Uçmakdere de,Uçmak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,870

dalyan

Zirve
Bu hafta sonu ne yapalım,nereye gidelim?Derken geçen hafta abimlerin gitmiş olduğu ve bir hayli mehtettiği Uçmakdere'ye gitmeye karar verdik.

Yaklaşık 25 yıldır parçalıda olsa Tekirdağ'da (Çorlu)yaşamaktayım.Gitmenin bir türlü kısmet olmadığı ama adını sık sık duyduğum Uçmakdere'ye,C.tesi gider Pazar günüde döneriz diye plan yapmışken son derece sevdiğimiz ve memnun kaldığımız Uçmakdere Pazar geceside kalarak bu sabah döndük.

Uçmakdere

Tekirdağ merkezden Kumbağ istakametine giderken,Barboros'u geçer geçmez yol tuğla ocaklarına ayırımında ikiye ayrılır sağdan devam ederek ,Naip köyü geçtikten sonra Uçmakdere'ye varırsınız.Ama bizi gerçekten şaşırttı bu Uçmakdere.Ben hiç tahmin etmezdim Trakya'da,özelliklede Tekirdağ'da hemen yanıbaşımda böyle bir yer olabileceğini.

Harikulade doğası,adrenalin yaşatan dağları ve yolları ile ve en önemlisi Uçmakdere'de yapılan yamaç paraşütünü tecrübe etmenin verdiği haz kelimeler ile anlatılmaz sadece yaşanır diyerek noktayı koyuyorum :smiley:

Şimdi görsellerimiz geliyor,ilk başta Uçmakdere yolları.

001.JPG

002.JPG

003.JPG

004.JPG

005.JPG

Etiketler
Ynt: Uçmakdere de,Uçmak

Sapaktan girdiğinizde belirli bir süre stablize yoldan gidiyorsunuz,sonrasında ise kaymak asfalt.Sadece uçuş iniş noktası,bizim kamp alanımıza inen çok kıssa yol yine stablize.Ama buraya her türlü araç ile hatta bisikletle bile gelebilirsiniz ki inen bisikletçiler de vardı.

Biz alana gelmeden tabelada yazan telefonu arayarak uçuşlar hakkında bilgi almıştık ve rezervesyon yaptırdık.Alana gelir gelmez hemen uçuş noktasına çıktık.
Hocalarımız şeker gibi adamlar Kadir ve Faruk beyler aynı zamanda Tekirdağ da beden eğitmeni öğretmeniler.

006.JPG

007.JPG

008.JPG

009.JPG

010.JPG

İki öğrenci çıktık 625 rakımlı uçuş noktasına.İlk önce Faruk hoca ile diğer arkadaş uçtu,sonrasında ise Kadir hoca ile ben.Benim uçtuğum paraşüt özel 240kglik.Kilo 103 olunca böyle oluyor demekki ;D

011.JPG

012.JPG

013.JPG

014.JPG

015.JPG

Şimdi sıra bende.Kadir hocaya makinayı verdim,hocam bir kaç poz çekermisin dememle,çekiyorda çekiyor bitmek bilmedi.
"Dur,Tekirdağ'da çıksın,şunuda alalım" :smiley:

017.JPG

018.JPG

019.JPG

020.JPG

021.JPG

026 ve 027 nolu fotolar havadan araçlarımız.Ben hevesle foto çekerken havadayken makinanın pili bitmezmi? ;D

027.JPG

028.JPG

029.JPG

030.JPG

031.JPG

Kadir hocamız.Kadir,Tekirdağ valisi yardımı ve ilgisi ile uçuş noktasına çıkan yolu açtırmışlar.

Biz sadece Cumartesi kalacağımızı düşünerek yiyecek konusunda ocakta bişeyler yaparız düşüncesindeydik ve mangalıda almamıştık.Ancak orada ızgara teli bulduğumuzda kuru dallardan ateş yakarak yine mangalımızı yapmak istedik.Bu arada Küçükkuyu'dan Cevat ustadan almış olduğum el baltam işe yaradı.

039.JPG

040.JPG

041.JPG

042.JPG

043.JPG

Köy şarabımdan yudumlar almaya başladım,mangalımı hazırlarken :smiley: Fakat varya şarap manyak bir şey içerken hiç bişey anlamıyorsun,sonra bide bakmışsın neşeyle gülüyorsun kafa uçmuş ;D

044.JPG

045.JPG

046.JPG

047.JPG

048.JPG

Bu arada uçuş ücreti 100 tl.Valla bedava ulen uçuyorsun işte varmı daha ötesi ;D Kurs ücreti ise 800tl kursu bitirince klübün ekipmanlarını kullanıp dilediğince uçmakta cabası.Bu Eylül'de kurslar başlıyor,zaten ilk etaplar Çorlu da benim bahçemin olduğu köye gelmeden Türkgücü köyü var orada yapılacak,dolayısı ile hemen yanıbaşımda olacağı için benim için süper olacak.

Dip not-Canım Türkiye'min her yerinde rastladığımız çer çöp burada da ziyadesi ile var.Çöp kamyonları gelip aldığı halde her yer bira kutuları,pet şiseler vs vs.Sonuç olarak PİS milletiz vesselam...

049.JPG

050.JPG

051.JPG

052.JPG

053.JPG

Akşam,öyle bir rüzgar çıktıki,kalan bir kaç çadırlının çadırlarını uçurdu,tabiki bizde yardım ettik insanlara.Elektirik sadece bizde olduğu için tel şarjı bitenlerin şarjları,malum fenerimizin muhteşem gücü sayesinde aydınlatma,kuma,daha çok çakılda diyebiliriz batan bir araca vinçleme yaparak kurtarma gibi oradakiler için bulunmaz nimet olduk ve herkesin derdine bir şekilde çare olduk,tabiki bunun mükafatını ilerideki görsellerde göreceksiniz :D

Biz tedariksiz geldiğimiz için Faruk hocaya sipariş vermiştik sigara sucuk ekmek vs sabah atlayışla beraber indi sahaya paraşütünün cebinde getirmiş bizim erzakları ;D

054.JPG

055.JPG

056.JPG

057.JPG

059.JPG

Bir detay noktaya değinmeden geçemiyeceğim.

Şimdi gece minübüsle gelen doğulu bir grup vardı tahmin ediyorum 8 veya 9 kişi.Sabah uyanınca baktıkki bir tane kamyonet ve panelvan ile gelen 15 kişilik bir grup daha gelmiş hemen onların arkasına çekmişler araçları.Sabah çocuklar denize girip gitme hazırlıkları yapmaya başlamıştıki gelen grup teybi sonuna kadar açıp mehter marşı ülkücü şarkıları çalmaya başlamazmı?

Bu doğulu gençlerde nasıl saygılı anlatamam,bizim önümüzden geçerlerken dahi başlarını kaldırıp bir an için dahi bize bakmadılar.İçlerinden biri gece şarj için geldiğinde dahi utancından başını kaldıramadan mahçup bir şekilde yardım talep etmişti.

Neyse bu gençlerin lastik havaları inmiş alman karavancıdan tarzanca anlaşarak çakmak şarjlı pompayla lastiklerine hava basıp diğer gençlere uymadan gittiler.Ben açıkcası bir ara bunlar dayanamaz dalaşırlar diye düşündüm.

Sonra bu sanıyorum ülkücü gençler ne çaldılar dersiniz?Ahmet Kaya'yı koymazlarmı? ;D Canım ülkemin canım insanları!!!

Basiretsiz politikacıların ülkeyi ne hale getirdiğinin bire bir göstergesidir bu durum...

060.JPG

061.JPG

062.JPG

063.JPG

064.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,010
Kayıtlı Üye Sayımız
166,758
Kaydolan Son Üyemiz
yasayanefsane

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR