Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Yeni Yönetim Kadrosu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,403

taiga

UKKF nin yeni yönetimi belli olmuş...

Umarım önümüzdeki süreçte daha aktif, daha kapsayıcı bir UKKF görürüz...

Başarılar yeni yönetime...

Değerli Dostlar,

UKKF 2. Olağan Genel Kurulu 20.03.2011 tarihinde yapılmıştır. Olgunluk içinde ve geniş bir katılımla gerçekleştirilen bir toplantı sonrası aşağıda isimlerini belirtilen arkadaşlarımız üyeliklere seçilmiştir.

Federasyonun kurulmasında büyük emeği geçen Sn. Hayati Kaplan ise "Onursal Başkanlığa" seçilmiştir.

Geçmiş dönemde görev yapan arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, yeni seçilen arkadaşlarımıza da başarılar dilerim.

Saygılarımla

Başkanlığa Erdal Ötügen

Derneğin Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine

Soner Ertuğrul
İ. Erdinç Bağcıgil
Ali Demirkol
H. Tahsin Özkeskin
Ayhan Özerden
Levent Aknur

Derneğin Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine

Fahrettin Yazkan
T. Cihan Çelik
Tekin Urunlu
Osman N. Tartılacı
Lütfü Cinoğlu
İlhan Kubilay
Suha Culdu

Derneğin Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine

Sungur Culdar
Nejat Erbaş
Ömer Parlakışık

Derneğin Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine

Ali Ergun Onur
Hakan Çınar
Fatma Kaplan

Etiketler
Ynt: Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Yeni Yönetim Kadrosu

taiga' Alıntı:
UKKF nin yeni yönetimi belli olmuş...

Umarım önümüzdeki süreçte daha aktif, daha kapsayıcı bir UKKF görürüz...

Başarılar yeni yönetime...
Umarım Türkiye karavancılığının gelişimi için daha iyi katkıda olunur. :smiley:
Hayırlısı olsun.

Merhabalar,

Sitenize her ne kadar yazı yazmasam da devamlı takip eden biri olarak yeni UKKF Yönetim seçimini satırlarınıza taşıdığınız için öncelikle teşekkür ederim.
Buraya yazı yazan arkadaşlarımız iki sayfa önce sanırım gerçek durumu tam bilmeden bazı kinayeli yazılar yazdı, polemik olmaması için daha önceki benzer yazılara olduğu gibi buna da cevap vermemiştim, ancak kısa bir bilgi vermek istiyorum.

Oğuz bey kısaca tarihçemizi sitemizden buraya aktarmış, teşekkür ederim. Görüldüğü gibi geçmişimizi inkar etmiyor her zaman buna sahip çıkıyoruz, ama burada yazan arkadaşlarımızın bir çoğu bu kadarcık bilgiyi bile araştırmadan kinayeli bazı sözcükleri daha önceleride kullanmışlardı. Gezenbilir karavan gurubunun çoğu üyeleri bu camia ile yeni tanıştılar, bir çoğu karavancılığa ve kampçılığa daha yeni başlıyorlar, çoğunun karavanı bile henüz yok karar aşamasındalar. UKKF sitesinde ve Karavan Turk sitesinde yazan arkadaşlarımızın bir çoğu en az 25-30 senelik karavancı, 30-40 senelik kampçı arkadaşlardır. Ben de 22 yıllık bir karavancı 42 yıllık bir kampçıyım. Sizin henüz tanıştığınız sorunlarla biz yıllar önce tanıştık ama bugünkü dağınıklığımız ne yazık ki her zaman oldu ve bir araya gelerek bir güç oluşturamadık. Çoğunlukla "bana ne, ben gezmeme bakarım, Dernek bana göre değil" dedik. Bir avuç insan bu konuda yeterli destek olmadan istese de bir şey yapamadı ve bu gün karşılaştığımız sorunlar büyüyerek önümüze çıktı, şimdi ne yapacağız diyoruz. Örnek ÖTV sorunu için birlikte hareket edelim diye toplantı yaptık, çağrılan 70 ÖTV zededen 1 kişi geldi, herkes itirazsız binlerce lira ceza ödedi, şimdi yakınıyoruz.

Millet olarak STK'lara sıcak bakmıyor ve" benden sonrası tufan" demeyi seviyoruz. Ben her zaman birlikteliği savundum savunmaya devam edeceği. Ta ki bir gün sanal ortamdan çıkıp karşılaşırsak belki siz beni ikna eder, bende sizler gibi bu işlerden bana ne der gezmeme bakarım, yada ben sizi ikna eder dernek ve Federasyon çatısı altında birlikte oluruz. STK’lar arkasındaki üye gücü ile hak elde ederler, yoksa kimse parçalanmış küçük guruplarla ilgilenmez.

Gözel sözlerimiz vardır,” tek çubuk ve deste çubuk” örneği yada “tek elin nesi iki elin sesi var” gibi.

Bizler elimizden geldiği kadar bu camiaya bir şeyler kazandırmaya gayret edeceğiz, bazı kazanımlar alehinize bir çoğu sizlerin de lehine olacaktır. Tenkitlerden çekinmem ve kazanımlar çıkarmaya çalışırım, tabii ki kişiselleştirilmedikçe.

Fazla zamanınız almak istemiyorum, yazılarınızı eskiden de okuyordum, okumaya devam edeceğim. Umarım birliktelik sinerjisini yakalamayı başabiliriz.

Saygılarımla

Erdal Ötügen
UKKF Yönetim Kurulu Başkanı

Erdal Bey, tebrik eder, başarılar dilerim. Yeni yönetim hayırlı, uğurlu olsun.

Erdal bey rumuzunuzu ilk gördüğümde çok güzel(süperberduş)bulmuştum.

Yeni olan her şeyin bana göre artıları daha fazladır,geçmiş den ders çıkartıp negatif unsurları değiştirmesi açısından, bence siz pozitif yaklaşımınızla eksileri artılara çevirme şansına sahipsiniz.Ön yargılar kolay yıkılmaz bu yüzden iyimser tavrınız hiç bir zaman değişmesin.

Bir diğer konu insanlar ilk önce dolar sonra boşalır,burada ki arkadaşların çoğu daha dolmadı,yolun başındayız(çoğunluk) ,yolda olmaktan da çok keyif alıyoruz,bu sizlere kayıtsız kaldığımız anlamına gelmez ,sizlerle paralel görüşlere sahibiz ama dediğim gibi daha bizim yolda olan an larımız fazla değil,müsaade edin bizde an larımızı dolduralım.Sonra hep beraber daha çok paylaşımda bulunuruz.

Size ve yeni yönetim de ki arkadaşlara başarılar dilerim.

supergezgin' Alıntı:
Merhabalar,

Sitenize her ne kadar yazı yazmasam da devamlı takip eden biri olarak yeni UKKF Yönetim seçimini satırlarınıza taşıdığınız için öncelikle teşekkür ederim.
Buraya yazı yazan arkadaşlarımız iki sayfa önce sanırım gerçek durumu tam bilmeden bazı kinayeli yazılar yazdı, polemik olmaması için daha önceki benzer yazılara olduğu gibi buna da cevap vermemiştim, ancak kısa bir bilgi vermek istiyorum.

Oğuz bey kısaca tarihçemizi sitemizden buraya aktarmış, teşekkür ederim. Görüldüğü gibi geçmişimizi inkar etmiyor her zaman buna sahip çıkıyoruz, ama burada yazan arkadaşlarımızın bir çoğu bu kadarcık bilgiyi bile araştırmadan kinayeli bazı sözcükleri daha önceleride kullanmışlardı. Gezenbilir karavan gurubunun çoğu üyeleri bu camia ile yeni tanıştılar, bir çoğu karavancılığa ve kampçılığa daha yeni başlıyorlar, çoğunun karavanı bile henüz yok karar aşamasındalar. UKKF sitesinde ve Karavan Turk sitesinde yazan arkadaşlarımızın bir çoğu en az 25-30 senelik karavancı, 30-40 senelik kampçı arkadaşlardır. Ben de 22 yıllık bir karavancı 42 yıllık bir kampçıyım. Sizin henüz tanıştığınız sorunlarla biz yıllar önce tanıştık ama bugünkü dağınıklığımız ne yazık ki her zaman oldu ve bir araya gelerek bir güç oluşturamadık. Çoğunlukla "bana ne, ben gezmeme bakarım, Dernek bana göre değil" dedik. Bir avuç insan bu konuda yeterli destek olmadan istese de bir şey yapamadı ve bu gün karşılaştığımız sorunlar büyüyerek önümüze çıktı, şimdi ne yapacağız diyoruz. Örnek ÖTV sorunu için birlikte hareket edelim diye toplantı yaptık, çağrılan 70 ÖTV zededen 1 kişi geldi, herkes itirazsız binlerce lira ceza ödedi, şimdi yakınıyoruz.

Millet olarak STK'lara sıcak bakmıyor ve" benden sonrası tufan" demeyi seviyoruz. Ben her zaman birlikteliği savundum savunmaya devam edeceği. Ta ki bir gün sanal ortamdan çıkıp karşılaşırsak belki siz beni ikna eder, bende sizler gibi bu işlerden bana ne der gezmeme bakarım, yada ben sizi ikna eder dernek ve Federasyon çatısı altında birlikte oluruz. STK’lar arkasındaki üye gücü ile hak elde ederler, yoksa kimse parçalanmış küçük guruplarla ilgilenmez.

Gözel sözlerimiz vardır,” tek çubuk ve deste çubuk” örneği yada “tek elin nesi iki elin sesi var” gibi.

Bizler elimizden geldiği kadar bu camiaya bir şeyler kazandırmaya gayret edeceğiz, bazı kazanımlar alehinize bir çoğu sizlerin de lehine olacaktır. Tenkitlerden çekinmem ve kazanımlar çıkarmaya çalışırım, tabii ki kişiselleştirilmedikçe.

Fazla zamanınız almak istemiyorum, yazılarınızı eskiden de okuyordum, okumaya devam edeceğim. Umarım birliktelik sinerjisini yakalamayı başabiliriz.

Saygılarımla

Erdal Ötügen
UKKF Yönetim Kurulu Başkanı

Sn. Erdal bey,

Öncelikle yeni görevinizde başarılar dilerim. Kişisel karavancılık geçmişim henüz çok yeni sayılsa da gerek UKKF, gerekse eski TKKD forumlarından takip edebildiğim kadarıyla ölçülü, dürüst ve pozitif yaklaşımlarınızı her zaman takdir etmişimdir. Başkanlığınızın federasyon, dernekler ve tüm camiaya pozitif enerji getireceğine yürekten inanıyor ve bu gelişmeyi olumlu değerlendiriyorum.

Konuyu çok fazla kişiselleştirmemeye çalışacağım ama burada yazan (bir çoğu henüz çok yeni ama bir o kadar da hevesli ve enerji dolu) karavancılar olarak eski yönetimden ne yazık ki pozitif enerji alamadık...

Kişiselleştirmemeye çalışacağım dedim ama bazı sorunların adını koymazsak ne yazık ki çözüm bulamayız. Bu konuyu dile getirmeye çalıştığımızda eski karavancı abilerimiz bilerek ya da bilmeyerek konuyu geçiştirmeye, üzerini kapatmaya çalıştılar... Onlara ve dahi sizlere de hak vermemek mümkün değil çünkü biliyoruz ki geçmişiniz, abi-kardeş, yol-yoldaş, arkadaşlık-dostluk ilişkileriniz çok eskilere dayanıyor ve yüz yüze bakıyorsunuz... Ancak eski federasyon başkanımız Hayati Kaplan'ın bu foruma yazdığı tepeden inme bazı yazılar yenilir yutulur cinsten değildi... Doğal olarak da büyük bir antipati yarattı.

Bizler saygı sınırlarını hiç bir zaman zorlamadık. "Büyüğümüzdür, iyi niyetlidir, öğüt veriyordur, haklı olduğu yönler vardır, yakından tanısak belki anlaşabiliriz, belki yalnızca yazım üslubu yerinde değildir" deyip geçiştirdik... Eleştirilerimizi de yine üstü kapalı olarak saygı sınırlarını zorlamadan yapmaya çalıştık. Belki bunun yeri forumlar değildi... Son olarak UKKF forumuna yazdığım bu yöndeki üstü kapalı bir eleştirime UKKD. Bşk. Sn. Erdinç Bağcıgil çok güzel bir cevap vermişti; "Şikayet etmek ve forumlarda yazı yazmakla olmaz, o halde yönetime katılın ve beğenmediğiniz yöneticileri değiştirin" dedi...

Bizler örgütlülüğe karşı olan insanlar değiliz... Aksine bunu savunur ve "neden örgütlenemediğimiz konusunda" sık sık kendimizi eleştiririz.. Ancak örgütlenme söz konusu olduğunda liderler ve yönetim kadroları çok önemlidir. "Yönetim kadrosunu örgütün tabanı oluşturur" diyeceksiniz.. Doğru ancak bu "ilk örgütlenme zamanlarında" geçerlidir. Aradan uzun yıllar geçip, kitle genişlemeden kalır, yönetim kadroları da kemikleşirse tabanı üzerinde tahakküm kurar.. Gelişime, değişime kapalı kalır, muhaliflere aldırış etmez ise artık "tavan" tabanı şekillendirmeye başlamıştır... Kalıplara hapsolmak istemeyenler için "bölünme ve ayrışma" zamanı gelmiştir. Yönetim kadrosunun "içselleştiremediği ve tabanın dışında olarak değerlendirdiği" potansiyel diğerleri için de "yeni örgütlenmelerin" başlangıcı bu zamana denk gelir.

Tam da bu zamanda "var olan yapıya destek olup beğenmediğimiz yönetimi değiştirmek mi?" yoksa "yeni bir oluşuma gitmek mi?" sorusu gündeme gelir... Yeni bir oluşumu şekillendirmek "var olanın yıllar içerisinde kat ettiği yolu" sil baştan almak anlamına gelebilir. Ama bazen de "var olan oluşumu yeniden şekillendirmek" bu yoldan daha uzundur... Ön yargıları silmek ve kadroları yeniden şekillendirmek sanıldığı kadar kolay değildir.

İşte bizler şu anda tam da bu noktadayız..

Türkiye değişiyor, dünya değişiyor, teknoloji gelişiyor... Türkiye'de 20 - 30 yıl öncesinin karavancılığı ile şu andaki bir değil. İnternet yaşantımızın çok önemli bir parçası. Bilgiye çok kolay ulaşıyoruz. Fikirlerimizi her türlü platformda paylaşma imkanımız var. Aynı zamanda kitlelere ulaşıyor, sosyalleşme imkanı yaratıyoruz... İnternet aracılığı ile oluşturulan sosyal paylaşımın "sanal" olduğu fikrine artık kesinlikle katılmıyorum... Oluşturduğumuz gerçek dostluklar ve gerçekleştirdiğimiz geziler bunun "kanlı canlı" örneğidir...

Hepsinden önemlisi ne biliyor musunuz? Arkadan tahminlerinizi çok ötesinde geniş bir "genç kitle" geliyor.. Bu kitle enerji dolu. Hepsinin geçmişinde dağcılık, trekking, kampçılık gibi doğa sporları, off-road, fotoğrafçılık gibi hobiler var... Eğitimliler ve 20 - 30 yıl öncesine göre görece zenginler. Lütfen yıkıcı eleştiri olarak algılamayın. Ard niyetsiz olarak, kendi çizgim doğrultusunda "naçizane" yapıcı olmak, yön gösterebilmek adına yazıyorum;

Bu insanlar dernekte federasyonda yapılan yemekli toplantıları, resmi yazışmaları değil, internetten bizim renkli fotoğraflarımızı, sohbetlerimizi ve paylaştığımız teknik bilgileri takip ediyorlar.

Bu kitle, emekli olup karavan sahibi olan, internetten, forumlardan bi-haber bilgisayarı açıp kapatmayı bilmeyen karavancılardan çok farklı bir kitle. (Emekli ve yaşı bizden büyük olup burada bizleri takip eden ağabeylerimiz üzerine alınmasın. Ne kadar yetersiz olduğunu düşünseler bile onların bilgisayar ve internet kullanma becerilerini çok takdir ediyorum.)

İnanıyorum ki bu kitle sayesinde, ama şimdi, ama 10 yıl sonra Türkiye'de karavancılık çok büyük bir patlama yaşayacak. O çok özendiğimiz Avrupalı karavancılar gibi olacağız biz de...

Göz ardı edilmemesi gereken diğer bir kitle de ülkemizin malum ortalama gelir seviyesi, çalışma ve emeklilik koşulları nedeniyle çok arzu ettikleri halde karavan hayaline kavuşamamış ya da hasbel-kader "bir çoklarının karavan olarak tanımlayamayacağı" araçlarla bu hobisini tatmin etmeye çalışan "ama yine bir çok karavancıya göre çok daha fazla gezen, yollarda olan" kimseler ve yine ekonomik yetersizlikler nedeniyle "kendi karavanlarını yapmaya çalışanlardır."

Hangisi gerçek karavancıdır, hangisi değildir tartışmasına girmeyeceğim. Bu konuları yeterince uzun tartıştık. Katılımcılardan da ricam, kimilerince vicdan sömürüsüne, kimilerince aşağılamaya kadar uzanan bu konuyu fazla uzatmamalarıdır... Unutulmaması gereken konu, o çok özendiğimiz ve örnek aldığımız Avrupalı karavacılara da "Hymer karavanlarının gökten zembille düşmediği" konusudur. Onlar da evlerinin bahçesinde yapmaya başlamışlardı karavanlarını.. Hatta çok gerilere gidersek karavancılığın geçmişi atlı çingene arabalarına kadar uzanır. Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasındaki gelişmişlik farkından bahsederken "en az 20 yıl gerideyiz" diyebiliyorsak Türkiye yollarında dolaşan gerçek karavana benzemeyen karavanları da (can, mal güvenliğini tehlikeye atmadıkları, çevreye zarar vermedikleri ve toplumsal sorun yaratmadıkları sürece) normal karşılamak gerektiğini savunuyorum. Bu durum ülkemizin gerçeğidir.

Bahsi geçen her iki kitle için de öncelikli değer yargılarımız biçimsel görünüşlerinden ve araçlarından öte "insani erdemleri" olmalıdır.

Dernekler ve federasyon kitlelere ve yeni oluşumlara açık olmazsa "neden destek olmuyorsunuz?" diye yakınmaları lüzumsuzdur. Bu durumda parçalanma ve bölünme kaçınılmazdır. Ya da daha kapsayıcı olan yenisi gelir ve eskisinin yerini alır.

Başkanlığınızın pozitif enerji içerdiğini ve bizlere umut verdiğini tekrarlamak isterim. Bizler dernekleri ve federasyonu çok daha kapsayıcı ve yeniliklere açık olarak görmek istiyoruz. Bu mümkün olabilirse destek vermemek için hiç bir nedenimiz yok.

Sorunların çözümü için örgütlenme kesinlikle yararlı ve gereklidir. Ancak bir dip not olarak belirtmek gerekirse "yerinde ve zamanında yapılacak" bireysel girişimler, insiyatifler, arada sırada çıkacak olan farklı sesler ve korsan gösteriler de önemlidir.

Çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar dilerim.

Saygılarımla...

Cem Babadağ

Değerli arkadaşlar,

İyi niyet mesajlarınız için tekrar teşekkür ederim.

İlk yazımda dediğim gibi, amacımız üzüm yemek, yerken diğerlerini de unutmamak. Geçmiş defterleri karıştırmak her zaman olumlu sonuçlar vermeyebilir ancak ders alınırsa tecrübe hanemize yazılır.

Bütün kuruluşlar önce bir kaç kişinin dostluk ve güvenle bir araya gelerek ortak bir amaç için yola çıkma kararıyla başlar. Zamanla dostluk daha organize ve kurumsal bir kimliğe dönüşür, bu form sayfalarıda öyle başlamadı mı? Eğer gelişimi iyi izleyip istediğiniz yönde manupile edebilirseniz hedefe varmak daha kolay olur. Unutulmamalı ki tecrübe ve bilgi birikimi Amerika'yı yeniden keşfedilmesini engeller, ihtiyaç duyulan yeniliklerle beslenmesidir.

Genç kuşak karavan sevdalılarının çok olduğunu ama özellikle mali açıdan, elde edilmesi zor bir araca heves edilmesi, önümüzdeki en büyük engellerden birisidir. Yapılması gerekenler buradan başlıyor. İsteklerimizi resmi makamlara kabul ettiremeden fasit daireyi kırıp sarmalı dışa döndüremeyiz. Bunun için güç gerekir.

Bu güç nedir?

Bir amaç etrafında toplanan insanlar isteklerine ulaşabilmek için bir çatı altında toplanırlar (partiler-dernekler). Bunlar güvendikleri insanları göreve getirirler (il teşkilatlari-Dernek yönetimi). Bunların seçtikleri yönetime gelirler (Millet vekilleri-Dernek temsilcileri). Bir kısmı görevlere talip olur (Bakanlar kurulu-Federasyon YK). Diğerleri ise çoğunluğun gücünü temsilen bu güce sayısal destek olurlar. Bu en büyük güçtür. İşte bizde olmayan bu sayısal güç. STK arkasındaki güce göre istediklerine ulaşırlar.

Bizde dernekleşmenin bu yüzden önemli olduğunu, isteyen arkadaşımız yine özgür gezilerini yapabileceklerini savunuyoruz, buna bir engel yok.

Parçalanarak yönetilmek, rakipler için (bakanlıklar, belediyeler, üreticiler, kamplar v.b.) böl ve yönet anlamını taşır. Bizim “güç” olmamız birlikteliğimize dayanır. Ayrı dernekler ayrı gurupları ve fikirleri içinde barındırabilir, ama bir noktada temsil için bir şemsiye altında toplanmamız gerekir diye düşünüyorum.

Son cümlem. Dernek ve Federasyonlar bize bir şey vermeyecek, bizler bu tüzel kişiliğe birşeyler verceğiz, meyveleri ondan sonra toplamaya başlayacağız.

Saygılarımla

Erdal Ötügen

Erdal bey, (aslında abi diyecektim yaşça büyüğüm olduğunuz için, yanlış anlaşılma kaygısıyla daha resmi bir dil seçtim)

Geçmişe yönelik bilumum eleştirilerimi saklı tutuyor ve bu türden konuları sanal ortam yerine karşılıklı bir sohbette dile getirmeye erteleyerek şunu sormak istiyorum.

Bursada yaşayan ve karavan sahibi biri olarak kentimizde bulunan Uludağ kamp karavan derneğine üye olabilirim.

Ancak bu derneğin nerede olduğunu, ne yaptığını (senede bir gün otelde yemek dışında, onu da federasyonun forumundan öğreniyorum) ne faaliyette bulunduğunu, daha da önemlisi benim ne gibi katkıda bulunabileceğimi inanın bilmiyorum. Herhangi bir internet sitesi yada benzer haberleşme kanalı yok.

Eski karavancılar buradaki arkadaşlarmızı deneyimsiz bulsalar da, çoğumuz doğa sporlarından gelip sıkı kamp deneyimi olan yeni bir jenerasyonuz ve internet üzerinden haberleşme/organizasyon bizler için önemli bazende vazgeçilmez bir unsur...

Dolayısıyla federasyona bağlı derneklerin interneti daha aktif kullanmaları, hem yeni karavancılar nezdinde tanınmalarını hızlandırır, hem de daha aktif, daha katılımcı ve geniş organizasyonlara imza atabilen STK lar haline getirir.

Umuyorum ortak bir dil geliştirmeyi başarıp, iki farklı neslin karavan sevdalılarını bir potada eritebiliriz.

Sn. Erdal bey,

Bir konudaki görüşünüze tam olarak katılmıyorum.

supergezgin' Alıntı:
Bir amaç etrafında toplanan insanlar isteklerine ulaşabilmek için bir çatı altında toplanırlar (partiler-dernekler). Bunlar güvendikleri insanları göreve getirirler (il teşkilatlari-Dernek yönetimi). Bunların seçtikleri yönetime gelirler (Millet vekilleri-Dernek temsilcileri). Bir kısmı görevlere talip olur (Bakanlar kurulu-Federasyon YK). Diğerleri ise çoğunluğun gücünü temsilen bu güce sayısal destek olurlar.Bu en büyük güçtür. İşte bizde olmayan bu sayısal güç. STK arkasındaki güce göre istediklerine ulaşırlar.

Bilenler bilirler, bazı durumlarda şart koşulduğu için sayısı belirsiz bir sürü saçma sapan meslek odası, dernek, konfederasyon ve sendikalarla doludur ülkemiz... Bu oluşumların büyük çoğunluğu sayısal güce sahip olmalarına rağmen amiyane tabirle "bir halta yaramazlar." Sadece gerekli olduğu durumlarda "resmi kurumlara kelle başı yoklama vermek ve bütçelerini denkleştirmekle" yükümlüdürler.

Yanlış anlaşılma olmaması için; Bunların gereksiz olduğunu ya da tümünün işlevsiz olduğunu savunmuyorum. Sadece işlevsel ve kollektif katılımcı, paylaşımcı olmaları gerektiğini savunuyorum. Sayısal güç önemlidir ama her şey değildir. Net bir eylem planı oluşturmak ve hayata geçirmek önemlidir.

Benzer şekilde resmi ve kurumsal nitelik de önemlidir ama işlevsel olmadığı sürece bir işe yaramaz. Siz de gayet iyi bilirsiniz ki ülkemizde cemaat ve tarikatlar resmi niteliği olan bir çok STK'ndan çok daha iyi iş yapar. ;) Bütün bunlar eylemi ön plana çıkarmıyor mu, ne dersiniz?

Yine yanlış anlaşılma olmaması için; UKKF ve buna bağlı derneklerin bir işe yaramadığını hiç bir zaman savunmadım, söylemedim... Benim yakın zamanda bildiğim "açık şase kamyonet üzerine motokaravan imali" konusundaki girişimleriniz ve son olarak Bursa'daki kamping alanı için girişimleriniz konusunda sizlere borçluyuz. Benim bilmediğim nice girişimleriniz vardır mutlaka.

Ama bakın Haldun dostumuz Uludağ KKD.'nin nerede olduğunu, ne yaptığını ve ne katkı sağlayabileceğini bilmiyor henüz. Bu konuda ben de aynı fikirdeyim. Derneğe üye olup sayısal çoğunluk oluşturmak mı olacak bizim vazifemiz? Eylem planını henüz bilmiyoruz.

Cem bey,

Yazımda oluşumların aşamasını belirtmek istediğim için o örnekleri verdim. Bu oluşumların neresinde olacağınıza siz karar vereceksiniz. Federasyon yönetiminden sayısal çoğunluktan bir olma yelpazesinin her hangi bir yerinde olunabilir, niye sadece sayısal desteğe takıldınz anlayamadım. Ayrıca % 47 nin arkasında tarikatların çoğunluğunun olmadığını mı sanıyorsunuz? Çoğunluk olmasalardı şimdiki bu güçlerine ulaşmaları asla mümkün olamazdı.

Eylem ön plana çıkabilir ama yine çoğunluğun desteklediği eylemler ses getirip baskı unsuru olabiliyor. TV'lerde her gün yüzlerce eylem izliyoruz, hangilerini hatırlıyor yada bir takım hakları kotardığını biliyorsunuz, çok azını. Mısır'da, Tunus'da hangi güç iktidarı devirdi, tekil eylem mi çoğunluğun direnişi mi?

Haldun bey,

Sizler biz yaşlılara göre bilgisayar kullanmakta çok daha mahirsiniz ama ukkf sitesinin dernekler bölümünde Bursa ile ilgili iletişim adreslerine ulaşmayı denememişsiniz, orada her türlü iletişim adreslerini bulabilirsiniz, hiç zor değil, ama niyet önemli. Demek ki Uludağ KKD pek fazla ilginizi çekmemiş. Ne yapabileceğinizi sizin belirmeniz gerekir. İletişimi sağladığımız ukkf site ve forumu isteyene her türlü bilgiyi ulaştırabilir, bunu sizler daha iyi biliyorsunuz. Bana her gün ukkf iletişim mailinden onlarca yazı geliyor, hepsini cevaplıyorum, iletişim dediğiniz böyle bir şey değil mi, isteseydiniz bunu siz de yapar, benim şu şu.. özlliklerim var, size bu konularda yardım edebilirim demeniz gerekiyordu, yoksa Uludağ KKD tek tek kişilere bu soruları soramaz.

Tekrar vurgulamak istiyorum, dernek, başkan, federasyon, federasyon başkanları çok var ama arkasında güç olmayınca hepsi sıradan bir kurum. Üfleyince yıkılıyorlar, yerine kurulanları üflemeye bile gerek yok hafif bir rüzgar zaten götürüyor. Yönetim kadrosunu taban oluşturur fikrini siz dile getirdiniz. Taban yine göreceli olarak çoğunluk değil mi? Birileri taban desteği ile başa gelecek, yapamazsa yine çoğunluğun desteklediği taban başka birilerini getirecek. Bu oluşumun dışında kalanlar ise sadece seyirci durumda olacak, yazacak, çizecek, yorum yapacak ama hiç bir etkisi olmayacak. Yada aynı senaryoyu kendileri başka bir oluşum içinde yazacak ama son sözü yine o oluşumun çoğunluğu söyleyecek.

Saygılarımla

Erdal Ötügen

Erdal bey,

Mesajınıza yönelik görüşlerimi, konunun kişisel zemine çekilmesini önlemek için özel mesajla gönderdim.

Size ve UKKF ye başarılar diliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR