Vitara Çift El Freni?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yuzen_adam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,152
Ynt: Vitara Çift El Freni?

Abi zaten o kadar saplandıktan sonra ancak vinç kurtarır heralde ;D ;D Dediğin gibi artikülasyon olan yerlerde çok işe yarayabilir..

Etiketler

teknik olarak çalışması gerekir, zaten t.c lerin prensibide budur,tabiki o elektronik olarak çok hızlı ve zamanında müdahale ile yapmakta,her an sağ,sol,değiştirmekte
artikülasyonda kontrollü olarak kullanılabilinirse işe yarar diye düşünüyorum
elektronik olan freni kesintili olarak verdiği için balata ısınması daha kontrollü olacaktır,zaten araç bunu ayrıca denetlemekte,sizin uygulamada sürtünme fazla olup balatalar ve disk ,kaliperler ve dolayısıyla hidrolik bile aşırı ısınabilir ,tabiki zorlama süresine bağlı,balata kitleyebilir v.s
kolay gelsin
selamlar

Balataların o kadar çok ısınacağını tahmin etmiyorum. Çünkü araç artikülastona girdiğinde arka lastik havaya kalktığında araç zaten oldukça yavaş olacaktır.

deneyip görmek lazım,ama siz onu imkan var diye diğer patinaj olaylarındada kullanırsınız bence,nasıl olsa t.c görevi yapıyor diye anlatabildim mi
deneyin bence,
selamlar

Patinaj olaylarındada kullanılabilinir tabikide. Bakalım biraz zaman sonra yapmaya başlayacağım o zaman görücez ne işe yarayacak.

Lada Niva'larda pek çok kez uygulaması yapılan bir durum.
SAdece çarpraz biçimde askıda kaldığında efektif kullanılabiliyor. Diğer türlü derin çamurda seri biçimde hangi lastiğin boşa döndüğünü anlamak ve direkt el freni ile müdahale etmek çok mümkün değil.

Sadece off-road için kullanılan bir araçta yapılabilir.

Selamlar,

koray öncelikle , bu el freni kilit benzeri işlev konusunu zaman zaman tek el freni ile dahi olsa ben arazide çapraz askıda kaldığımda uyguluyorum ve genelde işe yarıyor , çünkü durmasını istediğim tarafta ağırlık binmesi, zemin, eğim vs şartlar benden yana ise işe yarıyor. BU çift mekanizmayı bende düşündüm ve gündemde projelerimden birisi hala... ;).... bu işe doğanların mekanizması da uygun ve yeterli gördüğüm kadar ile fiyatı 40-50 civarı birşey , uygulamak da sezinlediğim kadar ıile zor değil tek sorun ve yakıştırmak zorunda olduğumuz dashbord da görüntünün kaliteli güzel bir şey olması...ortak geliştirebiliriz fikri, çünkü işe yarıyor ;)

Abi bende bunu yapacağım en kısa zamanda ama arabanın ufak tefek problemleri çıktı onları halletmeye çalışıyorum. Ama aklıma koydum yapmasıda oldukça basit...

merhaba koray bey kolay gelsin.inşallah başarılı olursunuz.bizlerde sizin çalışmanızı kendimize klavuz yaparız.bence mantıklı ve çalışabilir bir uygulama.tekrar kolay gelsin.

yuzen_adam' Alıntı:
Abi bende bunu yapacağım en kısa zamanda ama arabanın ufak tefek problemleri çıktı onları halletmeye çalışıyorum. Ama aklıma koydum yapmasıda oldukça basit...

Alt kısımdaki uygulama çok zor değil tesisat çekilmesi basit, sorun içeride ortada montaj kısmında.Orada ergonomik göze de hoş gelecek özellikle konsolda ince bir çalışma yapmak gerekiyor, sen plastik kalıp kısmını çözersen mekanik kısmını ben hallederim.

fikir mantıklı geliyor ama tellerden biri kopuk olan kişi denesin yahu merak ettik,
akıl vermek gibi olmasın da telin biri kopuksa saglam telli tarafı arazide askıya kaldırıp denemesini yapsanızda ondan sonra devam etseniz projeye ???

suzuki başlığında geçmiş konularda yabancı bir linkte 3 kapılı modele uygulanmışını görmüştüm. zannedersem tam verimli bir şekilde çalışır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR