Vitara Hava Akış Debimetresi Arızası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan raşit01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,862

raşit01

Kamp I
Yer
adana
Merhabalar,sıralı sistem olmayan lpg sistem montajlı aracım lpg yüzünden patlatma yaptı ve hava akış sensörü bozuldu elimde 2 adet bozuk parçayla kaldım, araç benzinle çalışırken çok sıkıntılı.Yanılmıyorsam bu parçanın tamiri yok ve yenisini almam gerekiyor veya çıkma parçasını. Ürün temini ve bilgi ve konusunda yardım bekliyorum,teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Vitara Hava Akış Debimetresi Arızası

raşit01' Alıntı:
Merhabalar,sıralı sistem olmayan lpg sistem montajlı aracım lpg yüzünden patlatma yaptı ve hava akış sensörü bozuldu elimde 2 adet bozuk parçayla kaldım, araç benzinle çalışırken çok sıkıntılı.Yanılmıyorsam bu parçanın tamiri yok ve yenisini almam gerekiyor veya çıkma parçasını. Ürün temini ve bilgi ve konusunda yardım bekliyorum,teşekkürler.
geçmiş olsun ama sıralıda olsa lpg bizim araçlara pek yaramıyor bahsettiğiniz eleman hava akış debimetresi ise orjinali serviste 1900tl civarıymış ama çıkması 600tl civarı sitede ararsanız daha öncede benzer sorun yaşayan arkadaşlar oldu birde aklınızda bulunsun hava filtresi sökükken motoru çalıştırmakta debimetreye hasar veriyormuş.

size kilis ve suriye daha yakın oradan bulamazsanız ..istanbul ikitellide A.O.S. de kesin cıkması bulunur en kısa sürede de sıralı sisteme gecin derim . :smiley:

hurdacıları gezerken birde tiyo veriyim ..ruhsata işli sistem var tekrar işletmek gerekmiyor ?? 2. el cıkma 4 silindir gaz sistemini bir hurdaya ayrılmış aractan sökün sizin orada bayisi olan akıllı ve iyi bir markayı tercih edin .200-250 gibi bir rakama cok rahat alırsınız aşagıyada olabilir sizin pazarlk kabiliyetinizle ilgili bir durum ..servisine bir okadar da montaj için öderseniz toplamda 500 tl altına aracınıza ruhsata işli sıralı lpg sistemine sahip olursunuz .. ;) :smiley:

hava filitresine patlamayı önleyiçi klape benzeri bir parca takılıyor fakat çözüm degil teknolojisi en az 10 sene geride kullandigınız sistemin ..

(akışmetre)debimetreli araclarda kacınılmaz son malesef ..sizin araca hiç takılmaması gereken bir sistemdir ..montajcının bilgi eksikliğinden kaynaklı bir durum ..1998 de 1994 mod pejo 405 sri aracım vardı hurdacılarda hava filitresi plastik kutusundan bırakmamış hepsini ben almıştım en az 4-5 tane debimetrem de olaydı ...artık gerisini siz düşünün.. derim.. :smiley: ;D

teşekkürler arkadaşlar, çıkma bir parça buldum ve 400 tl verdim aldım.montajını yapıp benzinle kullanacağım kısa bir süre içindede sıralı sistem bir lpg sistemi yaptıracağım.Umarım sorunsuz çalışır :smiley:

Elektronikle uzaktan yakından ilgili biri iseniz bu sensör fiyatlarında bir saçmalık olduğunu fark edersiniz.
İnsanlara mekanik basit geliyor elektronik ise anlaşılmaz. Bunu fırsat bilenler fiyatı bindiriyor gibi geldi bana.

Rasit bey galiba adanadasınız .. celik oto var ramazan bey veya nuri usta..suziki ozel servisi onlar yardımcı olurlar sanıyorum fiatlarıda cok makul..tlflari..05355647423. nuri usta 05544992410. ramazan bey ..

olasiliksiz' Alıntı:
Elektronikle uzaktan yakından ilgili biri iseniz bu sensör fiyatlarında bir saçmalık olduğunu fark edersiniz.
İnsanlara mekanik basit geliyor elektronik ise anlaşılmaz. Bunu fırsat bilenler fiyatı bindiriyor gibi geldi bana.
Dedikleriniz doğru

Birde aracınız marka oldumu fiyat katlamadı olarak size geri dönüyor.
Benim aracım lada elektronik sistemi herşeyine kadar bosch akış metrenin sıfırı 150 lira.
Bmw ninde elektronik sistemi bosch onun akışmetresinin 500 euro olduğunu duymuştum.
Aralarında ne fark var anlamış değilim.
Tüm elektronik araçlarda aynı olan tek bir parça fiyatı var oda katalizör.

Selam arkadaslar debi metrelari temizlerken yaglı solusyonlar kullanmayın.. sensor yaglanınca havayı okuyamıyor..tecrubeyle sabittir..yagsız solusyonlar iş yapıyor bilginize..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR