UNİMOG-KARAVANım için elektrik şeması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan israfil_baku Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,465

israfil_baku

Kamp II
Yer
Bakü
Arkadaşlar her kesi selamlyorum.Sizden avtokaravan bölümünde yapımı süren UNİMOG-KARAVANIMın elektrik tesisatı için yardım rica ediyorum.Düşündüyüm elektrik şeması ekdedir.Önceden teşekkür ederim.

ESAS SXEM.jpg

Etiketler
Ynt: UNİMOG-KARAVANım için elektrik şeması

Biraz fikir jimnastiği yapalım.

4 adet 250Ah akü kullandığımıza göre ve 2000W invertör ve klima gibi bir yük düşündüğümüzde sanki 24V düşünsek daha iyi olacak gibi. Hatta kullanacağınız televizyonlar için 24V dönüştürücü kullanmışsınız. 24V tesisat kullanılırsa, akımlar yarıya düşecektir. 12V ile çalışması zorunlu sistemler için 24-12V dönüştürücü kullanılabilir. Ne dersiniz?

Ynt: UNİMOG-KARAVANım için elektrik şeması

Sayın FERHAT abi.Selamun aleykum.Sizden ATİLLA BEY söz etmişdi.Deyerli meslehetleriniz çok önemli.Amma ben artık şu malzemeleri almışım.rica ederim meslehetlerinizi eskik etmeyin.arabanin kasasınin yapım aşamasının da izlemenizi rica ederim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,154
Kayıtlı Üye Sayımız
167,049
Kaydolan Son Üyemiz
YunusEmre007

Çevrimiçi üyeler