Vitara Benzin Pompası Hakkında?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguz1134 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,730

oguz1134

Zirve
Yer
İSTANBUL/büyükcekmece
vitara benzin pompası benzin içinde depoda bulunuyor ömrü nedir. ve lpg kullanımında + bir yük biniyormu,yoksa boştamı kalıyor .lpg kullanımında depoda nekadar benzin bulunmalı ..lpg kullanan bir aracın benzin deposu full mu gezmeli .

Etiketler
Ynt: Vitara Benzin Pompası Hakkında?..

lpg li araçlarda gaza geçince otomatik olarak devreden çıkıyor.
çeyrek deponun altında benzinsiz bırakma.
az benzinde motorun içindeki kömürler daha çok elektirik çektiğinden bozulma ihtimali daha fazla

LPG kullanımında en az ikaz ışığını söndürecek miktarında benzin olmalıki, benzin pompası boşa çalışarak arızasına sebebiyet vermeyelim.
Buna ilaveten; depodaki benzin miktarı ne kadar faylaysa kayıp o oranda azalacaktır.

öncelike şunu belirtmek isterim elinde katolog benzeri bi döküman olan varmı misal ömrü 100.000 kilometremidir .200.000. midir.ne zaman bunu yenilemek lazım ..yoksa sene hesabımıdır 15-25 sene gibi.

camouflage' Alıntı:
LPG kullanımında en az ikaz ışığını söndürecek miktarında benzin olmalıki, benzin pompası boşa çalışarak arızasına sebebiyet vermeyelim.
Buna ilaveten; depodaki benzin miktarı ne kadar faylaysa kayıp o oranda azalacaktır.
İlhami Hocam benim Vitara JLX 2000 model alalı 2.5 yıl oldu. Benzin ikaz ışığı yok. Bulunduğum şehirde servis de yok, tanıdığım kullanıcı da yok. O yüzden kimseye soramadım. Bu modellerde ikaz ışığı yok mu benimki mi arızalı? Ben ışık yok zannediyordum siz ikaz ışığı deyince benimkinin arızalı olabileceği aklıma geldi.

bu konuyu ben acmıştım başlık olarakda vitarada benzin pompası ömrü kilometre olarak nedir. demiştim . moderatör arkadaşlar uygun görmemişlerki az bi oynama yapmışlar.. hava filitresi buji gibi buda bir nevi sarf malzemesi ve bir ömrü var başlık oynayınca konu da biraz oynamış oldu. bu benzin pompa motorunun bir ömrü oldugunu bir zaman sonra degişmesi gerektigini cok kimse bilmiyor . ve lpg takılı araçta daha çabuk bozuluyor..nedenleri..???

bu konuyu neden açtım ben konuyu bilmedigimden degil konuyu bütün arkadaşlarımla paylaşmak amacı iledir
2008 de düzce de derdin kaplıcası diye bi yerde, adının kaplıca olduguna bakmayın eskiden tesis şimdilerde ise harabe ,400 rakım ormanlık ,dere kenarı ,kuş uçmaz bi bölgede bu motor bende bozuldu, bir gece önce kaldıgım otel sahibi ilgilendide dag başına cekiçi getirip beni kurtarmıştı .pazar günü saat 17 de bozuldu saat 21 e kadar cabaladım calıştırmak için ugraştım olmadı nöbetçi tamirci bulup oraya cekip yapıncaya kadar saat 02 olmuştu hiç hoş olmadı bu benim için,, aynı seyleri n forumdaki suzuki sever arkadaşları mın başına gelmemesi için uyarmak ve 50 tl lik bu parcayı zamanı nın geldigini anlayıp zamanında degiştirme lerini saglamaktır.
heleki yanınızda eşiniz vede coçuğunuz varsa ıssız bi yerde araç bozulması mahsur kalmanız pisikolojinizi etkileyip sinir sisteminizde de arızalara sebeb veriyor.

bu motor un vazifesini yapıp yapmadıgı nasıl anlaşılır ?
depoyu sökmek icin yanınızda hangi anahtarları bulundurmak gerekir ?
yolda kalmamak için bu bozuk motor gecici olarak calıştırılabilirmi varsa yöntemleri nedir ?
ceyrek depo benzin bilgisi yaygın genelde ne amaçla bırakılmalı ?
depoyu fullesek de bütün sene full gezsek ne mahsuru vardır ?
lpg li bi arac ta benzin pompası calışmasada calıştırıp yola devam edilebilinirmi olursa nasıl ne yapmak lazım yanımızda neler bulundurmak lazım.?
eski bir avcıyım 10 seneyi gecti bıraktım avcı kulüblerine girer cıkardım o duvarlarda şöyle yazar ..atmak serbest müdahale etmek yasaktır .!! rica etsem cevaplar avcı işi olmasın mümkünse .suzuki severlere dogru bilgiyi sunalım derim ..
tüm bu soruların dogru cevaplarını bilenler varsa burada paylaşalım .. tüm suzukicileri aydınlatalım.. ;D ::smiley:

Oğuz Bey forumu devamlı takip ediyorum. Bu forumda bir benim gibi öğrenme amaçlı bulunan amatörler var bir de Siz, Hakan, Çağlar, Şenol Beyler ... gibi profesyoneller var ki ben sizlerin mesajlarını büyük bir zevk ve dikkatle okuyorum. Bu nedenle sizin gibi bir üstadın böyle bir soru sormanıza şaşırmıştım.
Bu son mesajınızdan anladığım konuya hakimsiniz. Bu nedenle açıklama da size düşüyor. Bekliyoruz. Saygılar!

Merhabalar,benimde 2000 vitaramda aynı sorun yaşandı.100 lira masrafla problem halloldu,ancak şanslıydım çünkü arıza sanayi sitesinde bir arkadaşı ziyarete gittiğimde meydana geldi sağolsun arkadaşlar hemen işi hallettiler.Gerçekten ulaşılması zor bir yerde hemde çoluk çocuk bir aradayken olsaydı baya sıkıntı olurdu.Bende avcıyım öyle yerlere gidiyoruz ki ne yol var ne bir geçen var ne de cep telefonu çalışıyor.Benzin pompası çalışmayınca araç lpg ile çalıştırılabiliyormu ben de merak ettim,pek ihtimal vermiyorum ama yine de bir bilene sormak lazım. ;)

lpg li bi arac ta benzin pompası calışmasada calıştırıp yola devam edilebilinirmi olursa nasıl ne yapmak lazım yanımızda neler bulundurmak lazım.?

son sorudan başlıyayım cevaplamaya evet bu mümkün daha evvel başıma geldi ve ben gerekli malzemeler yanımda oldugu için o şekil de bunu başarmıştım aracım vitara degildi ama fark eden bir şey yok her araca uygulanabiliyor .gökceadadan istanbula gelirken tekırdagda bu başıma geldi ilk calışma benzin ile olacak ama napıcaz ki benzin gelmiyor ilk iş aracın bogaz kelebegini görmeniz lazım hava filitresinden gelen ve bogaza giden hortumun bogaz tarafını sökecegiz iceriye bir co pilot olacak tabii arkadaş , hanım,cocuk fark etmez dediginizi yapsın yeter gaza bas denince basıcak ve oynayan kelebegi görmeniz lazım depolarda bir sistem var normal hortum sokunca benzin cekmeyi imkansız hale getiriyor ama sigara kalınlıgında bi hortum olursa problem olmuyor bu işle ilgili birde önerim var badanacıların renk yapmada kullandıgı iri boy şırıngadan varsa elinizde dahada mükemmel yada yakınlarda benzınci var ise 1,5 luk pet ile benzin alın,, elinizde bir adet de 0,5 lik su pet şişesi olucak onu yarıya kadar dolduracaksınız kapagına ince bir delik acicaksınız üstündeki cizgilerden bi hizalama cekip yaklaşık 1 cm kadar calışmayan motorun içine tam gaz bogaz tam acık pozizyonda sıkınız ve 15-20 sn bekleyiniz .. bi noktayı altını cizeyim tehlikeli şaka kaldırmayan bi iş cok dikkatli olmanız gerek fazla benzin dökerseniz kazalar olabilir sonra co pilota marşa bas fakat gaza basma komutunu vericeksiniz arac calışacak ve rolantide iken tekledikce siz bogazdan iceri kesintisiz ve azmiktarda benzin fışkırtmaya devam edeceksiniz yeterli ısıya gelince lpg sistemi devreye girecek ve arac lpg ile calışmaya başlıyacaktır ve yolunuz acık olsun

peki calışmayan benzin pompanızın bir mahsuru varmı calışmasada olurmu arac yürüyor nasılsa ne önemi var diyebilirsiniz ama başınız beladan kurtulmadı daha ..problem şu benzin dolaşarak benzin enjektörlerini sogutur ve depoya geri döner normalde bu iş kapalı devre devirdaim olarak benzin benzin enjektörlerini sogutur yaz aylarında her 50-100 km de bir durup kaputu acıp hafif bi sogutma yapmanızı öneririm yol ve şartların duruma göre bu işlemi yapmazsanız bozulmuş benzin pompası+ 4-6 adet de kavrulmuş enjektörleriniz olabilir. iyi niyetli cekici+ tamirciye düşerseniz dag başında 500 tl ye halledebilirseniz iyi derim ama bu gibi durumlarda yamyam dedigimiz modellere de denk gelme durumunuz var tabii..onun hesabınıda sizlere bıraktım .. ;D

öğretmen' Alıntı:
Merhabalar,benimde 2000 vitaramda aynı sorun yaşandı.100 lira masrafla problem halloldu,ancak şanslıydım çünkü arıza sanayi sitesinde bir arkadaşı ziyarete gittiğimde meydana geldi sağolsun arkadaşlar hemen işi hallettiler.Gerçekten ulaşılması zor bir yerde hemde çoluk çocuk bir aradayken olsaydı baya sıkıntı olurdu.Bende avcıyım öyle yerlere gidiyoruz ki ne yol var ne bir geçen var ne de cep telefonu çalışıyor.Benzin pompası çalışmayınca araç lpg ile çalıştırılabiliyormu ben de merak ettim,pek ihtimal vermiyorum ama yine de bir bilene sormak lazım. ;)

bu arıza oldugunda arac km si ve lpg olup olmadıgı bilgini verebilirmisiniz .

oguz1134' Alıntı:
1,5 luk pet ile benzin alın,, elinizde bir adet de 0,5 lik su pet şişesi olucak onu yarıya kadar dolduracaksınız kapagına ince bir delik acicaksınız üstündeki cizgilerden bi hizalama cekip yaklaşık 1 cm kadar calışmayan motorun içine tam gaz bogaz tam acık pozizyonda sıkınız ve 15-20 sn bekleyiniz .. bi noktayı altını cizeyim tehlikeli şaka kaldırmayan bi iş cok dikkatli olmanız gerek fazla benzin dökerseniz kazalar olabilir sonra co pilota marşa bas fakat gaza basma komutunu vericeksiniz arac calışacak ve rolantide iken tekledikce siz bogazdan iceri kesintisiz ve azmiktarda benzin fışkırtmaya devam edeceksiniz yeterli ısıya gelince lpg sistemi devreye girecek ve arac lpg ile calışmaya başlıyacaktır ve yolunuz acık olsun

Hocam..amannn derim yapmayın öyle sakat işler. ;)

*Benzin çok yanıcı bir maddedir.
*Hata affetmez motorsa kabürator veya enjentörün1/15 yakıt hava karışımın görevini elle yapamazsınız.
*Az benzin dökerseniz çalışmaz zor çalışır,biraz fazla dökerseniz ki buda zengin karışım olur, ve manifold içinde pulvarize yani hava ile karışmamış sıvı halde benzin olursa ki pet' şişeden den dökülmesi söz konusu, motor zengin karışımda öksürdüğü anda manifolddaki benzin ve buharı patlamaya yol açar, çok ciddi yararlanma ve yanık tehlikesi vardır. bunu hayatımda 4-5 kez gördüm..AMANNN derim.. :'(üzücü sonuçlar olmasın..

Yolda kaldınız şu yolu takip edin.

Anlamıyorum = Zaman çekici çağırın usta baksın.

Anlıyorum = Takım teçhizat var= Şunları kontrol edin.

*Benzin enjektör kütüğüne basınçla kuvvetlice (3-5 Bar'dır) benzin geliyormu?.(Evet/Hayır)

*Evet ise devamında bir arıza vardır. 4 Enjektörde aynı anda bozulmaz, elektrik sistemine yönlenin.

*Hayır ise depo çıkışında benzin pompası benzini basıyor mu emin olmak lazım.

*Pompa basıyor ama kütüğe benzin gitmiyorsa arada filtre tıkalıdır.

(Vitara'da sağ arka koltuk alt bölümünde benzin filtresi mevcut önce girişini sonra çıkışını sökün sorunu anlarsınız.

*Kontrol ettiniz. Sonuç Pompa Bozuk.Kontak açınca benzin basmıyor.

Yine iki seçenek var.

*Çekici ile tamirciye,servise gitmek.

*LPG sis. var motor soğuk nasıl devreye sokarım.(Yada nasıl LPG sistemini de bozarım) ;D

*Manual geçiş ise düğmeye basar geçerim.(Ok)

*LPG sis. Sıralı sistem ise devreye girmesi için bir kaç kriter var

a) LPG Basıncı=LPG olması
b) Motor Isısı =Motorun 30 Derece ve üzeri olması (Üreticiye göre değişebilir)

Eğer gaz varsa, LPG gaz regülatörünün (Büyük içinde Sıcak Su dolaşan Alüminyum/Zamak Parça) üzerindeki sabit ısı sensörünü bulup (siyah/plastik ve 2x4 cm ebadında) fişini çıkartıp
kısa devre yapmak gereklidir. Bu sayede LPG ECU Ünitesi (Beyin) LPG gaz regülatörünün ısındığını zannederek Gaz enjektörlerini devreye sokacaktır.

Dolayısı ile araç soğuk konumda da olsa çalışacaktır.

Yararları;
*Dağda,Ormanda uygun olmayan yerde kalma riskinizi bertaraf etmiş olursunuz.
*Sizi tamirciye hatta her yere götürecektir.

Zararları;
*Sürekli yapmamak kaydı ile aşırı bir zararı yoktur.(Ben 1 Ay böyle kullandım)
*Motor soğuk ve LPG soğuk haldeyken Regülatör (Düzenleyici / Sıvı Gazı Buharlaştırıcı) motor ısısı 30 Dereceye gelene kadar işini iyi yapamayacağından motor biraz
sarsıntılı ve verimsiz çalışır. ancak 2-3 dak içinde normale dönecektir.

Not / Uyarı

*Aman bu işlemleri yaparken dikkat edin, Başka bir elektronik aksama zarar vermeyin.

*%100 Emin değilseniz yapmayın.

*Motor sıcakken benzin ve gaz aksamlarını söküp takmayın, ummadık anda patlama ve yangına çok ama çok müsait olduğunu unutmayın.

*Mümkünse ellemeyin, mecbursanız elleyin.

Umarım bu kısa ve öz bilgiler soru işaretlerine cevap olmuştur. Detay verip kafa karışıklığı olsun istemem kısa net ve öz olarak yazdım.

Saygılarımla
Hakan Irıklı

cevaplar için teşekkür ederim Hakan bey

.. bi noktayı altını cizeyim tehlikeli şaka kaldırmayan bi iş cok dikkatli olmanız gerek fazla benzin dökerseniz kazalar olabilir

herkesin yapabilecegi bir şey olmadıgını tehlikeli oldugunu belirtmiştim . bu yöntem ile en az 5 kere calıştırdım , kesin saymadım ama fazlasıda olabilir.

bu motor un vazifesini yapıp yapmadıgı nasıl anlaşılır ? ..... bu sorumun cevabını hakan bey fazlası ile vermiş okumanızda fayda var

yolda kalmamak için bu bozuk motor gecici olarak calıştırılabilirmi varsa yöntemleri nedir ? ......otomobillerde her markada % 90 aynıdır tarif edeyim arka oturdugunuz minderi dışarı alınca yaklaşık 15 cm capında bir plastık kapak cıkıcak o kapagıda söküceksiniz . benzin pompası karşınızda . şamandıra ve pompa tamirinde depo sökme geregi olmasın diye tüm üreticiler aynı yere koyuyorlar nerdeyse .bir kişi marşa basarken digeri büyük bir tornavida benzeri bir seyle şamandıra üstüne tık tık vurun ca takılan calışacak gibi bi motorsa calışabiliyor.... gelelim vitaraya ...bunda şamandıra ve depo koltuk altında degil ,,bagaj altında . depoyu sökmeden , şamandıraya ulaşmak mümkün degil , bir konu daha var her aracta depo göstergesi samandırası ve benzin pompa motoru ,aynı plastik kutudadır ..vitarada bu degişik ayrı ayrı ,,sadece 2 tel baglı olan şamandıra . 2 tel + 2 hortumlu olan ise pompa motorudur. vitarada ise şunu yapmanız gerekiyor 15x15x15 cm ölçülerine yakın bir kaya parcası bulmanız gerekiyor ,bir kişi marşa basarken digeri bu kaya ile depoya sert bi şekilde vurması gerekiyor ,bu bilgiyi başım belada iken murat kanaclardan almıştım ,depoya bişi olmazmı delinir falan olmaz demiştim oda bana vur korkma depo çelık bişi olmaz demişti .ben pek kısmetli olmadıgım dan bu tip konularda yuvarlak olan depo dizaynını vurarak nerede ise dört köşe yapmıştım ama nafile benimki nin calışmıyacagı tutmuştu bikere ..sizin başınıza böyle bi olay gelirse denemeyle bi şey kaybetmez olursa bana bi dua benzeri bi laf edersiniz bilgimi paylaşayım dedim.

ceyrek depo benzin bilgisi yaygın genelde ne amaçla bırakılmalı ?

cay bardagı büyüklügündeki bu motor benzinin tam olarak etrafını kapayacak ve üstünü örtecek şekilde depoda durması gerekiyor kendi sogutmasını depodaki benzin ile yapar çünkü. bunun yarısı acıkta kalırsa az tamamı acıkta kalırsa dahada cok ısınacaktır .en az ceyrek normali ise yarım depodur bilhassa yaz günleri için ..
bizde hernekadar olmasada ikaz ışıgı onu devamlı yaktıran az benzin ile gezmeyi adet haline gerirenler yada para durumlarından bu şekil gezen arkadaşların bu pompa arızası oranı cok daha yüksektir.
regülatör isimli bir parca vardır bu motorun vakumunla calışır gelen benzin basıncını ayarlayarak iceri yollar .bizzat saat ile ölçtüm 3.1 -3.3 arası çalışıyor ne zaman artıyor derseniz gaza ani yüklendiginiz an diyebilirim .aldıgım motor fabrika verilerinle tutuyormu diye kontrol etmiştim.
penzin pompası normal devirdaim motoru gibi degil cok çiddi basınc üreten bayagı bir tazzik ile benzin basan (örnegin ön cama su fışkırtan motor gibi basıt bişi degil)
boyuna göre cok büyük iş yapan ufak tefek bi parca diyebiliriz kendisine .
lpg de ise arac lpg ile calışırkende bu motor durmuyor devamlı çalışıyor enjektörlere tazzikli benzini basıyor enjektörlerde calışmadıgından etrafında hafif bi sogutma yapıp ılık bi vaziyette depoya geri dönüyor oradada benzin pompası calıştıgından ısınıyor depo içindeki benzin sogutma olayında yakıtın az veye cok olması bu durumu etkiliyor motor benzini yemedigi için tam tazzik dahada fazla olarak devamı geri döndügünden motorun sırtına biraz daha fazla yük biniyor lpg li araclarda zaten ihtiyarsa ilk gecirdigi kirizde rahmetli oluyor bilmem anlatabildimmi bazı şeyleri harflerle anlatmakta bi ustalık isteyen bisey oda bende hiç yok ..

depoyu fullesek de bütün sene full gezsek ne mahsuru vardır ?

benzin rafineri denilen tesislerde petrolün icinden ayıklanarak cıkar bu cıkan mamule bir cok kimyasal ilaveler karışımlar eklenir petrol ofisi misal bugdaydan elde delilen bir maddeyi katıyormuş ,bilimsel ayrıntılara girmeden kestirme halk dilinde anlatacagım benzinin yanıcı ,uçuçu patlayıçı,özellikleri bekleyip bayatladıkca kaybolur.
benzini cok benzin satan yerlerden taze taze alıp kullanmanız ..cok az benzin satış potansiyeli olan yerlerden aylarca beklemiş icindeki yanıcı ucuçu maddeleri ucmuş benzini almayın derim.
aynı olay lpg li aracta devamlı dolanan tur atan benzin buharlaştıkça havalandırmadan buharı cıkar gider bu buharın içinde yanıçı ,uçucu ,patlayıcı maddeleriniz ucar gider size patlamayan oktanı düşük kalitesiz bi yakıt kalır.gaz,mazot misali.
bir gün yolunuz düşerde giderseniz gökceada ya burada belediye kendinden başkasına benzin istasyonu acmaya ruhsat vermedidinden tek benzinci var alternatifi yok
tüm istasyonlarda depolar toprak altında ,fakat oradakiler özel güneşten daha fazla etkilensin diye siyaha boyanıp 40-50 derece güneş altına koymuşlar , 6 silindir 136 hp olan motorum 3 pistonmu desem 36 beygirmi desem garip bi durum ortaya cıktı 3-4-5 vitesler iptal düzde 2 rampada 1 zor gider oldu 4 kişi var aracta 2 si agır abi biri ben tabii.telaşe düştüm gittim benzincinin sahibi ile kavgaya patron belediye olunca karşımdakilerde belediye elemanı benzin satmaktan bi haber abiler ne olacak bana bi çözüm dedim .abi şuradan aşgıya carşıya gidicen falan dükkanda bi avrupa ilaclar var git bi ondan at dene abi dediler çare yok gittim attım depoya stp,wyns gibi oktan arttırıcı ilaclar 2-3 gün sonra bir daha gittim adamın elinde az vardı 1 tane daha alıyım da dursun dedim ,satıcıda cok meraklı bana bi soru sordu abi bu işe yarıyormu bunu benden turist ler bilhassa cok alıyor nasıl durum diye sordu .şu cevabı verdim kendilerine pisikolojime iyi geldide motordan emin degilim peki neden bitane daha alıyorsun abi dedi belki bi işe yarıyordur görmedigim bilmedigim bi faydası olabilir şu an için yapıcak bundan daha iyi bişey gelmiyor elimden demiştim.
sanırım yakıtla ilgili bilgiler vermişimdir..

depoyu sökmek icin yanınızda hangi anahtarları bulundurmak gerekir ?

12-13-14 oynar başlıklı en az 40-50 cm boyu olan lokma türü anahtarları yanınızda bulundurmanız lazım .bu depoyu terazide tartmadım tahmin vericem alt depo koruma sı ile beraber cikıyor ,en az 30 40 kg gibi bir agırlıgı var dahada fazla olabilir yakıtla beraber ,bunun altına yatıp sökseniz bile üzerinize düşerse sizi sakatlıyabilir .
söktügünüzü varsaysam bile arac altında onu 50-60 cm yukarı kaldırıp yerine vidalama şansınız hiç yok .20 senelik iki suzuki ustası düşünün rambo türü bir vucut yapısına sahip degillerse onu onlarda yerine takamaz bilgilerinize..

:smiley: vitarada benzin pompası ömrü kilometre olarak nedir. :smiley:

bundan başka soru sormıyacagım bu 50 tl lik cay bardagı büyüklügündeki parcanın bozulunca başınıza acabilecegi işleri bir bir yazdım . önemini belirttim . bu sorumun cevabıda sizlerden gelsin ;D

Merhabalar Oğuz bey benzin pompasının arıza yaptığı zaman aralığında aracımın kaç km de olduğunu sormuşsunuz.Şu anda 85000 de olduğuna göre o zaman yaklaşık 78-80 bin km lerdeydi.Umarım yardımcı olmuşumdur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,947
Kayıtlı Üye Sayımız
166,715
Kaydolan Son Üyemiz
Turker.E

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.