Ynt: Ucuz Ufak Bir Karavan Almak ve İçinde Sürekli Yaşamak İstiyorum
Muammer arkadaş...
CİNSİ: bölümünde KARAVAN (Motorlu) yada römork için çeki demiri varsa KARAVAN (Römork) yada KAMP TAŞITI yazılı olması gerektiğini, kanun maddelerini inceliyen karavan sahibi arkadaşlardan öğrendim. Bence de doğrusu bu. Çünki bu ibarelerle kayıtlı karavanlar var.
Ha CİNSİ: bölümünde diğer (Kamyonet, kapalı kasa kamyonet, özel maksatlı araç, minibüs vs...) yazılı olduğu halde trafikte gezenler de var. Ama önümüzdeki sene TÜV e geçince neler olur bilmiyorum. Yönetmelik ve ilgili kimselerle görüşmemden anladığım kadarıyla doğrusu CİNSİ: bölümünde KARAVAN yada KAMP TAŞITI yazmasıdır. Gerçek iç yada dış görüntü ve ekipmanlarıyla karavan olupta , ruhsatta başka cins araç kaydı görünen araçlar , önümüzdeki yıl denetlemelerin TÜV e geçmesiyle bence sorun yaşayacağa benziyor.
Anlaştığım bir kaç karavanı bu yüzden almaktan vazgeçtim.
Karavan ruhsatına çevirmeniz için, yeni proje çizdirmeniz ve aracınızda da ABS olması şartı aranıyor. Yanii ABS siz eski araçlar için proje çizdirseniz de şu aşamada KARAVAN ruhsatına çevirmeniz zor görünüyor.
Konuyu kanun maddeleriyle , daha detaylı bir şekilde Makina Mühendisleri Odasından, yada araç tadilatları ile ilgili proje çizen makina mühendislerinden ve TSE den öğrenebilirsiniz.