TÜVTURK; Merak Edilenler Sık Sorulanlar ve Yanlış Bilinenler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,693

mycamper

Kamp III
Yer
İstanbul
Web
www.anakamp.org
Arkadaşlar, herkesin kafasında TÜVTURK'te yapılan araç muayeneleriyle ilgili bazı soru işaretleri olduğu malum. TÜVTURK'un sitesinde bulduğum bir pdf dökümanını JPG olarak sizlerle paylaşmak istedim, umarım faydalı olur.

Orijinal pdf dosyasının linki: http://www.tuvturk.com/dosyaindir.asp

aracmuayenesi_01.jpg

aracmuayenesi_02.jpg

aracmuayenesi_03.jpg

aracmuayenesi_04.jpg

aracmuayenesi_05.jpg

aracmuayenesi_06.jpg

aracmuayenesi_07.jpg

aracmuayenesi_08.jpg

Etiketler

Ynt: TÜVTURK; Merak Edilenler Sık Sorulanlar ve Yanlış Bilinenler

aracıma çeki demiri taktıracaktım sırf muayene korkumdan mayısta muayene tarihine kadar bekleme kararı aldım ama gidenler yukarıda anlatıldığı kadar basit olduğunu söylemiyolar hatta birisi ceset torbası almaya gittiğini söylüyor

Bugun karavanimla tuvturkten gecemedim. Ama hiic kizgin degilim. Kesinlikle hakliymislar. Arka frenler sorunlu cikti. Tamirciye gittim. Tum arka balatalar bitmis. Zaten giderken on paneldeki unlem goz kirpmaya baslamisti. Oh olsun bana. Az bile.
Ama esas icerledigim far ayarimi yaptirmama ragmen farlarim sorunlu ciktigi icin agir kusur aldim. Gene yaptirirsam gene gecemezse diye korkuyorum. Aslinda tuvturk similasyonlari olsa da orada cikacak sonuclari onceden gorsek. Tek sorun bu.
Kissadan hisse korkulacak birsey yok. Iciniz rahat olsun.
Sevgiler

Özdal bey,çok faydalı bilgileriniz ve emeğiniz için teşekkürler. Sevgi ve saygılarımla..

Özdal bey, emeğinize sağlık. çok tşk ederiz

79 model volkswagen t2 westfalia ile 2 gün önce tüvtürk'den geçtim, hakikaten herşeye bakıyorlar ama iyiki de bakıyorlar, artık muayeneler olması gerektiği gibi, örneğin bütün amortisörlerden hafif yağ sızdığını, sağ arka tekerlekte hafif rulman boşluğu oluştuğunu, sağ far ayarımın biraz aşağıda olduğunu, sağ ve sol tekerleklerin frenlemede %8 fark oluşturduğunu el freninde ise bu oranın %48 olduğunu öğrendim, servis gibiler. Hafif kusurlu olarak onayladılar....

Özdal Bey
Çok teşekkür ederiz. Elinize ,emeğinize sağlık.

bende eski bir usta olarak özdal beye tşkler ediyorum gerçektende hep gülmüşüzdür ağlanacak halimize yıllardır onları kim muayene edicekti muayene edicekleri muayene edecek yoktu ki bi kere. neydi sahildeyken hey gidi hey son hızla girmek zorundasın çıkarkende yarım saat beklemek gerekiyordu sıkıysa aniden çık bakalım sahil yolundan arkadan gelen araçlar üzerinden geçmeden muayeneye girip çıkmak benim hiç unutamadığım bir anımdır daha yüzlerce olumsuzluklar deve misali kısaca. gerçekten araçlar adam gibi muayene edilmeli evet yollarda muayene edilmeli bazı yerlerde aracın çalkalanmakdık yeri yok ama buna şükür 50 ve 60 arası doğumlular bilirler bu günlerin kıymetiini bakın mebus bey nasıl öz eleştiri yapıyor tebrik ederim . ama muayene edicez derken de suyu çıkarılmasına karşıyım bak kardeşim bu sorunu çözen nasıl çözmüş bu kadar mı zor ben inanıyorum ki avrupa yıllar önce bizden kopyaladığı ilmi fenni ahlakı adam gibi adam olmayı bize bazı bedeller karşılığında iade edecek hepbirlikte ya olucaz ya olucaz 3 . sü yok saygılarım ile.

eksiklerin aynı gün tamamlanması şart mı muayaene gününe 1 hafta önceden gidip eksikleri tamamlatmak için süre kazanılabilir mi?

Arkadaslar 350 liraya tuvturkten geciren elemanlar turemis. Bilginize
;)

Parayla gececekse kalsın bence. Bu şekilde olması can ve mal sağlığı acısından başarılı bence. Özdal bey güzel araştırma okuduk faydalandık. Teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR