Bu arada Unimog'a 1 yıldır bindikten sonra daha önce bahsettiğim debriyaj kaçırma sorununa artık bir çare bulayım istedim ve geçen hafta sonu ustam Şeref Özden ile birlikte işe koyulduk. Kupa indi, motor indi, debriyaj baskı balata söküldü ve 2 süprizle karşılaştık:
1- Debriyaj balatası bronz balata denen 6 çift sert balatadan oluşan yıldız şeklinde balataydı ve hem baskı hem de volan diskini birkaç mm aşındırmıştı.
2- Geçen sene Erdem Ustadan aldığım baskı balata orjinaline göre büyük çıktı.
Volan diski tornada düzeltildi, baskı üzerindeki 6 çift bronz balata tüm Antalya sanayisinde arandı ancak bulunamadı, istek üzerine Ankara'dan getirtilebileceği belirtildi. Bunun üzerine Ankara'dan Erdem usta ile görüşüp durumu anlattık. Sağolsun baskı balatanın istediğimiz ölçülerde olanını temin edip aynı gün kargo ile gönderdi. Ertesi gün baskı balata yerine takıldı ve motor, kupa montajları yapıldı. Ertesi gün yapılan test sürüşünde kaçırmayan bir debriyaj sistemiyle sürüşün keyfini çıkardım. Açıkcası Antalya'da Unimog'dan anlayan ve unimog ile uğraşmaktan korkmayan ustalarımın olması benim için büyük şans. Motor ustası Şeref Özden'e (Jandarmadan emekli) ve elektrik ustası Kenan Ustama (Köy Hizmetlerinden emekli) çok teşekkür ederim. İlgili fotolar yakında eklenecektir. Saygılarımla, Serdar Timur