Uyuşturucu Kullanıyor musunuz? Peki ya Arkadaşlarınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eftaLYa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,346
Ynt: Uyuşturucu Kullanıyor musunuz? Peki ya Arkadaşlarınız?

Kızınız için allahtan rahmet, sizede sabır dilerim...Uyuşturucuyla ilgili eskiden kampanyalar olurdu artık sanki legal olmuş gibi çok üzücü...

Etiketler

Önce s.n Yeşim hanımın merhume kızına Allahtan rahmet kederli ailesine sabr-ı cemil temenni ederim.

İnsanlık hayatında ,tüm yaşam boyunca ,şu sayılı insan ömründe , asla ve kesinlikle
----------------------
yine tekrar ediyorum asla ve kesinlilkle ç a r e s i z hiç bir dert bulunmamaktadır. veya dermanı olmayan hiç bir dert bulunmamaktadır. her derdin bir dermanı vadır ancak !! bu dermanı veya bu ilacı kullanacak insanların bunu kullanmaya ne niyeti , nede gönlü vardır. ben bu yazımı şahıslar adına değil tüm insanlık üzerine yazıyor ve böyle bir konuya değiniyorum.
Ne dedi az önce yukarıda çağdaş bey kardeşim is te mi yor lar dedi değilmi. Evet işte o gençlerin kurtulmak istemediği gibi. büyüklerde istemiyor çünkü hiç birimiz bu kurtuluşa hazır değiliz. yani kısaca topluca hiç birimiz bu kurtuluşu istemiyoruz. neticede bu veya bunun gibi daha bir çok sorunlar,sıkıntılar,rahatsızlıklar var.
Bu musibet bir kere içimize işleyince inancını yaşamaya çalışan insanları bile içine almaya hiç çekinmiyor.bilmem hatırlarmısnız kaç yıl olduğunu hemen hatırlıyamıyacağım ama konu şudur, Türkiyede önemli bir şahsiyet ve bir cemaate önderilk yapan bir alim. türkiye şok oldu nasıl olur böyle bir insanın körpecik kızı uyuşturucu batağına saplanır ve bunu canı ile öder . hadi diğer aileleri anladıkta böyle bir aile buna nasıl mani olamadı diye. bunun cevabını çağdaş bey kardeşim yukarıda açıkladı.
lütfen yazdıklarımı çok iyi analiz ediniz. demek istediğim böyle tek tek sinek avlanmaka sineklerin bitmeyeceğini sizler ,bizler ,onlar ,herkes biliyor. o halde demek oluyorki sineklerin üredikleri ve daha geride milyonlarca lavra bıraktıkları bataklıklar kurutulacak. bunu ise bizler canı gönülden hep birlikte isteyeceğiz ve türkiye devleti de bunun çaresine derhal bakacak. yoksa bir avuç kadarımız ister ,gerisi amannnn canım derse ,işte böyle o dernekler ,şu kurumlar,şu gönllüler, v.s v.s tavşana kaç tazıya tut böyle bu sıkıntının önüne bir türlü geçilemedi geçilemeyecekte. taaki bataklık kurutulmakdıkça.
bakın biz bazı arkadaşlar ile henüz bu forum açılmadan kısa bir süre önce böyle bir girişime sigaradan başladık bile: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40020.20
Biraz ilk okunuşta anlaşılmayacak şekilde yazdığımın farkındayım. umarım anlaşılmıştır ne demek istediğim.
Ben bu yazdıklarımı kazasız ,belasız ,ve her türlü muzurluktan uzak olarak yetiştirdiğim biri erkek ( 23 yaşında ve evli ) diğeri ise kız (19 yaşında 31 ekimde evlenecek) babası olma sıfatı ile yazmış bulunuyor,mevlam hepinizi sevdiklerinize bağışlasın diyerek sonlandırıyorum.
saygılarım ile
Not: beni bu foruma böyle tüm insanlık adına hayırlı bir iş için buraya davet eden ferdane gül hanıma ve bu konu ile ilgili bu forumu açan esra hanıma böyle hayıra vesile olduğu için çok çok teşekkür ediyorum.
hatırlatma: Şimdi kim dünyanın neresinde olursa olsun uyuşturucu ile ilgili bir haber almak için internete tıkladığında burada yazdığımız bilgiler herkese ulaşacaktır gezenbilir farkı ile bilgilerinize.

Gözünüz aydın Kemal abi, Allah mesut bahtiyar etsin :smiley:
Dediğin gibi istemiyorlar, istemiyorlar... Resmen bir bataklığın içinde, bir kısırdöngüye saplanmış olduklarını kendi gözleriyle göre göre devam ediyorlar. En çok duyduğum şeylerden biri de bir kere daha içeyim sonra bırakırım.. Sonra yine kriz geliyor yine bir kere daha, sonra yine, yine. Bu gençlere yardım edilmeden, profesyonel destek sağlanmadan bu yaşta bir çocuk kendi başına bunun üstesinden gelemez. Profesyonel yardım verebilecek kapasitede olan Yeşim hanımın söylediği Amatem gibi kurumların da önü kapanırsa, yandı gülüm keten helva, arayın ki bulasınız çocuklar hangi parkta, hangi alem yapılan ortamda, hangi arkadaşının evinde.

Kemal Bey,güzel ve anlamlı yazılarınızla bulunduğunuz katkılar için ben teşekkür ederim...
Çağdaş,içten ve samimi yazılarınla o ortamları öyle bir yazmışın ki gözümde canlandı...
Şimdi ben ne yapabilirim diye düşünüyorum...

begumsss' Alıntı:
Balıklı rum da tedavi konusunda ise haklısınız.Orda yatanların tedavileri çok daha başarılı.Çünkü günlüğü 1000 tl.Bizim bütçemiz buna elvermediği için devletinkine yatırmak zorunda kaldık.
Yazıklar olsun böyle parayla biçilen sağlık hizmetine, Allah sabır versin Yeşim abla, ben burda okuyunca sinirden dudaklarımı dişledim..

Kemal beyin yazdıklarına hayran kaldığımı söyleyebilirim.Ayrıca benim üzerimden açılmış bu konuya iştirakından dolayı ayrıca teşekkür ederim.Birkaç sinek ve larvaların bulunduğu yuva arasındaki fark gerçekten çok önem taşıyor.Ama bizler yani sade vatandaşlar o yuvaları bulup yokedemeyiz.Bizim sade vatandaş olarak yapabileceğimiz ,daha doğrusu yapmamız gereken gördüğümüz sivrisinekleri yakalatmak.Kızım öldüğünden beri bu konuda uğraş veriyorum.Çevremden yükselen sesler hep aynı ve beni deli ediyor.'sen 1 kişiyi yakalatıcanda ne olacak,arkadan daha 10 kişi gelecek'' işte bizim toplumdaki bu mantığa ben deli oluyorum.Ne kadar yanlış ne kadar zararlı bir düşünce yapısı.
Şimdi Begüm ün Amatemde tanıştığı o canavar cezaevinde..yani genel düşünceye göre olmasaydı da olurmuydu ?
Ama ben şöyle düşünüyorumki O içeri girmeden önce alışveriş yaparken yakalandı ve yüklü miktarda bir alışveriş.Eğer yakalanmasaydı o yüklü miktar o gün kaç gence dağıtılacaktı ? Kaç kişi daha zehirlenecekti o gün? belki bazılarının ilk tanışması olacaktı o maddeyle,belkide içlerinden biri daha gidecekti Begümlerin yanına..Düşünmek bile korkutucu ama malesefki bunu düşünmekten kaçmamalıyız.
Benim Tv lere çıkıp aileler için söylediklerim bazı çevrelerce eleştirilmiş.Yani açıkça anlattığım şeyler insanlara huzursuzluk vermiş.Neden ? neden acaba diye soran olursa ben söyliyim.Çünkü çoğu aile bunu düşünmekten bile korkuyor.Çocuklarını araştırmayan çok insan tanıyorum,sadece karşılaşmaktan korktukları kötü sürprizlerden kaçmak adına.Bunu kendilerine bile itiraf edemiyorlar.Bu insanlar tabiki benim çıkıpta 'Aman çocuğunuzda şunu şunu görürseniz,çantasında cebinde şunu bulursanız'' gibi uyarılarım onları ciddi derecede huzursuz olurlar.Bu büyük sorundan ve sorumluluktan kaçmak .Başka türlü açıklanamaz.
Öyle üzülüyorumki bazen, böyle bir toplumun ferdi olduğum için.Üstelik ben kızımın ölümünün ardından ,belki çocukları tehlikede olupta haberleri olmayan insanlara biraz olsun ipucu verebilmek ve gözlerini bilmediklerine açabilmek adına katıldığım uyuşturucu konulu tv programlarının ardından ,bale öğretmenliği yaparak hayatımı kazandığım Doğa kolejinden uzaklaştırıldım.
İşte biz malesefki böyle bir hayatta yaşamak zorundayız.Bencil ,duyarsız ,sorumsuz ,bilinçsiz insanlarla aynı toplumu oluşturuyoruz.Ne acı..

Yeşim Hanım her kelimenizi pür dikkat okuyorum...Ben işim gereği fazla tv seyretmiyorum,konuyu da buradan okudum...Gündüzden beri aklımda olan şu''Begümler ölmesin,Yeşimler ağlamasın''...

Ne deseniz yerden göğe kadar haklısınız Yeşim ablacım, herkes üç maymunu oynuyor, aman benim çocuğuma birşey olmasın diyor ama iş bunları düşünüp önlem almaya gelince homurtular başlıyor. Kemal abimin de dediği gibi bu bataklıklar kurutulmalı, ancak öyle bir raddeye gelmiş ki bu olay saksılarda bile gizli saklı yetiştirilip pazarlanıyor. Bu maddelere erişim de artık eskisi gibi küçük bir servet gerektirmiyor, hatır gönülle bedava bile alınabiliyor ne yazık ki.

nasıl alındığınıda nasıl alışıldığınıda ne yazıkki çok iyi biliyorum canım.Melek kızım benle o kadar çok konuşurduki,buna kimse inanmaz..son derece açık,saf ,iyiniyetli ve dürüsttü.Benden bu konuda yardım istediğinde ona sorduğum herşeyi detaylıca anlattı.Hayatında yalan konuşmadı.Zaten yalanı beceremediğini ölmeden birkaç ay önce anladım.Çünkü o zaman yalanlar başladı.Kızım dürüstçe anlatırdı ama yaptıktan sonra..öncesinde anlatabilseydi farklımı olurdu bilemiyorum.
Bu büyük sorunla nasıl başa çıkılır diye kafa patlatıyorum.Sesim duvardan bana geri dönüyor.Umudumu ve inancımı kaybetmemeye çalışıyorum.bu büyük meseleler büyük büyük hareketler ve topluluklar gerektiriyor.Ama bir elin nesi iki elin sesi diyerek ses gelen yerlere konuşmaya ve yazmaya devam ediyorum.
Bu satıcılar bana göre bir şekilde engellenir.Onların yakalanması yada yokedilmesi bu pazarın büyümesi ve devamı için engel değil..Alıcı olmazsa satıcıda olmaz mantığım ağır basıyor.Ve en önemli şeyin çocuklar daha anaokulundayken bilinçlendirilmeye başlanması olduğunu düşünüyorum.Ama çocuklarla birlikte ailelerinde...
Ben TV lerde şunları söyledim; aileler bilinçlenmeli ,çocuklarının arkasında olmalı,sahip çıkmalı,onların arkadaşlarını tanımalı vs gibi safsataları geçip,bu konunun uzmanı kişiler çıkıp aileyi gerçek anlamda bilinçlendirsin.
arkadaşlarını tanıyın derken ,onları neye bakarak tanırız ,bize bunları anlatsınlar.Ailesi iyi bir aileyse çocukta iyimidir? çocuk madde kullanıyorsa bu onun alnındamı yazar ?
kendi çocuğunun çantasında göz damlası, limon tuzu gibi şeyler bulduğunda ne anlarsın ?
işte ben bunları konuşunca millet huzursuz olup çocuklarının çantalarını karıştırmaya başlamış.günlerce gazetelerde haberlerim çıktı.
Hala da aynı şeyi savunuyorum.
birileri çıkıp aileleri GERÇEK ANLAMDA bilinçlendirsin.İnsanların anlayacağı dilde ve açıklıkta.Ama nedense yapılmıyor.

Tabi ki bu konuları hepimizden daha iyi biliyorsunuzdur, Kemal abi yarın çok önemli birinin bu konuya misafir olacağını söyledi, sanırım bu olay burada bu konu başlığı altında uzman biriyle enine boyuna konuşulacak. Umarız bu konuşulanlar birilerinin bu illete hiç bulaşmamasına, bulaşan da varsa bu yoldan dönmesine vesile olur..

herkese sonsuz teşekkürler ediyorum.Evet ben kızımı kurtarmak için mücadele verdim ama ne kadar boş bir mücadele olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum.Çünkü uyuşturucunun en kötü olanıyla tanışmıştı benim kızım.Ve maalesef bundan tamamen kutulmak zorunda ötesinde.Bir defa kurtulmak isteyen kişinin iradesi çok güçlü olacak,asla zayıflık göstermeyecek,arkadaşlarından tamamen kopacak,ve aile ise onu alıp yaşadığı şehirden çok uzaklara götürecek,diğerleriyle irtibatının kesilmesi için her yola başvuracak vs vs.son derece meşakkatli ve uzun bir yol.Eroin malesef vücuda bir defa girdimi kurtuluşu çok ama çok zor.Tam kararlılık ve güçlülük istiyor.Ama bu karakter yapısında olanlar alıştırılmıyor zaten.Sanki benim kızım gibiler özellikle seçiliyor aradan.Bu olaylarla boğuşmaya başladığımdan beri alıştırılan gençlerin hepsinde Begümü gördüm sanki.İnanılır gibi değil..
Kişilik yapıları son derece benzerlik taşıyor.Aşırı hassas,fazla vicdanlı,derin düşünen,hayatı sorgulayan,çabuk etkide kalan,herkese inanan ve herşeyini konuşan...bu tipler ufacık olayların karşısında bile büyük yıkımlar yaşarlar.Ve bu tacirler için en kolay avdırlar.Bu kadar net konuşuyorum çünkü bu tamamen gerçek.
Adem'in ilkokullarda bu konuda bilinçlendirme seminerleri ,hatta sağlık dersinde mutlaka işlenmesi gerektiğine inanıyorum.Bunuda dile getirdim ama Milli eğitim bakanlığı böyle bir dersin çocuklarda yanlış etki yapacağını ,özendirici olduğunu düşünüyormuş.Bana gelen bilgi bu.
O zaman özendirici olmayacak şekilde uzmanlara danışılarak bir proje hazırlanamazmı?
Ben artık iyice umudumu kestim devletten.Arasıra yakalanan uyuşturucu tacirlerini tv lerde görmemiz bize devletin uyuşturucuyla mücadele ettiğini kanıtlamaz.Bence göz yumuluyor.Bunun başka bir açıklaması olamaz.Okulların önünde alenen satılan uyuşturucu neden yakalanmıyor ?
herkes kendi inançları çerçevesinde kendi çocuğuna dini bilgileri zaten veriyor.Din dersleri yerine ailelerin bile bilinçli olmadığı maddeyle savaş derslerini koysa ya sevgili devletim.ama nerdeee ?

cagdas90' Alıntı:
Tabi ki bu konuları hepimizden daha iyi biliyorsunuzdur, Kemal abi yarın çok önemli birinin bu konuya misafir olacağını söyledi
Benim misafirden kastım şimdilik sanal misafir. yani konun uzmanı olarak fikirlerini paylaşmak adına söyledim. ama öyle umuyorum ki hatta kendisini de bizzat forumumuza davet edebilirim.
şimdi sıra onu tanıtmama geldi.

Kendileri çok alçak gönüllü olup konferans veya konuşmacı olarak mekan farkı gözetmeksizin gider anlatır. uyuşturucuya dair bütün bildiklerini devletin adına halkı ile paylaşır. Bu yerler arsında camiler de olunca epeyce dikkat çekti ve bu manidar konferansını türkiyede bir ilke imza atan otosanayide bulunan bir camide ki bu cami türkiyenin tüm önemli ilim ve bilim adamlarını ağırlamayı başardı. sinevizyon ve sanal gösterimleri ile. ilklerden olarak ve kendilelri ile böyle bir camiide bir cuma günü tanıştım ilk bakışta kimbilir bu gün hangi bilim adamını dinliyoruz derken kendini tanıtınca çok ama çok şaşırdım büyük bir hayranlıkla kendisini dinledikten sonra namaz çıkışında zafer ercan beye tebriklerimizi ve teşekkürlerimizi ilettik. bütün bu yaşananlar türkiyemizin ilkleridir bunu iyi anlayın. şimdi buyrun kendisi ile tanışın umarım çok faydalanırız. bende böyle bir duyuruda bulunmaktan bir hayra vesile olmaktan onur duyuyorum.

Z a f e r E R C A N
Emniyet Amiri
Bağımlılık Danışmanı
Adli Bilimler Uzmanı

Zafer ERCAN İletişim Bilgileri

Madde Bağımlılığı sorunu gizlendikçe daha da büyüyen bir sorundur.

Gerçekçilikle yaklaşılması gereken bir konudur.

Mucize beklemek yanlıştır ama bilgilenmek koruma kalkanlarımızın gücünü artıracaktır.

Bana ulaşmak isteyenler aşağıdaki iletişim araçlarını kullanabilirler...

Messengerdan sorunlarınızı yazabilirsiniz.

zafer@zaferercan.com

testikirilmadan@hotmail.com

ücretsiz "bağımlılık danışmanı" hattı, anında Zafer Ercan'a ulaşabileceğiniz numara;

+90 555 212 1881

web sayfası : http://www.zaferercan.com/giris.asp

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

ZAFER ERCAN ÇOK FARKLI BİR AMİR.jpg

ZAFER ERCAN İLE İLGİLİ Bİ

ZAFER ERCAN BA?KA B?R CAM?DE.jpg

ZAFER ERCAN  AL? KIRCA ?LE.jpg

ZAFER ERCAN (3).jpg

YAŞASIN 19 TEMMUZ! HAVANI KORU! Sigara bağımlıları sizi seviyoruz ama sigaradan nefret ediyoruz. Bağımlılığınızın etkisi ile bu yasayı eleştirmeye ve delmeye kalkmayın komik oluyorsunuz! Bu arada bu yasa siz sigara içmeyin diye yapılmadı, bizler sizin sigaranızı içmeyelim diye yapıldı. İçmeyin siz de değerinizi artırın!
Kişisel web sitesindeki giriş yazısı. Güzel bir bakış açısı olmuş :smiley: Bu güzel bilgileri foruma kazandırdığınız için teşekkürler Kemal abi, dediğiniz gibi;
seyyah-34' Alıntı:
Şimdi kim dünyanın neresinde olursa olsun uyuşturucu ile ilgili bir haber almak için internete tıkladığında burada yazdığımız bilgiler herkese ulaşacaktır gezenbilir farkı ile bilgilerinize.

Kapımızdaki düşman

Kötü alışkanlıkların en kötüsü, gerçekte ‘öldürücü’ olarak isimlendirilmesi gerekirken; nisbeten masum bir isimle ‘uyuşturucu’ diye adlandırılan belâ ve musibet gençlerimizi tehdit ediyor. Yüksek miktarda ‘doz’ kullanılması sebebiyle şok ölümlere de sebep olan bu alışkanlık, son günlerde yeniden Türkiye’nin gündemine yerleşti.

Hafta içinde yapılan bir operasyonla, İstanbul’da uyuşturucu kullanan 50’den fazla kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürü, “Hiç beklemediğimiz kişiler uyuşturucu müptelası çıktı” şeklinde hayretini dile getirmiş. (Sabah, 23 Aralık 2006)

Diğer bütün kötü alışkanlıklar gibi ‘öldürücü/uyuşturucu’ alışkanlığı da bir neticedir. Bütün aileleri, hepimizi tehdit eden bu musibete karşı tedbirli olmalıyız. En büyük yanlış ise, ‘tedbir’i yanlış yerde aramak.

“Kapımızdaki Düşman: Uyuşturucu” adlı bir kitap yazan Başkomiser Zafer Ercan da uyuşturucunun bilhassa gençleri tehdit ettiğini ifade etmiş. “Ne kadar (uyuşturucu) yakalasak yakalayalım, bu işin bitmeyeceğini görmeye başladım” diyen Ercan’ın bu konudaki tesbitleri şöyle:

*Madde bağımlısına nasihat edilmez. (...) Uyuşturucu Kontrol Kurulunun verdiği rakama göre dünyada uyuşturucuda dönen para 429 milyar dolar. Bu rakam varken karşınızda, neyi durduruyorsun?
Suç oluşmadan önce onu ortadan kaldırırsanız, daha az zarar çıkıyor ortaya. Neden uyuşturucu çoğalıyor? Çok klasik, ama globalleşen dünya diyoruz. İletişimdir kastedilen. Nasıl her şeyin transferi yapılıyorsa, uyuşturucu için de bu geçerli. Kültür transferi gibi, eğlenceyle ilgili de bir transfer geliyor. (Tempo, sayı: 50, 14 Aralık 2006)

Uyuşturucu ve benzeri zararlı alışkanlıkların yayılmasında ‘müziği’ de sorumlu tutan Ercan şöyle demiş: “Ben insanlara müziğine sahip çık diyorum. (...) Bilimsel bir şey, siz hiçbir şey almadan, içmeden bir gece kulübüne giderseniz, oradaki yüksek ses sistemi sebebiyle nabız atışınız 90’lardan 110’a çıkar. Bir de bu mekânlarda maalesef kullanılan uyarıcı maddelerin başında da ecstacy geliyor. Bu amfetamin türevi madde, alındığı zaman insanın bünyesinde etkileşim başladığında uyarıcı özellik yapıyor. Normalde sende olmadığı halde bu madde beynine ulaşır ulaşmaz diyor ki ‘bu enerjini haca.’ Normalde (enerjin) yok aslında. Beynin bu yanlış komutu sebebiyle nabız atışın daha da yukarılara çıkıyor. 140’lara çıkan nabız atışlarından hahsediliyor böyle ortamlarda. Akıl kârı mıdır, afişleri görüyorsunuz. ‘Nonstop parti.’ Hiç dumaksızın parti, yani 24 saat. Normal bir insan evlâdı hiçbir şey içmeden,—alkol dahildir buna—beynini etkileyecek bir uyuşturucu kullanmadan, böyle bir yerde nasıl kalabilir 24 saat? Kalamaz. Böyle bir insan türü yok. Ben alkol de dahil hiçbir şey kullanmadığım için bu maddelere karşı sıfır toleranslıyım.”
“Alkol olmadan eğlence olmaz” anlayışına da karşı çıkan Ercan, “Ben de tip olarak eğlenmeye yatkın bir adamım, ama bunu yaparken uyuşturucu kullanmıyorum, alkol almıyorum. (...) Sigara bile içmiyorum, içseydim bu işi yapamazdım” demiş.

“Kapımızdaki tehlike”yi küçümsemeyelim, geç olmadan ‘kalıcı tedbir’ler alalım vesselam.

Z a f e r E R C A N
Emniyet Amiri
Bağımlılık Danışmanı
Adli Bilimler Uzmanı

basından bir haber.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR