TÜV

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cantunc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,634

cantunc

Kamp II
Yer
kars
Karavancı dostlar,TÜV muayyenesi yaptırdım.Muayyenede şayet aracınız bakımlı ve bulundurulması gereken evrak ve techizat tamsa sorun diye bir şey yok.Sorun üreticinin proje yanlışlıklarından kaynaklanıyor.Benim ruhsatımda üç kişi yazıyor.Muayyeneyi yapan kişi şöför mahallinde iki kişilik yolcu koltuğu olması gerektiğini söyledi.Bende tekli iki koltuk vardı.Olmaz dedi.Ruhsatında altı kişilik yazan var onlar ön tarafa divanmı koyacak dediğimde ise yanıt vermedi.Bazı motokaravanların ruhsatında Kamp aracı,bazılarında motokaravan bazılarında karavan(motorlu) gibi değişik ifadeler yer aldığı gibi kişi konusuda farklı.Anladığım kadarıyla karavan konusunu ne ruhsat tescil bürosu biliyor ne TÜV nede üetici ve alıcı.

Etiketler
Ynt: TÜV

Acaba ben mi net olarak anlayamadım? Sonuçta aracınız muayeneden geçti mi? Yoksa önde tekli iki koltuk var diye geçemedi mi?

öndeki tekli koltuğu söküp çiftli taktırdık,muayyeneden geçti.Sonra tekrar çiftli koltuğu söküp tekliyi taktık.Tabii bu sök tak iki saatimize mal oldu.Şimdi seneye bu maceradan kurtulmak için kişi sayısının 2'ye indirme yolunu arıyorum.Kimine göre tekrar proje çizilecek,kimine göre itiraz
edip ruhsatı değiştireceğiz.Karavan konusundan kimsenin yeterli bilgisi olmaması karavancıyı eziyete sokuyor.Ancak kimin umurunda.

Benim karavanimda 9+1 yaziyor. Cok dert etmistim. AMa sorun cikmadi. Karavanda arkaya bakmiyorlar bile. 9 kisi zorlarsam oturacak yer var ama taksa takardi ki karavanlarin ic donanimlariyla ruhsatta kamp tasiti yazdiktan sonra ilgilenmediklerini soylediler.

Benim arabanın ruhsatı kaybolduğunda muayeneye gittim yeniden muayene oldu tesbit falan derken trafikden tescil ettirdik sıfır km.bir ruhsatım oldu bayağı pahalıya geldi tabi,şimdi arabamın muayenesi daha 45 günlük falan ama şimdi tadilat yaptırdık karavana dönüşüm devam ediyor benim sormak istediğim iş bittikden sonra proje ile TÜV'e gittiğimde muayenem olduğu için sadece tadilat projeye uygun yapılmışmı onamı bakacaklar yoksa yeniden aracın teknik muayenesi ile birlikte tadilatadamı bakacaklar.Bu konuda bilgisi olan dostlar varsa cevaplarlarsa sevinirim.

Sizden tekrar 125 lira alacaklar,bu nedenle muayyene zamanını beklerseniz ikisi bir arada çıkar.

cantunc' Alıntı:
Sizden tekrar 125 lira alacaklar,bu nedenle muayyene zamanını beklerseniz ikisi bir arada çıkar.

Sayın Cantunc arabanın projesi çizildi ve projenin aldığım bilgiye göre 3 ay geçerlilik süresi var 1 ay geçti kaldı 2 ay eğer projeyi zamanında tamamlamazsanız geçerliliği devam ediyor fakat ceza ödyorsunuz diye duymuştum sonuç yine aynı olacak o para benden yine çıkacak.ha birde bizim memlekette ne olur ne olmaz verilmiş bir hak var tescili bir an önce yaptırmam lazım uzatırsam sonra yok kardeşim hakkın kayboldu o geçen seneydi deyip geri çevirirler neme lazım 130 lira verip muayene olmak en iyisi.teşekkürler ilginiz için.

Bir ara cam filmleri TÜV den kusurlu olarak geçiyor ama ruhsatta yer kalmaz ise Emniyet yeni ruhsat sayfası vermek için filmleri söktürüyor diye konuşulmuştu.
Benim ruhsatta yer vardı ve filmli -kusurlu olarak 2.kez TÜV' den geçen hafta geçtim. Ruhsatta yer kalmaz ise Şoförler odasından alınacak EK -1 belgesini doldurun ve öyle gelin diye yazılar vardı TÜV merkezinde. Sanırım cam filmlerini sökmeden ek-1 belgesini alabileceğiz.

bartek' Alıntı:
Bir ara cam filmleri TÜV den kusurlu olarak geçiyor ama ruhsatta yer kalmaz ise Emniyet yeni ruhsat sayfası vermek için filmleri söktürüyor diye konuşulmuştu.
Benim ruhsatta yer vardı ve filmli -kusurlu olarak 2.kez TÜV' den geçen hafta geçtim. Ruhsatta yer kalmaz ise Şoförler odasından alınacak EK -1 belgesini doldurun ve öyle gelin diye yazılar vardı TÜV merkezinde. Sanırım cam filmlerini sökmeden ek-1 belgesini alabileceğiz.

EK-1 belgesini ruhsatta muayene gözü kalmaz ve muayene için gideceğiniz zaman doldurtacaksınız, aynı zaman da cam filmlerini söktürüp öyle muayene yaptıracaksınız, muayenede cam filmleri sökülmüştür diye EK-1 forumuna yazmaları gerekir, aksi takdirde ruhsatınızı Emniyet müd. alamazsınız, bu sefer ikinci bir muayene parası vermek zorunda kalırsınız,
muayene gözü dolana kadar hafif kusur idare edersiniz ama polisine veya jandarmasına denk gelirsen muayenen olsa dahi ceza kesip cam filmlerini söktürmeniz için ihtar alabilirsiniz, ikinci kere denk gelirseniz daha önceden ihtar aldığınız ve filmleri sökmediğiniz için hem ceza hemde aracınızı bağlıyorlar

Cam filminin 18 yaşındaki çocukların takıntısı olduğunu sanırdım, bazen konu buraya gelince hırsızlık sırasında camın rahat kırılmadığı için cam filminin avantajlarından bahsediliyor, bunada saygı duyarak kabul ediyorum, sadece amaç buysa cam filminin tam şeffaf olanı seçilerek yapıştırılıp, şu tüv çilesindende kurtulunabileceği halde, inatla devletin yasak dediği koyu renkli filmleri yapıştırıp şikayet edenlere, bu konuda yaşadıkları zorluklardan dolayı şaşıyorum...

Şurası bir gerçek ki, ilk zamanlarda olduğu kadar ciddiye almıyorlar bu işi. İlk zamanlarda duyduğum "bir aracın muayenesi yarım saat, kırkbeş dakika sürüyor..." gibi bir duruma rastlamadım. 10 dakikada bitiriyorlar. Aracınız karavan ruhsatlı ise ufak tefek sorunları dert etmenize gerek yok. Cam filmlerine takacak olsalar perdeleri de söktürmeleri gerekir. Benim arka camımda belli belirsiz çok açık renkli film var. Görevlinin kafasını çevirip baktığını bile görmedim. Kaldı ki arka camı olmayan ya da sonradan iptal edilmiş nice karavanlar var. Onlara ne diyecekler? Aracımı kontrol eden görevlinin çok iyi bildiği bir şey vardı: "Aracın özel kullanım amaçlı olduğu" Ön camlar da dahil olmak üzere zifir karanlık film varsa ona bir şey diyemem.

Ben Tüv'e girdiğim zaman önümdeki sıralarda 82 model bir golf 5 dakikada tüvü geçti, 2009 model bir mercedes kompresörün tüv'ü geçmesi 30 dakika sürdü araçda cinayet kanıtı gibi kusur aradılar ama bulamadıkları için geçirmek zorunda kaldılar, tüvde herşey var, adamını bulma, parayla iş yaptırma, görevlinin sizden gıcık kapması, görevlinin karavandan hoşlanıyor olması avantajı , veya hoşlanıp karavan sahibi olamamasından doğan kin, gibi sebeplar özellikle Tüv süresini, kusur sayılarını ve sonucunu belirliyor...

atiladi' Alıntı:
Ben Tüv'e girdiğim zaman önümdeki sıralarda 82 model bir golf 5 dakikada tüvü geçti, 2009 model bir mercedes kompresörün tüv'ü geçmesi 30 dakika sürdü araçda cinayet kanıtı gibi kusur aradılar ama bulamadıkları için geçirmek zorunda kaldılar, tüvde herşey var, adamını bulma, parayla iş yaptırma, görevlinin sizden gıcık kapması, görevlinin karavandan hoşlanıyor olması avantajı , veya hoşlanıp karavan sahibi olamamasından doğan kin, gibi sebeplar özellikle Tüv süresini, kusur sayılarını ve sonucunu belirliyor...

İnsan faktörünün hiç bir zaman gözardı edilemeyeceği garip bir toplumda yaşıyoruz. Bu yüzden isteseler de Avrupalı gibi robotlaştıramayacaklar bizi. Atila abi, aman diyeyim, benim de yazacağım çok şey var ama bunları açık açık paylaşıp birilerini uyandırmayalım. ;)

burada dikkat etmemiz gereken nokta.............bu konu cam filmi için hafif kusur geçenleri ilgilendiriyor
muayene raporunda hafif kusur olarak cam filmi yazılmışsa ve ruhsat muayene gözü dolmuşsa Emniyet müd. ruhsatı yenilemiyor,
eğer muayene raporunda cam ile ilgili bir şey yazmıyorsa sorun yok,
benim arka camlar filmli muayenede hiç bakmadı ve muayene raporumda cam ile ilgili bir şey yazmadılar

atiladi' Alıntı:
Cam filminin 18 yaşındaki çocukların takıntısı olduğunu sanırdım, bazen konu buraya gelince hırsızlık sırasında camın rahat kırılmadığı için cam filminin avantajlarından bahsediliyor, bunada saygı duyarak kabul ediyorum, sadece amaç buysa cam filminin tam şeffaf olanı seçilerek yapıştırılıp, şu tüv çilesindende kurtulunabileceği halde, inatla devletin yasak dediği koyu renkli filmleri yapıştırıp şikayet edenlere, bu konuda yaşadıkları zorluklardan dolayı şaşıyorum...

Sn Atilla bey,sanırım cam flimlerinin sıcak yaz günlerinde,içeriye fazla sıcaklık yapmaması,torpido ve bilimum aksamı güneşten koruma durumlarını göz ardı ettiniz.
Benim her 2 aracımda da orta koyulukta cam flimleri var(ön cam dahil) ve her 2 araçta son 3 ayda tüv den hafif kusurlu olarak geçti.
Hatta sadece bilgi olsun diye yazıyorum,istepne,kriko,sağlık çantası,yangın tüpü vb olmadan da hafif kusurlu geçebiliyor tüm araçlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR