afatt' Alıntı:aslında konuyu acaerken tartışmak degil v6 cıları bir araya toplamak herkesten bişeyler duymak karalamak kalp kırmak kötülemek degill maksadım biladerim ölesine bir konu actımm herkes öcümüş gibi bahsediyor 2000 motorlardan onu anlamaya calışıyom yok parca bulunmuyor yok cook yakıyor anlamadıgım buu hem 4x4 bineceksin güclülüge önem vereceksin konfor isteyeceksin vs vs vs maden cok yakıyor maden parca zor bulunuyor o zaman toros dogan vs araclara bineceksin hani v6 lara karşı acayip bir mesafe var sitede kimse diyemiyor kii her iki aracın ayrı bir keffi var alacaksan 1.6 all aman haa v6 dan uzak ol tavrı var onu acıga cıkarmak istiyorum![]()
Bence yanlış anlaşılmaları yenmek için düzgün bir Türkçe kullanın, noktalama işaretlerine dikkat edin. Ve bahsettiğiniz konuları derli toplu anlatın. Bu şekilde pek bir faydası olmuyor.afatt' Alıntı:ilk önce yanlış anlamaları yenmek istiyorum
Benim de anlatmaya çalıştığım belki siz rahat parça bulabiliyorsunuz ama herkes sizin kadar rahat bulamayabilir. Bunu bilmek insanların hakkıdır, yoksa v6 ya önyargı, kötüleme değil.afatt' Alıntı:ilk önce yanlış anlamaları yenmek istiyorum ben kople motor yaptırdım kople alt takım yaptırdım daha aracımda bulamadıgım bir parca olmadı
1.6'da ise parça hem daha ucuzdur. Hem alternatif daha çoktur. Yan sanayi de bu alternatiflerden biri. Tabi ki yan sanayi ile orjinal aynıdır demiyorum ama tercih meselesi. Ve 1.6 yan sanayi parçayı kabul eder.afatt' Alıntı:dogru parca pahalı komple zincir takımı 2 binlira civarı yan parca kabul etmez bu araclar sizde biliyorsunuz
Yakıt meselesi tamamen kişisel. Size makul gelen yakıt başkasına çok gelebilir. Başkasının az yakıyor dediği de size göre çok yakıyor olabilir. Bu konuda herkesi ikna etmeye çalışmak yerine hem aracınızın kitapçık verilerini hem de kendinizin elde ettiğiniz pratik tüketim verilerini yazın. Çok yaktığına az yaktığına herkes kendine göre karar versin. Ayrıca 1.6 nın 40 liraya gittiği yere v6 50 ye gider örneği şehir dışında mantıklı ama şehir içi ve arazide yanlış. Şehir içi ve arazide 1.6 nın 40 yaktığı yerde v6 55-60 dan aşağı yakmaz.afatt' Alıntı:herkes yakıdından şikayetci arada cok bir fark yok 2000 motor gücüne diyecek yok kimsede laf söylemiyor zaten birisi sitede vitara sordugu zaman herkezz aman aman bilen bilmeyen v6 dan uzak durun benim demek istedigim sıtandart haliylede mükemmel 1.6 da öyle 1 cok yakıyor v6 nın tek kusuru cok yakması oda cok bir fark degill 50 lira yakan yere 1.6 40 lira kakıyor 10 lira fark
Yükseltme modifiye işleri şakaya gelmez. Bu işler hesap kitap işi arkadaşlarınızın bulduğu alternatifleri ciddi araştırmadan kullanmak ve tavsiye etmek hem can güvenliğini hem de aracın mekaniğini tehlikeye sokar. Ufacık bir yanlış artacın bir yerlerinin kırılmasına veya bir kazaya sebep olabilir.afatt' Alıntı:iyi bir modifiye yaklaşık 5 bin civarı ister v6 olsun ister 1.6 olsun aynı fark yok arakadaşlar yükseltme konusundada bazı alternatif ler bulmuşlar her iki kupayada uyacak şekilde
Valla avcı hikayesi gibi bir şey olmuş. Motoru yutacak suya girip aracın stop etmemesi. Lastikleri komple yutan çamurda hala aracın ilerlemesi kusura bakmayın akıl mantık dışı. Aklıma bir söz geldi. İhtimaldir padişahım derya dutuşa!....afatt' Alıntı:cok kötü arazi şatlarınada gitim motoru yutacak suyun icine girdim lastikleri kople yutan camurada girdim ama yolda kalmadım bir şekilde cıktım
Kimse v6 yı öcü göstermiyor. Herkes bildiği kadarıyla olumlu olumsuz yönlerini yazıyor. Aracın olumsuzluklarından bahsetmek öcü göstermek değil anlayamamışsınız gerçi anlamadığınızı da söylemişsiniz.afatt' Alıntı:v6 soran herkese sanki öcümüş gibi tanıtılıyor ben bunu anlamıyorum arkadaşlar
bunlar arazi arkadaşı 180 görmek tehlikeli ve konu ile alakasız.afatt' Alıntı:ben sıtandar kaliyle 180 km gördüm
afatt' Alıntı:bende daha önce toyota hılux vardı pikap vitarayı aldıgımda inşallah hılux sün yerini aramam demiştim megersem hılux da bişe yokmuş satma nedenimde araziye cıktıgımda rahat edeyim diye sattım
Hilux de kendini kanıtlamış bir arazi aracı kendine göre artı ve eksileri olabilir bu konuyla alakasız.size göre öyle olabilir hayırlı olsun aracınız.afatt' Alıntı:cok araştırdım vitaraları baktım ki en uygun modeli v6kim ne üfürmüş yazın herkes aydınlansın.afatt' Alıntı:bu siteye kayıt olmadan evvel cok okudum yorumları kimisi haklı kimisi üfürmüş
1.6 , v6 nın arazide geçtiği her yerden geçer şüpheniz olmasın. Asvaltta yetinme konusuna gelince biz araçlarımızı siz gibi asvaltta 180 görmek için almadık, genelde asvalt için başka araçlar kullanırız.afatt' Alıntı:v6 kupa agırlıgı 1.300 civarı 200 motor anca tatmin ediyor 1.6 nasıl tatmin ediyor kupasını arazide nasıl asvaltta nasıl yetiniyor kullananlar şaşşıyorum onun icin dedimn her halde fazla bişe beklenmiyor 1.6 dan yürüsün yeter arazide biraz rahat etsin kaldırıma rahat cıkayım tümsekleri fazla öneme almayım düşüncesi mi acabazevk meselesi ihtiyaç meselesi her neyse. Ama tavsiye etmeyen kullanmamıştır olayı yanlış. Otomatik rahattır baskı balata derdi yoktur. Ama biraz fazla yakar biraz daha dikkatli bakım ister. Kolay arıza vermez ama arıza verdimi de ağlarsın.afatt' Alıntı:haa birde otomotik vites se karşı ön yargı bence otomotik vitesi tavsiye etmeyenler hic kullanmamışlar haa zevk meselesi ama vitarada kesinlikle sorun cıkarmayan mekanizma ama dogru kullanımdaSizin v6 tavsiye etmenize kimse bir şey demiyor. Ama başkası da tavsiye etmeyebilir de. Önemli olan objektif olarak bilgileri aktarmak , insanlar tercihlerini o bilgilere göre yapar.afatt' Alıntı:kim ne derse desin bana sorduklarında ben derim ki vitara alıcaksa v6 olsun derim avantaşı herzaman farklı kullanımı farklı konforu farklı yeterki bakımı yap kırılana kadar yolda koymaz yeterki orjinal parca kullan