Ynt: Ucuz Ufak Bir Karavan Almak ve İçinde Sürekli Yaşamak İstiyorum
Sn.Muammergult, seni okuyunca ilk karavan almaya karar verdiğim geceyi hatırladım, sabaha kadar uyuyamamıştım...
Sorularına gelince; en önemlisi ruhsata işlenme durumu. Eğer işli değilse uzak durmanı öneririm. Eski yıllarda böyle şeyler önemsenmiyordu, herkes bir yolunu bulup vizesini yaptırıyor, rahatça kullanıyordu. Ama şimdi araç muayenesi özelleşti. Bu araca bu şekilde vize yaptırman çok güç. Ruhsata kendin işleteceksen bu ay içinde halletmen gerekli. Yeni çıkan kanunu tam olarak bilmemekle beraber oldukça sıkıntılıya beziyor.
Diğer eksiklerine gelince, öncelikle ısıtmadan bahsetmemişsin. Kış günü karavanda nasıl ısınacaksın? ısınmayan karavanda duş yaparmısın?sıcak su imkanın var mı?
Aracın iki kişiye rahatlıkla yeter, ama şehir içinde yakıtı biraz fazla olabilir. Şehirler arasında 100 km.de 10 lt. gibi bir harcaması olur.Sürekli konaklayabileceğin, elektrik ve su alabileceğin tuvaletini ve atık suyunu boşaltabileceğin bir yere ihtiyacın olacak bulabilecekmisin? (2006 yılında İzmir'de 6 ay boyunca karavanımda kaldım. Yukarıda belirttiğim şartları sağlayan bir otoparkta abone ücreti ödeyerek konaklamıştım.)
Fiyat konusuna gelince 20000 ytl altında (15-16000) fiyata alırsan uygundur...