Unimog Şase

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yavuz-çelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 171
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,712

Etiketler
Ynt: Unimog Şase

Merhabalar,
Bu şase ile yapılabilecekler insanı heycanlandırıyor.
Ancak trafiğe çıkarılamaz herhalde değil mi?

Şenol bey merhaba,
Trafiğe çıkamaz tabiki. Ancak mevcut malzemelerle rahatlıkla bir canavar yaratılabilinir, legal bir araçla.

Ben aksları makasların altına alıp 30 cm toplam yükselme ile tek seferde TÜV'den geçtim, makasların altına Unimog aksı da taksanız, aks kafalarını kesip portal dişli de taksanız geçersiniz ve aracınız legal olur diye düşünüyorum. Tabi kupayı lönk diye Unimog şasesine oturtursanız oyabilirler de kayabilirler de o ayrı ;D ;D ;D ;D

umutcelikel' Alıntı:
Ben aksları makasların altına alıp 30 cm toplam yükselme ile tek seferde TÜV'den geçtim, makasların altına Unimog aksı da taksanız, aks kafalarını kesip portal dişli de taksanız geçersiniz ve aracınız legal olur diye düşünüyorum. Tabi kupayı lönk diye Unimog şasesine oturtursanız oyabilirler de kayabilirler de o ayrı ;D ;D ;D ;D

Kupayı unimog şasisine oturtmak tamamen legal bir iş.Şaside numara vs. yok(amerikan araçlarda)Şasenin kaynağı belli, teknikte yeterliyse zaten oldu iş.Tek sorun yeterli teknik ve azme sahip ustayı bulmakta.

Valla o da doğru kuzi...Benim şase numarası Amerikan sistem, kupada (ön cam altı galiba). Ama Defender ön sağ şasedeydi. Ölsen kabul ettiremezsin gibime geliyor, yada ben cesaret edemezdim. Zaten komple kupa oturtmaktansa aksları takmak daha kolay gibi geliyor bana nedense.

Günaydın,
U404'ün şanzuman oranları hakkında bilgilendirebilir misiniz?
Bir de diferansiyel ve aks ucundaki dişlilerin, cer dişlisi mi deniyordu? oranlarını (biliyorsanız tabi)
iyi günler.

Model 404.1 Specs

Sales designation:404S
Later known as: U82/404 or U91/404
(depending on engine state of tune)

Dimensions:

Width 2150 mm 84.6 in.
Length 5030 mm 198 in.
Height 2290 - 2650 mm 90 - 104 in.
Wheelbase 2900 mm 114.2 in.
Track 1630 mm 64.2 in.
Turning Radius 11.9 meters 39 ft.
Approach Angle 45 degrees
Departure Angle 46 degrees
Min Ground Clearance 400 mm 15.75 in.
Fording Depth 800 mm 32 in.
Weights:

Curb Weight 2850 kg. 6383 lbs.
Gross Weight 5000 kg. 11,000 lbs.
Max. Payload 2150 kg. 4740 lbs.
Top Speed:
107 kph / 66.5 mph @4800 rpm

Engine: Mercedes-Benz M 180

Type: Gasoline (petrol), 7.0:1 Compression ratio
Displacement: 2195 cc / 138 cu in
Cylinders: 6
Power: 60kw / 82 Horsepower @4800 rpm
Max RPM: 5500
Ignition: 24 volt, Shielded
Axle Ratios:

Ring and Pinion Ratio: 3.54
Hub Reduction Ratio: 2.13
Final Axle Ratio: 7.56
Transmission:
6 speed synchromesh transmission with 2 speed reverse. Internal transfer case providing rear wheel drive or 4x4. Additionally, there are mechanically locking differentials on both the rear and front axles. 4x4 and locking diffs are Shift on the fly .Ó

Ratios: Gearbox Ratio / Final Drive including Axle Ratio

1 st 14.93:1 113:1
2 nd 8.23:1 62:1
3 rd 4.47:1 34:1
4 th 2.47:1 19:1
5 th 1.53: 12:1
6 th 1.0:1 7.56:1
Reverse:
1 st 20.1:1 152:1
2nd 11.1:1 84:1
In addition, there is an optional 2 speed supplementary reduction gearbox which provides two addition ratios:

1 st 46:1 347:1
2 nd 25:1 192:1
In addition a front/rear PTO unit is available but not in combination with the supplementary low ratio gearbox.

Steering:
Recirculating ball, no power assist.

Brakes:Hydraulic. (power assist on some applications.) Dual or single circuit depending on application.

Electrical:
24 volt 19 amp (300 watt) generator

Tires:
10.5R20 tires on 9x20 rims. 12.5 tires also fit.

Teşekkürler Yavuz bey,
Son olarak, hangi çapta lastikler kullanılabiliyor bu araçta?

şenol bey şu anda üstündeki lastikler 35 ten daha yüksek, yaklaşık 7, cm kadar.Verdiğim bilgilerin içinde lastik ölçüsü olması lazım.

varmış
Tires:
10.5R20 tires on 9x20 rims. 12.5 tires also fit.

yapmak istenilen işe göre lastik takılabilinir. Ancak memleketimizde şu anda 38 lik lastik var sadece stoklarda.
Bir firmanın 42 getireceği söylentisi var ama bilmem.

Ankarada hurdacılar sitesinde pekçok çeşit lastik var buna olacak cinsten. daha büyük çaplı bulunabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR