Unimog

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 160,195

unımog arıyorum

  • 416 406

    Kullanılan: 14 70.0%
  • 403 421

    Kullanılan: 6 30.0%

  • Kullanılan toplam oy
    20
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Unimog

tüm yorumlara ve resimlere baktım hepinizin yüreğine sağlık.
bahsettiğiniz devlete ait olan unımog'ların satışı nasıl oluyor ihale usulümü ,nereden öğreniliyor.açık arttırma gibimi satıyorlar.
 

Etiketler
Ynt: Unimog

Genel bütçeli kurumlardan her nevi hurda satışı MKE ve TASİŞ aracılığı ile yapılıyor.Döner sermayeli ve 2881 sayılı ihale kanununa tabi olmayan resmi kurumlar ise bu tip araçları kendi imkanları ile kapalı veya açık zarf usulü ile satıyorlar.Toplu satışlarda bizler gibi insanların pek şansı yok.Zira bu işleri meslek edinmiş insanlar var.Bunun merkezi de Ankara İvedik Hurdacılar Sitesi.Benim gibi bu işlere meraklı olanların ve yolu Ankaraya düşenlerin bu siteyi bir görmeleri gerek.Ayrıca bu tip araçları ellerinde bulunduran Belediyeler , Karayolları , Orman ve Tarım teşkilatları , Elektrik idareleri , MTA v.b gibi kurum ve kuruluşların da web sitelerini zaman zaman yoklayarak araç satışlarının olup olmadığına bakmak lazım.
 

Ynt: Unimog

Nadir bey bilgilendirici açıklamanız için teşekkür ederim.Hayalimdeki araç sizin unımog tarzı özel yapım ya çift kabinli veya komple kapalı olanlardan.Nasip olur inşallah ALLAH kaza bela vermesin.Acmat'ı da unuttuğumuzu sanmayın.eğer ikisi arasında
bir kıyas olsa hangisi öne çıkar.unımog kadar tanımıyoruz acmat'ı.oda özel olması gerekiyor.
 

Ynt: Unimog

Size tavsiyem çiftkabin bir U416 olacaktır.Kolay kolay kırılamayacak bir araç.
Ya da bir kaç sene sabredip şu an kullanımda olan modellerin emekli olmasını bekleyeceğiz.
Acmat- Unimog karşılastırmasına gelince ; ikisi çok farklı.
Acmat taktik amaçlı askeri bir araç.Kullanım alanı sınırlı( Unimoga göre ) Ama çok stabil ve sağlam.Asfaltta daha seri.
Unimog ise bir traktör ( Tractor-Schlepper ) , yani bir çekici.Arkasına ve önüne takılan her türlü ataşmanı çekme ve kullanma özelliğine sahip.Aynı bir tarım traktörü gibi.Arazide son derece başarılı
 

Ynt: Unimog

nadir bey

emekliye ayrılacak modeller 406-416 modellerimi?baktığımda nadiren de olsa 406 veya 416 modelleriyle karşılaşıyorum bu modeller turkiyeye girmedimi yoksa meraklıları yurt dışından 3-5 adet şeklindemi getirdiler.

teşekkürler.
 



Ynt: Unimog

Artık emekliye ayrılacak olan köşeli hatlara sahip olan 1300 , 1350 , 1700 , 1750 , 2100 , 2150 v.b gibi modeller.
Kamu kuruluşlarında artık 406-416 pek az kaldı.Büyük kısmı emekli oldu.Bendeki orijinal benzinli U404 S 'den ise kamuda hemen hemen hiç kalmadı denilebilir.T.C'de ki mevcut unimogların%99.9'u kamu kuruluşları tarafıdan partiler halinde ithal edilmiştir.
Ordumuzun şu anda kullandığı 1300 ve 1350 modelleri son birkaç senedir Aksaray Mercedes fabrikasında üretilmektedir.Dünyada Almanya'dan sonra tek unimog üretim fabrikası Türkiyededir.Bazı inşaat ve madencilik firmaları Almanya'dan tek tük sıfır unimog ithal etmişler veya MB kanalı ile getirtmişlerdir.
 

Ynt: Unimog

406 ve 416 modellerinden pek ithal edilmiş,anladığım kadarıyla sivllerin ellerindede bu modellerden pek az.
 

Ynt: Unimog

Evet , 404'e göre daha azlar.Bir de ülkemizde 406'ya çok benzeyen , ancak onun 4 silindirlisi olan U421 epeyce var.Hatta bir tanesi bizim satılık vasıta bölümümüzde mevcut.
 

Ynt: Unimog

Brüksel auto-moto fuarında Garmin standındaki unimog,
DSC 0038

DSC 0037
 

Ynt: Unimog

Nadir Bey, merhaba,
Şu ana kadar gördüğüm mog'larda hep ''full floating'' diferansiyele sahipti yani tekerin ortasında çıkıntı vardı. Ama sitede satışta olan 421, bazı toyotalarda oldu gibi ''semi floating'' yani çıkıntısız duruyor. Bildiğim kadarı ile ''full floating'' olanı yapı olarak daha dayanıklı. Unimoglarda da toyota'larda olduğu gibi bu farkın bir önemi var mıdır?
 



Ynt: Unimog

Büyük lastiklerin ihtiyacı olan torku, gücü daha iyi taşıdığı ve ilettiği için full-floating aks sistemleri Unimog için her zaman daha avantajlıdır.
Ayrıca dediğiniz gibi dayanıklılık açısından da katkısı var.
 



işte benim UNİMOGUM

FOTOĞRAF EKLEMEYİ BİLMİYORUM AMA BENDE VİDEO ADRESİ EKLERİM DEDİM VE YUTUBEDEKİ ARACIMIN VİDEOSUNU EKLEMEYE KARAR VERDİM BAKIN BAKALIM BEĞENECEKMİSİNİZ ORJİNAL 6 SİLİNDİR DİZEL VE HAVALI FİRENLER VE ARAZİYE SAHİP http://www.youtube.com/watch?v=T-QMLi3Rc3k
 





Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,488
Mesajlar
1,518,692
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst