenin ve gözünüzle görün. Motor numarası görülmüyor kolaylığına kaçıp 65 km yol yaptıktan sonra servisten kaşeli kağıt getir numaranı görmüyorum diyecek kadar da rahatlar.İki farklı marka da bu sıkıntıyı yaşadım iki kez İstanbul- Silivri -Atatürk sanayii arası mekik dokudum.Araç sahibine yada yetkili servise motor numarasının nerede olduğunu sormadan kolaya kaçıp git yazdır gel diyorlar.. O yüzden mutlaka muayene öncesi motor ve şase numaranızın nerede bulunduğunu tespit edin.
Günde kaç araç bu şekilde git-gel yapıyor. Kaybedilen zaman,iş kaybı,biriken muayeneler, harcanan yakıt,para,bozulan psikoloji ve diğerleri...
Buna benzer rezaletlerin yaşanmaması için TUV TURK yetkililerinin biran önce çözüm üretmeleri gerekmektedir. :mad:

Etiketler
Ynt: TUV TURK gariplikleri

Bugün öğrendiğim haberle, yeni kanunla Uzun Hüzmeli farlar da Hafif kusur olarak (dün itibariyle) geçmekteymiş.!!! Bunca aydır millete kök söktürdüler, şimdi biriken muayenelerden dolayı Uzun farda hafif kusur.. Yani artık farlar yansınn yeter???
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ....

moger' Alıntı:
Bugün öğrendiğim haberle, yeni kanunla Uzun Hüzmeli farlar da Hafif kusur olarak (dün itibariyle) geçmekteymiş.!!! Bunca aydır millete kök söktürdüler, şimdi biriken muayenelerden dolayı Uzun farda hafif kusur.. Yani artık farlar yansınn yeter???
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ....

gerekcesi en mantıklı olan far ayarını önemsememeleri bence mantıksız
ben sevinmiştim aratık göz alan farlar kalmayacak diye ::smiley: ::smiley:

abi sen ne diyorusn, benim arabam 9 yaşında ve aracınız aslında 7 kişilik ama ruhsatta 5 kişilik görünüyor diye ağır kusur sayarak muayeneden geçmedi.
sonra bana dedilerki gidip ruhsatı düzelttir gel. aslında ruhsat düzelmiyormuş yeniden çıkarttırmam lazım en ufak hesapla bana maliyeti 200 ytl ve istanbulun bir ucundan diğerine gitme masraflarım iş kayıplarımı sayma.

esas bomba ise bana diyorlarki git ruhsatı değiştir, aslında ruhsatı değiştirmem için ek1 belgesi doldurtup bu tüv dekilerin orda bana 7 kişiliktir bu araç diye onay verip sonra trafiğe gitmem gerkeiyormuş. bana bunuda orda söylemiyorlar ben gelip muameleciyle konusunca öğreniyorum. önürmüzdkei hafat yada bu hafta gidip baya bir bağrınıcam orda acayip sinirlendim.

far konusundada aynen hem servise soktum hemde ayrıca bir kontrol ettirdim tüv e gidicem iyice ayarlayın dedim. sonra muayene de adam dediki bana senin kısaları yakıyorum sağ uzun yanıyor uzunları yakıyorum sol uzun sağ kısaya dönüyor ters bağlamışlar. allah allah diyorum böyle birşey olsa nasıl farketmem. diyorumki bakın benim farların camındaki çizgiler farklı sağ ve solun o yuzden göz yanılamsı olmasın. yok diyor adam. ordan çıkıp direk anııl otoya gittim şu farlar bozukmuş yapın diye. Abi hiçbişey yok farlarda dediler bak yakalım sende gözünle gör dediler. hakkaten bişey yok.

bakalım orda gidip kavga etmezsem iyi

Ruhsat,koltuk konusunu 3 gündür bende bu far ayarı haricinde yaşamaktayım.Geçirdiğin evrelerin tamamı bende de oldu....

11 senedir kullandığım spor otomobilimin ruhsatında 2 kişilik yazıyormuş. Sayısız kere muayeneye girmesine rağmen bakmadım bile ruhsata. Cumartesi günü demezmi arkadaki koltuklar çok küçük de olsa var ve emniyet kemeri var.Bu araç 4 kişilik .!!!!! Sinirle aracı satan satış departmanına gittim. Onlarda EK 1 belgesi düzenlenip tekrar tespite muayeneye gittikten sonra, ruhsat değişecek dedikleri yer : Silivri'den Etiler ! Oradan tekrar Silivri.....sadece birgün evvel ki yaşadıklarımızı tespit etmesi için bir daha o kadar yol..
Şimdi ben 11 sene evvel Ruhsatı eli ile değilde başka bir yeriyle yazan memura mı küfredeyim? Muameleciye mi küfredeyim? Satış sorumlusuna mı küfredeyim? Benim muameleciye mi küfredeyim? ??? :mad:

aynen bendede oyle, adama diyorumki bak arkadaki koltuklar sökülüp takılabilir, şimdi söksem getirsem 5 kişilikmi olucak. evet olabilir diyor biri, diğeride diyorki ama emniyet kemerleri var. iyice köreltmen lazım takma yerlerini filan. bu ülkede 15 kişilik minibüslere 35 kişi biner ses etmezler. hiç kullanmadiğim koltuklar yüzünden aracı geçirmediler. sanki dolmuşculuk yapicam o araçla.

resmen işgüzarlık. 2 kişilik nakliye araçlarını 15 kişilik minibüse çeviren insanlar için düşünülmüş bir önlem muhtemelen, ama bir kanun yazarken uygulamada olacakları kimse düşünmediğinden böyle oluyor. Hiçbir toplu taşıma aracında emniyet ekmeri yok ama bizim emniyet mekerleri kontrol ediliyor filan. Yada bu işi madem yaptın bir şekilde trafikle organize çalış düzeltmeyi anında orda yap. ben şimdi bir orhanlıya muayeneye sonra bağcılara ruhsata koşturucam yada muameleciye vericem başka çare yok.

birde esas mesele bua raçlar trafiğe ilk çıkarken distrubutor firma tarafından koltuk sayıları yazılmış, yani borusan bu araçlara 5 kişilik diye ruhsat çıkarttırmış. ama sonra tüv e yazı yazıp 7 kişilik diye onaylamış. tüm bu sorunlarıda borusanın çözmesi lazım. Mercedes de benzer birşey olmuş ve firma bütün işlermleri kendisi yapmış.

Ruhsatta yazılan koltuk sayısı önemli,Tüv de öğrendim söktüğüm koltukları geri taktırdılar,
Ayrıca koltukların emniyet kemerleri ve kafalıklarıda olmalı.
Bendeki sorun ruhsatın bir yaprağında 6 kişilik bir yaprağında 7 kişilik yazması,
Yazan eleman neresiyle yazdıysa,2 yaprağa aynı sayıyı yazmamış.
Ek 1 belgesiyle muayeneden geçti,
Gidip ruhsatı düzeltin dediler,
bence gerek yok araç muayeneden geçti ,hiç uğraşamam şimdi

ek1 doldurunca muayene ediyorlarmi ruhsati degistirip tekrar gitmeye gerek kalmiyormu?

Ek 1 alıp tespit yaptığında ruhsat işlemleri için evrakları size veya muamelecinize veriyorlar. Ruhsat düzeltildikten sonra bir daha gitmenize gerek kalmıyor

Benim Land Cruiser in ruhsatında 7 koltuk yazıyor. ben aracı alınca arka iki koltuğu söktüm .kullanmayacağım da..... muayeneye o şekilde girdim. 7 yazmasına karşılık 5 koltuk gösterdim geçtim.

standart bisey olmazki bu ulkede zaten :smiley:

peki ben biseyi anlamadim, ek1 ile muayeneden gecicem sonra ruhsat degisirken o tuv den aldigim belgelere gore muayene tarihi filani trafikdemi duzelticekler

Tempus' Alıntı:
ek1 doldurunca muayene ediyorlarmi ruhsati degistirip tekrar gitmeye gerek kalmiyormu?
Muayene Ek 1 le bitti,ama her Tüv istasyonunda farklılıklar var birinin ak dediğine diğeri kara diyebiliyor.
Sizde yedek koltuklar olmasaydı büyük ihtimalle geçerdi diye düşünüyorum,
Çünki aracın bilgileri sizde yokmu diye sorduğumda biz sadece ruhsata bakıyoruz dediler
moger' Alıntı:
Benim Land Cruiser in ruhsatında 7 koltuk yazıyor. ben aracı alınca arka iki koltuğu söktüm .kullanmayacağım da..... muayeneye o şekilde girdim. 7 yazmasına karşılık 5 koltuk gösterdim geçtim.
bende koltukları taktırdılar,emniyet kemerlerine baktılar ve kafalıkları olmasaydı geçemiyeceğini söylediler.

Evet sanırım. Çünkü ben bugün tespit için gittiğimde Ek 1 i verdik. Tespitini yaptı. sonra ben aracı çıkardım.Trafik müşavirim ''abi sen gidebilirsin bundan sonrası bizde 2 -3 güne ruhsatın çıkar ''dedi ve ben de bastım döndüm.

Tempus' Alıntı:
standart bisey olmazki bu ulkede zaten :smiley:

peki ben biseyi anlamadim, ek1 ile muayeneden gecicem sonra ruhsat degisirken o tuv den aldigim belgelere gore muayene tarihi filani trafikdemi duzelticekler
İşin garip tarafı ruhsatın 2 yaprağında da aracın koltuk sayısı yazıyor.
Bende muayene damgası olan yerde doğru ,diğer yerde yanlış yazmışlar.
öyle tahmin ediyorum ki tek yaprak la iş bitecek .tekrar muayene düzeltilmeyecek.
ama sizinki biraz daha farklı.

moger' Alıntı:
Evet sanırım. Çünkü ben bugün tespit için gittiğimde Ek 1 i verdik. Tespitini yaptı. sonra ben aracı çıkardım.Trafik müşavirim ''abi sen gidebilirsin bundan sonrası bizde 2 -3 güne ruhsatın çıkar ''dedi ve ben de bastım döndüm.
sizinki biraz daha farklı,
Sizin aracın 7 kişilik gözükmesi lazım,ve koltukları taktırmaları lazım.
aksi taktirde makine mühendisleri odasından proje istiyorlar diye biliyorum.

Yok yanlış anlaşılma olmasın...Bugun ki muayenede spor arabamın ruhsatında 2 kişi yazıyordu araç 4 kişilik dediler. Bundan 1 ay evvelde aynı istasyona Land Cruiser i götürdüğümde ruhsatta 7 kişi yazıyordu ama 2 koltuğu sökmüştüm. muayeneden sorunsuz geçti ruhsatı aldım 2 sene rahatım....

Ynt: TUV TURK Gariplikleri

Arka farları olmayan Anadol pikabın muayeneden geçtiğini biliyorum. Malesef ki araç muayenesi işini takipçilere vermeyip, kendiniz halletmeye çalıştığınız takdirde birçok sorunla karşılaşıyorsunuz. Eskiden takipçiler sadece ruhsatı alır, muayeneyi hallederlerdi. Benim takipçiye bu sefer arabayı da verdim ama götürüp götürmediğinden şüpheliyim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR