Ucuz Ufak Bir Karavan Almak ve İçinde Sürekli Yaşamak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Muammergult Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 153
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 72,074
Ynt: Ucuz Ufak Bir Karavan Almak ve İçinde Sürekli Yaşamak İstiyorum

1998 model peugeot boxer karavan alacagım uygun bi fiyata buldum bu konuda hic bi bilgim yok ruhsattı, kac para yakardı, projeydi diye ama adam bişeyler yazdı sizce uygun mu yeter limi bu tarafikte rahatcı gidebilmem için

''araç dizel ve projeli ve trafikte dosyasındadır.proje araç nasılsa aynen çizilmiş ve muayenesi yapılmıştır. ama motor karavan olarak değil. özel amaçlı olarak işlidir.nedenide;daha önce 3 karavan daha yaptım.karavanın vergisi ve sigortası bunun 2 katıdır.araştırabilirsiniz''

boyle bişiy yazdı adam beni kazıklayacak mı yoksa iyi mi bu
bana yardımcı olursanız sevinirim..luffennnnnn :'(

ama motor karavan olarak değil. özel amaçlı olarak işlidir.''
ne demek istiyor burada kotu bişey mi ????

Etiketler

mrb oguz abi muammer demek istedigim ana fikri anlamış sorun yok, benim yanış anlaşma olablir derken bu senin kastetettigin konularda olmasın diede itinayla yazdım babamızın lafını veya senin gibi degerli abilerimizi ve arkadaşlarımızın önerilerini dikate alırım fakat en son kendi düşüncem bu dogru diyosa onu yaparım bu benim hayat felsefem 10 kişiden 9 bu yanış desin bana dogru geliyosa ben fikrimi ve inadıgım projeye konuyu sonuna kadar savunurum buluşlarda böle çıkmıştır tarihte dikat ederseniz(buluş yapacagımıda kastetmiyorum :D ama bazı konularada egiliyorum tabi) burda kimseyi umursama asi ol filan demiyorum muammere inadıgın ve dogru buldun işi savun diyorum düşünsene bi herkezın aynı düşüncede bi ortamda oldugunu ozaman hiçbir tabu yıkılamaz araştırcan bakcan düşüncen ama enson kendi bildigini yapıcaksın farklılıklar bizim zenginligimizdir, ben karavan almadan önce çevremde 1kişi dahi almamı istemedi kımı kopar çıkar dedi kimi 60km hızla bile gidemezsin dedi kimi okadar para verilirmi git hersen tatilini faklıyerlerde otelerde yap dedi vs.vs. ama sonuç ortada şuan o diyen kişiler hafta sonu oldumu nerye gitsek diye artık karavana bakıyolar :smiley: bu gibi yüzlerce örnek vereblirim neyse bu konu burda kalsın bu benim karakterim ve yapım diiim özet olarak
muammer eger o dedigin karavan resimindeki karavansa1.si ben onu iceledim içindeki işcilik sıfır iç mutfak musluguna bile bahçe muslugu takmışlar renk uyumu yok kalite yok düzmece bi karavan bence 2.si bu adam 3.karavan yaptım 3de böle diyosa bunun ticaretini yapıyo zanedersem buda madiyatı en altseviyeye çekerek kalıteyi en alata düşürür aman nasılsa satılcak matıgı oluyo o karavandan ne beklenir sen tahmin et.3.süde karavanda 1 tane minicik cam vardı sanırım arka camları saymazsan buda bi madiyatan kaçma bence4.olarak ruhsatında şu bu yazısını bilmiyorum bilen arkadaşlar vardır ama benim bilgim şu ruhsatta karavan yada kamp taşıtı die yazması gerekiyo 5.olarakta şunu söyliyim düşürmediyse fiyatı 16 milyardı sanırım bu araç karavan olmasa piyasada 8-9milyara rahat bulursun profosyonel bi firmada 5-6milyara yapar içini en azından sıfır kulanırsın satarkende markalı bi firma yapmış herşey düzgün olur alıcısı olur die düşünüyorum tercih sana kalmış tabi
oguz abi karavan duruyo hergün ıvır zıvır teklifler geliyo acelem yok motokaravandan sizlerinde fikirlerini aldım ve vazgeçtim :smiley: söz diniyomuşum demi karavanı satıktan sonra kararımı vericem napcama bügünde bi arkadaşlar geldi baya talep var bakalım hayırlsı olsun görüşmek üzere selamlar

Öncelikle;
Bu karavanın yapılış aşamasındaki fotoğrafları görmüştüm.Tabanı ziftli denilen şey, aracın altının ziftlenmesi değil,İç kısımda zeminin bitümlü çatı izolasyonlarında kullanılan malzemelerle kaplanmış olmasıdır.Normalde iç zemin izolasyonu için ahşap profil üzerine mdf kullanılır.Daha sonra bunun üzerine isteğe zevke bağlı olarak halı ya da laminant parke gibi uygulamalar yapılabilir.İç zeminin bitümlü ziftli malzeme ile kaplanmış olması ilk olarak akla zeminde çürükler ve su izolasyon problemleri olmasını getiriyor.Ayrıca bu kolayca tutuşabilen, koku yapabilecek bir malzemedir.Ne derece sağlıklı olabileceğini siz düşünün.
Boyunuz 170 cm. ve daha kısa ise arka kısımdaki yatak boyutu yeterli.Ancak o parça parça silikon elyaflı yastıklar üzerinde nasıl rahat uyunur bir düşünün.
Özel amaçlı ne demek?Ticari değil de hususi olduğuna mı vurgu yapmış anlayamadım.O konuda bir eksik var.Kamp-karavan taşıtı ya da motokaravan olarak tescilli değilse trafikte ve muayenede sorun yaşarsınız.Hele hele minibüs değil de kamyonet yazıyorsa daha da büyük sorun yaşarsınız.
Bu araçların yakıt durumu kullanıma bağlı olarak değişmekle birlikte genellikle 100 km. de 10 lt nin altındadır.
Kaç para vermeliyim sizce bu paraya değer mi sorusuna gelince?İşin bu kısmına karışamam ;) Herkesin bütçesi,tercihleri ve kısmeti farklıdır.
Umarım aydınlatıcı olmuştur.

ilyas abi benim baya kafam karıstı simdi...
dediklerin cok dogru bişiy.. haklısın

benim 15.000ytl ile 20.000 ytl arası param var ve arac alıp karavan yaptırtmak istiyorum dediniz ki 5.000-6.000 e olur dediniz..
benim butcem 15.000 ytl - 20.000 ytl ve haziran aynına kadar zamanım var yani en gec 6 ay da almam gerekiyoo..
bana lutfenn yardımcı olur musunuz

ufak kibar bi arac istiyorum fazla kaba gorunmesin yane buyuk karavanlar gibi
max. 2 kisilik dusu mutfagı ısıtıcısı olan bi arac yaptırabilir miyim 20.000 ytl ye 5-6 ay içinde

luffen yardım et ilyas abii kafam cok karıstı ve caresizim tek bildigim bi karavanımın olmasını istiyorum :'(

Sn.Muammergult, seni okuyunca ilk karavan almaya karar verdiğim geceyi hatırladım, sabaha kadar uyuyamamıştım...
Sorularına gelince; en önemlisi ruhsata işlenme durumu. Eğer işli değilse uzak durmanı öneririm. Eski yıllarda böyle şeyler önemsenmiyordu, herkes bir yolunu bulup vizesini yaptırıyor, rahatça kullanıyordu. Ama şimdi araç muayenesi özelleşti. Bu araca bu şekilde vize yaptırman çok güç. Ruhsata kendin işleteceksen bu ay içinde halletmen gerekli. Yeni çıkan kanunu tam olarak bilmemekle beraber oldukça sıkıntılıya beziyor.
Diğer eksiklerine gelince, öncelikle ısıtmadan bahsetmemişsin. Kış günü karavanda nasıl ısınacaksın? ısınmayan karavanda duş yaparmısın?sıcak su imkanın var mı?
Aracın iki kişiye rahatlıkla yeter, ama şehir içinde yakıtı biraz fazla olabilir. Şehirler arasında 100 km.de 10 lt. gibi bir harcaması olur.Sürekli konaklayabileceğin, elektrik ve su alabileceğin tuvaletini ve atık suyunu boşaltabileceğin bir yere ihtiyacın olacak bulabilecekmisin? (2006 yılında İzmir'de 6 ay boyunca karavanımda kaldım. Yukarıda belirttiğim şartları sağlayan bir otoparkta abone ücreti ödeyerek konaklamıştım.)
Fiyat konusuna gelince 20000 ytl altında (15-16000) fiyata alırsan uygundur...

Zaten 16000 YTL görmüştüm fiyatını.Artık sahibinden.com ilanlarını ezberledim de :D Proje ve ruhsata işletme masrafları pazarlıkla koparılabilir belki ;P

yorumlarınız için tesekuur ederim ORSAALABANDA abi ve DRARES abi
ben 4 gundur uyuyamıyorum bunun hayaliyle...
adam en son 15.500 ytl diyo depoyu doldurmus bide...
ilk karavan tecrubesi olarak bu uygun mudur acaba daha yeniyim bu iste once boyle ufak seylerle baslasam mı yoksa direk 2-3 yıl bekleyip prof. guzel bişey mi yapsam kafam orda karısıyoo iste..
lutfen bu konuda kafamı aydınlatacak rahatlacak yorumlarınıza ihtiyacım var ..allah simdiden razı olsun

Muammergult kardeşim bir laf vardır "kervan yolda düzülürmüş" yani bazı ihtiyaçlar yaşandıkça şekillenir. Almayı düşündüğün araç ruhsat problemi dışında fena değil, hele ilk karavan için oldukça iyi gibi duruyor, yazılanlarla kafandakileri harmanlayıp karar vermeni öneririm...

tamam yorumların için saol abi..son bişey soracaktım bu heycanlı ve hevesli halimi mazur gorun daha 18 yasındayım ve hemen karavan istiyorum..
neyse sorum su
bu ruhsatla ilgili problem dediniz ya adam bana sunu yazdı :

''ama motor karavan olarak değil. özel amaçlı olarak işlidir ruhsatta''

ben bunu nasıl moto karavan a cevirip yasal uygun bi biçimde kullanırım..bana kac paraya patlar bu olay...
özel amaçlı olarak olsa ne zararı olur ne kotulugu var bunu normal stanndartlara moto karavana yani nasıl gecirebilirim
simdiden cok tesekkur ederim

Vizesi dolana kadar trafikte yakalanmazsan bişey olmaz, yakalanırsan yeteneğine veya polisin yorumuna kalmış,ya ceza yersin, yada bir çorba parasına yırtarsın. Vize için muayeneye girince yeni firmadan onay alman oldukça güç. Hele aracı vizesiz kullanmaya kalkma yanlış bilmiyorsam cezası 800 ytl üstündeydi. Üstelik araç bağlanıyor...
Ruhsata işletmek için öncelikle makina mühendisinden çizilip onaylatılmış projeye ihtiyacın var. Bununla trafiğe başvurup işletiyorsun tam maliyetini ilgili yerlerden öğrenirsin...

yani benim bu karavan işi yattı haa :'(
evlat acısı gibi geliyo suan bana yaa yıllardır hayallerini kurdugum ideal ufak guzel bi karavan bulmusken ruhsata takıldık haa.. :'(
yaazık yaaa hayallerime bu kadar yaklasmısken bu olmamalı..
offffffff offffffffff :'(

peki bu yeni firmalar nedenmuane için onay vermiyoo guc dediniz ya neden ugrastırıyolar 1.000-2.000 ytl ye falan kurtaramaz mıyız bu yeni vize işini... :'(

muammer elimden geldigi kadar yardımcı olmaya çalışırım msn istemişsin özel msj olarak atıcam ok k.i.b sende a.e.o. saol

O paraya ruhsata kamp taşıtı olarak işletirsin..

Mevcut karavanlarda da kamp taşıtı yazar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR