ULUSLARARASI EHLİYET SORUNU.
1-Avrupa schegen ülkelerine giden arkadaşlarımız uluslararası ehliyet çok pahalı.300 tl gibi bir ücreti var.Bu forumda sorduğum kadarıyla yollarda sordukları yokmuş.Gıcığın birine denk gelirsem arabayı bağlar mı? cezası var mıdır?çünkü çok korkuyorum.Turing Türkiye'yi aradığımda Bulgar'da sormadıklarını ama Yunan'da ve diğer schegen ülkelerinde sıkıntı yarattıklarını söylediler.300 tl çok para lütfen yardım.Rusya Sovyet ülkelerinde ehliyet soran olmamıştı bana.ama çok korkuyorum.
2-Multiple vize sorunu.Vizeyi veren bir aracı kurumla schegen vizesi alıyorum.Multiple istedim vermeyeceklerini söylediler ilk schegen'de daha sonra ilerki diğer vizelerde verirlermiş.Başka yolu yok mu hemen multiple almanın?Arabayla gidicem neden bu kadar inatlar?
Notoktor kardeşimin 5 schegeni var soyadımızdan dolayı başka akrabalarımız ilticaya karıştıklarından dolayı 4 ünü single almış 1'i multiple almış zarzor.Lütfen bu konuyla alakalı da ALLAH rızası için yardım ölüyorum lütfen ???
Uluslararası ehliyet malesef yunanistanda zorunlu, 3 kez aracımla giriş yaptım her defasındada ehliyetimide görmek istediler ama başka herhangi bir ülkede sıkıntı olmadı, ilk vizenin tek giriş olması gayet normal zamanla uzun ve çok girişli vize verirler.
1- ;D
2- ilk vizenin kalacağınız süre kadar ve tek girişli olması normal. bunun yardımı malasef yok, ya vize alırsınız yada ret verirler pasaportunuza. açıklama da yapmazlar. diğer taaftan C tipi iş vizesini deneyebilirsiniz ama ilk vizede vermeyebilirler.
Amerika dan bazı internet siteleri çok daha ucuza 35$ gibi uluslarlarası ehliyet veriyorlar ve Yunanistan da geçerli olduğunu söylüyorlar. Bu konuda bilgisi olan var mı? Turing in fahiş fiyatına boyun eğmek mi zorundayız. Almanya da araba kiraladım; Uluslararası ehliyet sormadılar.