TUV TURK Gariplikleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moger Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,004
Ynt: TUV TURK Gariplikleri

bugün tuv türk e gittim defender 110 la arabada kusur bulamadılar ruhsattta şase nosunun 8fg nin önündeki harfler yazılmamış diye ek 1 belgesi dolturdup yeni ruhsat cıkarmak zorunda kaldım ruhsatı nasılsa yeniliyorum ön vinç ide kaydettireyim dedim adamlar ruhsatında çekikanca demirli yazıyor ön arka yazmıyor gerek yok seninki zaten kayıtlı deyip beni gönderdiler bu nekadar doğrudur

Etiketler

bu tuv dekiler insanlara ruhsat yeniletmekden komisyonmu aliyor acaba diye suphelenmeye basladim

Bugün itibarı ile muayene den sorunsuz geçtim, sağ ön tekerdeki boşluk forye değişimi ile çözüldü, bulamadıkları şase no gösterildi, ek1 doldurtulup 7 koltuk meselesi halledildi, farlar sorunsuz geçti.

ama komik olan şu ilk muayenede farlarıma 5-6 tane kusur buldular, xenon takılı. Yok dedilerki sağ uzun sol kısa yanıyor , sol uzun sağ kısa yanıyor. Peki dedim ses etmedim. Uzunlar yüksek dediler ona da peki dedim.
Servise gittim böyle böyle dedim baktılar hiçbişey yapmadan hiçbir sorun yok bişey yapmayada gerek yok diyip servisden çıktım. Bugünde gittim hiçbişey değiştirmeden farlardan ve kusursuz geçti
:smiley:

2 sene kurtuldum :smiley:

Artık farlar hafif kusur olarak geçtiği için ipin ucunu bıraktılar gibime geliyor.....baktılar iş bo(.)a !! sarıyor. ;D....yarım işler sürekli önlerinde... sürekli biriken araçlar,gerilen sinirler..... ;)
Olan bunca aydır vatandaşa oldu :mad:......Daha çok kural değişir gibime geliyor...Benim aracımdaki koltuk sayısına takmış adamların, VIP adı altında piyasa da zengin minibüsünlerinin iç koltukarını ve dizaynını tamamen değiştiren yüzlerce firma, binlerce vatandaş var...... onların muayene deki halini düşünemiyorum :smiley: onlara ne diyecekler acaba ? 30- 40.000 dolar fiyatlarla transporter'ların arkasını pavyona çeviren firmalarla ve araç sahiplerine kolaylıklar !!!! ( ciddi firmalar proje çizdirip ruhsata işletiyor..ama kaç tanesi çizdirdi o da merak konusu :smiley:

benim hala alamadığım bir cevap var ön tanpona işleteceğim vinç için gerek yok zaten araçta ceki kanca yazıyor deyip beni gönderdiler bu nekadar doğru

dron' Alıntı:
benim hala alamadığım bir cevap var ön tanpona işleteceğim vinç için gerek yok zaten araçta ceki kanca yazıyor deyip beni gönderdiler bu nekadar doğru

vinci işli olanlarda ne yazıyor ona bakmak lazım ona göre hiç kurcalamayın

arkadaşlar bende araca lpg taktırıcam ama muayeneye gittiğimde aynalardan korkuyorum sol aynanın aynası kırıp o önemli değil değiştiririz ama iki aynada ayarlanmıyor acaba hafif kusur mu ağır kusur mu artık aynaları getirticem ama 20 gün falan sürüyo bu arada muayeneden geçebilir miyim

far kontrolu tarih oldu

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12193844.asp?gid=229

hiç uğraşıp zaman kaybetmeyin benim gibi muayenesiz binin.bewn bir yıldır öyle kullanıyorum aracımı ve çok da memnunun.balıkesirde yaşıyorum ve uzun yola da çıkıyorum istanbula da bursaya da başka yerede gidiyorum ve gayet rahatım.sadece kurallara uyuyorum okadar.birde yolda polis sorgulama yapmak isterse aracımın muayenesi yok diyorum o kadar.bu arada rüşvet falanda vermiyorum sadece doğruyu söylüyorum ve yaptırırım diyorum.bunca çileye değmez.

bahcivankurt' Alıntı:
hiç uğraşıp zaman kaybetmeyin benim gibi muayenesiz binin.bewn bir yıldır öyle kullanıyorum aracımı ve çok da memnunun.balıkesirde yaşıyorum ve uzun yola da çıkıyorum istanbula da bursaya da başka yerede gidiyorum ve gayet rahatım.sadece kurallara uyuyorum okadar.birde yolda polis sorgulama yapmak isterse aracımın muayenesi yok diyorum o kadar.bu arada rüşvet falanda vermiyorum sadece doğruyu söylüyorum ve yaptırırım diyorum.bunca çileye değmez.

bahcivankurt bey, aracınızın muayenesini yaptırmadığınız her ay için faiz ödeyeceğinizi unutmayınız.

biliyorum abi farkındayım ama sizlerin de git gel git gel yakıt ve zaman parasını göz önünde bulundurmanız gerekiyor.ben sadece sistemin gereksiz ve insanlara zahmet olmasına isyan ediyorum.amaç insanlara daha iyi ve güvenli bir hayat sunmaksa eğer bunun daha basit yolları var.şuan forumda olan birçok arkadaş belli bir eğitim ve kültür seviyesine sahip ve eminim ki bu arkadaşlarımız da benim gibi birçok konudan muzdarip ve şikayetçilerdir.insan hayatı ve zaman çok değerli herşeyi satın alabilirsiiniz araçları modifiye edebilir parçalarını değiştirebilirsiniz ama ya insan yazaman ya doğa ve çevreyi geri kazanabilirmiyiz.hepimiz gittiğimiz yerleri koruyor ve temiz tutuyoruz ben bunu biliyorum ama devlet baba bilmiyor ve esas devlet baba ve yandaşları geleceğimizi katlediyor.üzgünüm böyle bir mesaj yazdığım için amacım kimseyi kırmak üzmek değil sadece doğayı sevenler gerçekten çok az insan hakkına inananlar çok az olsun gün gelir herşey düzelir belki.

aaa bakin bugun basima gelenden daha garibi yok. Ben aracim 7 kisilik ve ruhsatta 5 yaziyormus diye, tuv turk tarafindan ek1 belgesi verilip ruhsat yenilenmeye yollandim. Ek1 i aldigimda oylece bir baktim benim aracmi diye ama detaylarina bakmadim. Sonra bu ek1 i ve diger belgeleri muamelecime verdim gitti bana ruhsat cikartmaya. bugun ruhsati bir aldim elime benim 2000 model TD5 discovery 2 ruhsatta olmus TD6V discovery 3 :smiley:

sonra ek1 e baktigimda tuv turk un aracimi td6v discovery 3 olarak tecil ettigini gordum :smiley:

simdi muamelecim tekrar islemleri yapicak bakalim.

Ama komik olan cok profesyonel gorunen burnundan kil aldirmayan hicbirseyi begenmeyen bir kurumun 2000 model bir araci 2005 model bir arac modeli olarak tescil etmesi. tuv turk sayesinde discovery 3 um oldu :smiley:

hayırlı olsun kursat :smiley:

benim onceki aracımında motor gucunu arttırmıslardı :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR