Vitara 2002 Dizel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan swordfish35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,443

swordfish35

Yeni Üye
Yer
URLA
2002-2003 model 2.0 Dizel Vitara ile 1.6 5 Kapiyi degistirmeyi dusunuyorum ancak sitede dizel vitara` ya iliskin bilgi bulamadim... yorumlarinizi paylasmanizi rica ediyorum...

Kalin saglicakla..

Etiketler
Ynt: Vitara 2002 Dizel

sözkonusu yıllarda üretilen diesel 1,9 motorlar peugeot partnerde kullanılan eski tip (HDİ olmayan) motordur motor ile ilgili vitara tecrübelerinden çok 1, kasa partner motoru diye araştırısanız daha çok bilgi bulabilirsiniz.

Arabam.com da bir arac var, HDI amblemini gorunce ben de duzgun bir motor diye dusunmustum. Tekrar arasirayim, yardim icin tesekkurler,

Bu konu forumun eski sayfalarında "Vitara 2.0 HDİ Hakkında Yardım" gibi bir başlık açılarak gündeme gelmişti. Orada da dizel vitara kullanıcısı çıkıp bir yorum getirmemişti fakat ben ve benim gibi "önce konuyu araştırıp sonra benzinlide karar kılan" arkadaşlar ortak fikir olarak; "o araçların çok problemli olduğundan tercih edilmediğini, bu durumun bizzat suzuki servisleri tarafından (laf aramızda) diye söze başlanarak söylendiğini, kullananlarında sıkıntı yaşadıklarını" belirtmiştik.

Benim kullandığım araç; Grand Vitara XL7 2.0 TD motora sahip
HDI motorla farklılık gösteriyor, sanırım turbo farkı var
Ama debriyaj balatasını sökerken volant okuyucusu kırılmıştı, nerden buluruz diye parçayı araştırırken üstünde citroen ve pegueot amblemleri olduğunu gördük, gidip parçacıdan aldık
Parçacının söylediğine göre, suzuki servisleride kendilerinden bazı parçaları alıyorlarmış
Mazot seçmesi dışında motorla ilgili bir problem yaşamadım
Motor 109 bg 270 nm tork üretiyor
2.5 tonluk range roveri çekerek eğimli araziden çıkartacak kadar güçlü olduğunu test ettik :smiley:

xl 7 'de kullanılan motor suzuki üretimi yeni nesil bir dizel motordur. Verimli başarılı bir makine olduğunu duydum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,126
Kayıtlı Üye Sayımız
167,025
Kaydolan Son Üyemiz
Atilla Alpaslan

Çevrimiçi üyeler