<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Üniversitede Karavanda Yaşamak.</b><br />
<br />
Sayın nevarad,<br />
<br />
Üniversite hayatınızı karavanda geçirme fikrinize, yıllarca devlet yurdunda kalmış ve ayrıca karavanda da yaşamış biri olarak bazı yorumlar getirmek istedim.<br />
<br />
Öncelikle belirtmek isterim ki eğer yeniden üniversite okuyacak olsa idim gene devlet yurdunda kalırdım. Deprem riski olan bir bölgede okuyacak olsaydım, kalacağım yurdun yeni yönetmeliklere göre yapılmış olmasına dikkat ederdim ve ancak böyle bir yurda yerleşme imkanı bulamazsam, o zaman yeni yapılmış bir binadaki küçük bir daireyi bir arkadaşımla kiralayarak orada kalmayı düşünürdüm.<br />
<br />
Gene de belirtmek isterim ki, yurtlar sosyal açıdan çok daha yararlı yerlerdir ve burada kalmak hem aile özlemini daha az hissetmek hem de eğitiminize konsantre olmak açısından daha yararlıdır ayrıca yemek- bulaşık ile uğraşmamak da müthiş bir konfordur.<br />
<br />
Şimdi nasıldır bilmiyorum ancak yirmi yıl önce yurda üç ayda bir verdiğimiz yurt parası, bize verilen yemek kuponları ile iade ediliyordu ve dolayısı ile, yurtta kalmak, kaldığımız yerin ısıtılması- temizlenmesi, elektrik ve su tüketimimiz ve ayrıca banyo ihtiyacımızı karşılamamız bedavaya geliyordu.<br />
<br />
Devletin sağladığı bu imkan bize kendimize daha fazla zaman ayırmamıza ayrıca toplumumuzu tanımamıza ve kendimizi geliştirmemize imkan sağladı. Özellikle belirtmem gerekir ki, üniversite hayatının ana teması aldığınız eğitimi en verimli şekilde almak olmalıdır. <br />
<br />
Bu bakımdan eğitim hayatınızın verimli geçmesi ve kendinize daha fazla zaman ayırabilmeniz için, yeni yapılmış bir yurtta kalmanızı, o olmuyorsa (yemek - bulaşık kavgalarını da göze alarak) ev arkadaşı ile, yeni yapılmış binadan küçük bir ev kiralamanızı ve bu da olmuyosa ancak o zaman (sıkı bir kampçılık tecrübenizin oması koşulu ile) okulunuza yakın ve size karavan yeri vermeye hazır bir yer bulduktan sonra, satın alınacak karavan arayışına girmenizi öneririm.<br />
<br />
Üniversite hayatınızı verimli ve mutlu geçirmeniz dieklermle.</div>