vitara arka cam su fiskiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asem spor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,172

asem spor

Asem spor Erhan ALKAYA
Yer
HATAY
arka cam fiskiyesi aldığımdan bu yana yok.hortum da göremedim.sadece bir delilk gözüküyor arkadan..
nasıl kontrol etmeliyim hortum varmı diye.

Etiketler
Ynt: vitara arka cam su fiskiyesi

Anladığım kadarıyla, silecek kolundan arka silecek su fiskiyesi çalıştırılmak istendiğinde su vermiyor.

Fıskiyeler için su deposunda iki küçük pompa var. biri ön camlar için diğeri arkaya giden suyu besliyor. Arakaya giden hortumu takip etmeniz lazım. Fakat kolay iş değil çünkü kaportanın içinden gidiyor. Öncelikle pompası çalışıyormu hortuma su veriyormu kontrol edin ondan sonra arakada su memesinin olduğu parçayı yerinden söküp arkasına bakın hortum bağlımı diye. Eğer bağlı ise muhtemelern arada hortum ya kopuk, ya tıkalı yada meme tıkalı olabilir. Bunu netleştirp ona göre bir yol izlemeniz lazım.

Bekleyen su zamanla tortu bırakıyor. hortumu veya memyi tıkayabiliyor. Bunun için yumuşak su kullanın ve içine biraz cam sil katabilirsiniz. Cam suyu antifirizi denenlerle aynı işi yapar.

Kolay gelsin.

hayır o şekilde değil arkada su fışkırtan meme yok sadce deliği var oraya yenisini nasıl takacam bi de hortum varmı içinde bilemiyorum yoksa içerdeki düğme çalışıyor motorun sesini duyuyorum.

Öcelikle hortumun başlangıcına kadar kısmın, pompa çıkışına kadar sağlam mı emin olun . Çıkış noktasınınında açık olduğundan eminseniz problem hortumdadır.

Hortuma ulaşmak için içerde yanlarda olan plastik aksamların sökülmesi gerekir, hortum ve diğer elektrik kabloları onların altındadır. Kapının üstündeki noktadan başlayabilirsiniz ordan geriye gelerek hortumu gördüğünüz her plastik aksamı sökeniz lazım. bir taraftan başladınızmı çorap söküğü gibi gelmeye başlar, bir ucu diğer plastiğin üstüne gelir. Hepsinin en az 2 vidası vardır. Boyları ve çapları farklı olabilir vidaların dikkat edin karıştırmayın.

aracın tavan döşemesi sag taraftan hahifce şökülüp bakılması lazım arka kapı bitiminde yaklaşık olarak yeri orada yaylı bir sibob vardır onu iptal etmeniz gerek ,yay ve ucunu cıkarıp atmanız lazım,, cek valf tir aslında o suyun geri kacmasını engellesin diye konmuştur ama kuruyup eskiyince suyun gelmesini engelliyor .. :smiley:sonrasında su geri kacacagından biraz gecikmelide olsa hep gelecektir. ;)

merhaba,öncelikle kolay gelsin
işiniz zor:smiley:aynı sorunu ben yaşadım,hortum arka kapı karşılığı tavan içinde,arka kapı fitilini üstten çıkarıp tavan kaplamasını aralıyorsunuz,yaklaşık 10 cm derinliğinde saç la karşılaşıyorsun,bir tel yardımıyla ve fenerle deliklerden saçın dip kısmına doğru iyice arayın hortum oraya düşüyor,hortumu bulduktan sonra zaten gelip gelmediğini kontrol etmesi kolay,fıskiye memesi olarakta kartal arka cam fıskiyesi oluyor V açılı atıyor,kolay gelsin..

merhaba.
öncelikle hortumun varlığını anlamak için.torpido gözünün kapağını sökün hortumun ek bağlantı yeri yolcu kapısının yanına doğrudur.oradaysa mutlaka görürsünüz.ekten çıkarıp püskürtme yaparak suyun gelip gelmediğinide görebilirsin.orayakadar sorun yoksa ,bende aynı sorunu yaşamıştım.ben komprasör vasıtasıyla hava tutup delikleri açmaya başardım.eğer 5 kapılı modeller gibiyse iç tarafta.arka bagaj kapısının üst tarafındaki plastik kaplamayı yukarıdan hafif aşağıya doğru çapraz bir şekilde kuvvetlice çekerseniz plastik kaplamayı çıkarırsınız.zaten takması daha kolaydır.tavan kaplamasını biraz aşağıya çekerek hortuma ulaşabiliirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,974
Kayıtlı Üye Sayımız
166,726
Kaydolan Son Üyemiz
Midre

Çevrimiçi üyeler

Geri