v6 triger zinciri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cisti Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,824

cisti

Ana Kamp
herkese merhabalr.
2001 model v6 aracım var. 85 binde. triger zincirini değiştirmek istiyorum erzurumda servise götürdüm 2.500-3.000 tl falan dediler. bunu daha ucuza değiştirmek mümkün olur mu? olursa nerede ve nasıl olur?
şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: v6 triger zinciri

cisti' Alıntı:
herkese merhabalr.
2001 model v6 aracım var. 85 binde. triger zincirini değiştirmek istiyorum erzurumda servise götürdüm 2.500-3.000 tl falan dediler. bunu daha ucuza değiştirmek mümkün olur mu? olursa nerede ve nasıl olur?
şimdiden teşekkürler.
neden değiştiriyosunuzki 85 binde bi aracın zincirini

85 binde değiştirmek uygundur, daha fazlası motora zarar vermeye başlayabilir... O kadar yüksek olamaz ama fiyat, orjinal parçalarla 800 'e değiştirilebilir normalde, yan sanayi 300-400 tl ye geliyor... Bence istanbuldan sipariş verip, bir ustada işçilik vererek değiştirin...

aracınızın km si doğruysa o zincir sizi bir 85 bin daha götürür sanıyorum.yağınızı kontrol ediniz.en kötü 10/40 tam sentetik olsun.15-20 tl arası değişiyor litre fiyatı.6 litre alıyor.gene düzelmez ise motoru açmadan teşhis koymak çok zor.zinciriniz belki iyi çıkar yap pompası yada yağ siboplarında sorun olabilir.ben 3 kez zincir için motor açtırdım.en sonunda yağ pompası ve yağ siboplarını değiştirince bu sorundan kurtuldum.
yan sanayi zincir seti 500 tl civarı.işçiliği zahmetli.yağı suyu vs 1000 tl civarı hallerdesiniz.orjinal set 1800 tl demişlerdi geçen sene.gerek yok bence.yan sanayi işinizi görür.birde subap fincanları var.24 adet.zincirle beraber onlarda ses yapar.arızalı olanı varsa tanesi 50-60 tl arası.her usta anlamaz v6 motordan.iyice araştırın.bulunduğunuz yerdeki suzuki kullanıcılarıyla irtibata geçerseniz daha iyi olur kanımca.

10.000 km de bir yerine 5000 km de bir yağınızı değiştirip kaliteli bir 10W-40 yağ kullanırsanız Oğuz abinin belirtiği gibi 150.000 km çok rahat kullanırsınız.98 modelini 200.000 km de sattım tek bir şıkırtı sesi yoktu 4 yağ değişiminde bir katkıda koyuyordum...Ayrıca kopma gibi bir sıkıntısı yoktur kayış gibi kopmaz değişme zamanı ses yapmaya başlar ve ses tahammül edilemeyecek sınıra ulaştığında zaten değişim vakti gelmiştir motora herhangi bir zararı yoktur ses gelmeye başladığında sadece sizi sinir eder.Yetkili servis 2000-3000 tl arası fiyat verir ama her yetkili serviste bu işi becerebilecek kapasitede değildir Özel servislerde 1000-2000 tl arası fiyat çıkar orjinal sette ama 800-1000 tl arası yan sanayii fiyatıda vardır.V6 motoru entersan bir motordur ve kesinlikle işi bilen bir usta açmalıdır derim....

sahın her seyın guvenilebılır yolu var en temız en guvenlısı en fazla 100000 kmde degısım oldugu ıcın 90 bn kmde agır bakımlarını yaparken trıgel zıncırınını orjınalını servısten ıstanbulda degıstırdım 1500 lıra gıbı bır rakamlara mal oluyor zıncır 1300 kusur gerı kalan ıscılık

servıs konusunda erzurumda yasamama ragmen yorum ozellıkle yapmıyorum servısıde tanıyorum ılerde ıllakı grand vıtara aldıysanız karsılasacagız tamamen sızın tercıhınız ama mantıklı olan bu ısın profosorlerının oldugu buyuk sehırlerde bakım yaptırmak

gokhan5234' Alıntı:
sahın her seyın guvenilebılır yolu var en temız en guvenlısı en fazla 100000 kmde degısım oldugu ıcın 90 bn kmde agır bakımlarını yaparken trıgel zıncırınını orjınalını servısten ıstanbulda degıstırdım 1500 lıra gıbı bır rakamlara mal oluyor zıncır 1300 kusur gerı kalan ıscılık
vitara 1.6 kayışlı değilmi grand hakkında bilgim yok

gokhan5234' Alıntı:
ben 1.6 satıp grand alalı 5 ay oldu sahın evet ama 1.6 lar kayıslı 2.0 lar ve 2.5 ler zıncırlı
biliyorum gökhan bey ben vitara için yazdınız sandım grand o kadar km de değildir diye

kayışa göre bi avantajı yok o zaman ömür açısından bakıldığında

kayış sessiz calışır..

kayış degişimi hem maddi hemde manevi acıdan kolaydır..

yüksek devirde iken kopunca ! siboblar ile pistonlar birbirine giriyor sadece ayıklaması çalışır hale getirmesi maddi manevi üzer kayış alırken markalı olanı tercih edip...zamanında degiştirmeli.. ;)

zincir asla kopmaz ölüsü bile çalışır .. aracına düşkün bizim gibi kıl şöferleri sesinden dolayı gıcık eder sadece.. ;D..şaka bir yana uzama yapan zincir ,,germe ayarı vardır hidrolik itiçili zinciri geremez azcık senteden filan kacar vs fazla teknik konular..zamanında degişimi hayırlı olur..

Selam arkadaşlar. Benim de 1996 model (2.0 cc./otomatik vites) bir V6 vitara'm var ve Triger zincirinden olduğu söylenen oldukça belirgin bir ses var. Çekişide zayıf. İzmir'de gidebileceğim güvenilir bir servis veya usta tanıyanınız varmı

suzuki M16A kodlu motor (1.6 16v) için kullanım kitapçığında zincirin yıl sınırlaması olmadan 150,000 km de değiştirilmesi öneriliyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.