Vinç tercihi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bakkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,375
Ynt: Vinç tercihi

Vinc montajı yapılırken eger vincin kumanda kutusu üzerinde kesici anahtar yoksa muhakkak devreye kesiçi şalte koymak gerekir örnekteki gibi bazı yeni model kumanda kutularının üzerinde şalter mevcuttur eski tiplere hariçi şalter takmam gerekir

?alter.jpg

?alter2.jpg

Etiketler

Dünkü tam anlamı ile hard off-road gezimizde 6 araç ile girdik sabah 10 da gece 24 sularında 1 adet kırılan aracı ormanda bırakarak traktör yardımı ile çıkabildik warn tabor t-max ve britpart vinçler vardı 5 aracın vinçleride gitti hepsi kullanım dışı kaldı kimi sentetik halat koparttı kimisi yandı kimisi dişli kırdı kimiside şase yaptı motoru yaktı yaklaşık 12 saat vinç kullandık aralıklı olarak bazı yerlerde tek vinç yetmedi 2 vinçle aldık batan gömülen araçları kendim t-max 9000 libre kullanıyorum suzukide ve yandı vinç dün anladımki tek bir marka var WARN sarması hızlı ısınmıyor kırmıyor vs..Dünkü ızdırapta en azından tek sorun çıkarmayandı sadece akü bitti o yüzden devre dışı kaldı...Bundan sonraki yeni araç hazırlamamda tek tercihim Warn olacaktır isterse 4 katı olsun fiyatı gece traktör parası sefillik rezillik inanın aynı fiyata geliyor....

Hep aynı yere geliyoruz sonunda zor şartların vinci Warn dır digerleri taklittir sonucta aynı kaliteyi beklemek olmaz bu işin en iyisi pinomatik vinclerdir hidrolik sistemle calışır aküye ihtiyac olmaz motor calıştıgı sürece cekmeye devam eder

Arkadaşlar ben alınıp ilk kullanımda yanan Warn da biliyorum yada 2-3 aylıkken bozulan warn da var. Tabiki tartışmasız en iyisi ama oda bozulma değil

Tempus' Alıntı:
Arkadaşlar ben alınıp ilk kullanımda yanan Warn da biliyorum yada 2-3 aylıkken bozulan warn da var. Tabiki tartışmasız en iyisi ama oda bozulma değil

Tabiki yanar ben cok gördüm 3 tonluk araca Warn 8000LBR vinc takanı nasılsa bana vinc arada sırada lazım olur diye takıyorlar kücük tonajlı vinci ilk citti sınavda vinc cozutuyor bu tüm vincler için gecerli

reis28' Alıntı:
Vinc montajı yapılırken eger vincin kumanda kutusu üzerinde kesici anahtar yoksa muhakkak devreye kesiçi şalte koymak gerekir örnekteki gibi bazı yeni model kumanda kutularının üzerinde şalter mevcuttur eski tiplere hariçi şalter takmam gerekir

Dursun usta bende warn 9000i modeli var. Kumanda da şalter yok. resmini koyduklarından ikinci sıradaki şalterden aldım. Bunun montajında vinç ve şalter arasında kullanılacak kablonun bir özelliği olması gerekiyor mu?
yoksa direk elektrikciye bağlatayım mı?

ict3055' Alıntı:
Dursun usta bende warn 9000i modeli var. Kumanda da şalter yok. resmini koyduklarından ikinci sıradaki şalterden aldım. Bunun montajında vinç ve şalter arasında kullanılacak kablonun bir özelliği olması gerekiyor mu?
yoksa direk elektrikciye bağlatayım mı?

Şalteri baglarken aynı besleme kablosunun arasına monte ettirin ve vinc kablolarının ucluklarını cok iyi pensle sıktırın gevşek olmaları kabloların aşırı ısınmasına neden olur

reis28' Alıntı:
Şalteri baglarken aynı besleme kablosunun arasına monte ettirin ve vinc kablolarının ucluklarını cok iyi pensle sıktırın gevşek olmaları kabloların aşırı ısınmasına neden olur

Tamam başında duracağım bağlantı yapılırken, dediklerinize dikkat edeceğim.
İlginizden dolayı teşekkür ederim...

dursun usta bu Hd vinç ramsey burda bulunuyormu sanırım Hidrolik bu vinç kaç tonluk kaç para acaba ?

uzman41' Alıntı:
dursun usta bu Hd vinç ramsey burda bulunuyormu sanırım Hidrolik bu vinç kaç tonluk kaç para acaba ?

Dogrudur hidrolik vinc beş tonluk elektiriklilerden daha kullanışlıdır aküden güç cekmedigi için motor calıştıgı sürece cekim yapar ısınma problemi olmaz defalarca üst üste cekim yapa bilir Tr de yok ama gelecek

Arkadaşlar bugün tercihimi TJM 12000 den yana kullandım. Bakalım neler yaşayacağım, inşallah hayırlı olur.
Yorumlar için herkese teşekkürler.

kokteknik' Alıntı:
vinciniz hayırlı olsun umarım başınıza kötü bişi gelmez
bulent abı vınc ısı ssanırım bırazdea sans cunku ben vıncı alalı 2-3 ay oldu brıtbart 8000 ve suan bayada kullandm kendı aracımdada kendı aracımın 2 katı buyuk dıscoları cekerkende suan sakır sakır calısıyo masallah herhangıbır sorun yok

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,815
Kaydolan Son Üyemiz
muzi_ko

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR