Uludağ' da Kartlı Sistem

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hfatih Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,247

hfatih

Ana Kamp
Yer
Bursa
Ağaoğlu My Resort'un önderliğinde başlatılan yeni sistem 2010-2011 sezonundan itibaren faaliyete geçiyor.
Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Uludağ'da, kayak pistlerine gelen tatilciler 'tek kart' sistemi sayesinde istedikleri her pistten yararlanma imkanına sahip olacak.
1inci ve 2inci bölgedeki toplam 17 tesisin ve 8 otelin katılımıyla hayata geçirilen tek kart sistemi ile, misafirler diledikleri kayak pistini özgürce kullanma imkânına sahip oluyorlar. Toplam 200 bin Euro’ya mal olan sistem sayesinde kart kullanıcıları 17 tesisin telesiyejini gün içince 5 saat boyunca kullanabilecekler.
(Otel müşterileri 40TL., günübirlikçiler 80TL)
Resim Radikal gazetesinden alıntıdır.
[attachment=1]

kartl? istem.jpg

Etiketler
Ynt: Uludağ' da Kartlı Sistem

iyi kaymalar....afiyet olsun kar kelmeden kayılmak isteyen varsa buyusun alsın ağalardan paşalardan.

bir bardak neskafe 15-20 tl !! 15 km ileride 6 tlye satılan sigara 10 tl. yemek fiyatlarını düşünmek dahi istemiyorum. gerçi bu bedelleri ödeyebilen bir sürü insan var. uludağ'da "kış" değil "zengin" turizmi yapılıyor. otelde konaklayan 40, günübirlikçi 80 lira ne demektir? bursa belediyesi uyuyormu? 200 bin euro yatırımı belediye yapsın 1 sezonda o sistem kendini amorte eder. bizde normal 20 tl gibi bir fiyatla bu imkandan faydalanalım. yazıktır günahtır. avrupada tüm gelir grupları kış turizminden faydalanabilirken bizde yalnızca üst gelir grubu bu imkandan faydalanabilir. ne şanssız insanlarız biz ya !!

belgen' Alıntı:
bir bardak neskafe 15-20 tl !! 15 km ileride 6 tlye satılan sigara 10 tl. yemek fiyatlarını düşünmek dahi istemiyorum. gerçi bu bedelleri ödeyebilen bir sürü insan var. uludağ'da "kış" değil "zengin" turizmi yapılıyor. otelde konaklayan 40, günübirlikçi 80 lira ne demektir? bursa belediyesi uyuyormu? 200 bin euro yatırımı belediye yapsın 1 sezonda o sistem kendini amorte eder. bizde normal 20 tl gibi bir fiyatla bu imkandan faydalanalım. yazıktır günahtır. avrupada tüm gelir grupları kış turizminden faydalanabilirken bizde yalnızca üst gelir grubu bu imkandan faydalanabilir. ne şanssız insanlarız biz ya !!
Çok haklısınız.Herkesin bu imkanlardan yararlanmaya hakkı var.

belgen' Alıntı:

Malesef Haklısınız :D

Ben otuz senedir kayak sporu ile uğraşıyorum yaşım kırk evet eskiden bu spor pahalı bir spordu ama şimdi eskiyi düşündüğüm zaman o zorluklar aklıma geldiğinde şimdi bu sporu yapmak daha kolay ben kayak yapmayı çok seviyorum ilk başladığım dönem Beden Terbiyesinde kurslarla başladım, sonra DSİ sporcusu oldum, bu dönemler devletin verdiği imkanlarla sporculuğumuzu devam ettirdik, aramızdan milli sporculuğa kadar yükselenler oldu, çoğumuz kampa gelen yabancı sporcuları gördüğümüzde ekipmanları ve beslenme sistemleri bizi hayran bırakıyordu kendilerine, çünkü bizde olmayan ekipman ve vitaminleri hiç görmemiştik, şimdi ise Türkiyemizde herşey fazlasıyla var, bizim yirmisene önce özenerek seyrettiğimiz malzemeler şimdi aynı anda Türkiyede satılıyor, ne yazıkki bağnaz federasyon bu sporun gelişmesi için otuz senede bir tek adım atmamıştır, evet bizi bilgilendirmek için arkadaşımız kartlı sistemin bilgilendirmesini yaptı asıl kayak turizmin ve sporun en büyük sorunlarından birini anlatıyor çünkü teleski ve telesiyeji bir gün içinde çok kullanan sporcu maddi bir biçimde yoruluyor halbuki dünyada hem bu sistemler ucuz hemde özgürce kullanılıyor ve otel ücretinin içinde yer alıyor. Yani sonuç uzaktan insanlara pahalı gelen bu spor halbuki bizim tepemizdeki bürokratların, para babalarının yanlış tesisleşmenin(pistin ortasına otel yapmak gibi) ve bu spora bakış açılarının hafta sonu bir kaçamak olarak görmesinden kaynaklanıyor, Türkiyede kayak sporu yapılan dağların yüzölçümüne bakıldığında başarımız dünya sıralamasında arabistandan sonra biz geliyoruz. Görüşmek üzere.............

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR