Vitara Hub Aranıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 997799 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,639

997799

kings go ahead
Yer
çorum
merhabalar,
forumda çeşitli konularda da mevcut olan hub'un 1 tanesi bozuldu. BU şekilde hub ı bozulup manuel hub takımı alanlar da var. velhasıl bana 1 tane hub lazım elinde teki sağlam kalan arkadaşlardan herhangi biri 1 tane hub (otomatik) satmayı düşünürmü acep. saygılar....

Etiketler
Ynt: Vitara Hub Aranıyor

bir tane var çift fiyatı 22 dolara

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/SET-OF-AUTOMATIC-LOCKING-HUBS-96-GEO-TRACKER-SIDEKICK_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ72Q3a570Q7c66Q3a2Q7c65Q3a12Q7c39Q3a1Q7c240Q3a1318Q7c301Q3a1Q7c293Q3a1Q7c294Q3a50QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem270354737680QQitemZ270354737680QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

bu da 70 dolar

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/OEM-FRONT-AUTOMATIC-HUB-VITARA-01-02-03-04-05-06_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3286Q2em20Q2el1116QQitemZ260301320535QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

bir bakın bunlar mı ?

bir de grand oto ve eksper otoya sorsanız

Arazi araçları mekanik - kaporta - aksesuar çıkma ve yeni parçaları teknik yardım ve destek hizmeti.
İkitelli O. S. B. Bağcılar Güngören San. Sit. 15 Blok No 20 İkitelli İSTANBUL
Tel 0 212 549 63 40 - 41 Gsm 0 532 475 68 56
((eksper oto serkan bey)) birde buraya tel açın kesin vardır yada temin eder

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/SET-OF-AUTOMATIC-LOCKING-HUBS-96-GEO-TRACKER-SIDEKICK_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ72Q3a570Q7c66Q3a2Q7c65Q3a12Q7c39Q3a1Q7c240Q3a1318Q7c301Q3a1Q7c293Q3a1Q7c294Q3a50QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem270354737680QQitemZ270354737680QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

bundan. ya hani kullanıcı arkadaslarımızdan tgemin edebilirmiyim ona baktım ilk önce

Levent bey merhaba,
eBay'den link verdiğin hub ile, yerbezinin tamir ettiği hub aynı gözüküyor.
Ancak oraya şu şekilde yazmışsın,
997799' Alıntı:
sertan bey bu fotograftakilerden değil. içinde plastik parçalar falan var benimkinde. ama hiçbiri de bozuk yada aşırı asınmıs görünmüyor. 6 yada 8 tırnak karşı aks a geçiyor.

Bu yazdıkların, benim sökülen hub'ları işaret ediyor.
Aşağıdaki mesajın ekinde gönderdiğim sağlam hub'ın fotoğraflarını görebilirsin.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=5785.msg62462#msg62462

Selamlar.

Merhabalar;

İçinde plastik parçalar olan hubun takıldığı yerde bulunan rulman sabitleme manşonu (aks tarafında dişlerin geçtiği parça) ile diğer tiplerin manşonu birbirinden farklı.Yani diğer tiplerden ise plastik olanları takamıyorsunuz. Yada takabilmek için manşonu da birlikte almalısınız.Aracınızın üzerinde İçinde plastik olanlardan var ise diğer tiplerden takılamama ihtimali çok yüksek.Alırken ya eskisinin aynısını yada rulman sabitleme manşonu ile birlikte almakta fayda var.Bende 2 tiptede parçalanmış bir örnek var eğer içinde hangi parçanın bozuk olduğu tespiti yaparsanız bende sağlamı mevcut ise size gönderebilirim.(plastik olanın sabitleme mansonu resmi ektedir.Bu parça benim aracımda eksikti ve çok zor bulabilmiştim)

evet benimkin de de bu foto daki mansona geçen dişlinin arkası plastik. Şenol beyin rar dosyasındaki fotolardakinden. ancak hiçbir kırık yada aşırı aşınma görünmüyor işin ilginç tarafı bu. eger sizdeki hubların mansona geçen tırnaklar (çıkıntı tırnaklar) kırık ise bendeki sağlam. ne yapsak sizce. ilginiz ve yardımınız için teşekkürler.

Görebileceğiniz parçalar aliminyum tırnaklı parça, plastik parça ve 1 adet de ayakları olan dişli .Bu ayakları(2) olan dişlinin ayakları da sıyırmış olabilir. Eğer bu parçalarda sorun yok ise çalışan bir mekanizma daha var. Bu mekanizma arkasında hubun en iç bölgesinde 1 adet küçük rulman var.Bendeki parçada tırnaklar ve dişli zarar görmüş ve en içteki küçük rulman ömrünü tamamlamıştı fakat içerdeki meknaizmanın ne durumda olduğunu bilmiyorum. Genelde aliminyum tırnaklı parçada problem yaşanıyor ve bu yuzden tamircilerde diğer aksam bulunabiliyor.(Rulmanda bulunması ve değişimi kolay)

Geçen haftasonu siteden başka bir arkadaş için bendeki diğer tip huba bakmıştım ama esyaların cok altında kaldığı için bulamamıştım.Bu hafta birdaha deneyim. Parçaları birdaha gözden gecireyim ve bulabilirsem size kargolayım sansımızı deneyelim. Siz biryandan suzuki tamircilerinden araştırmaya devam edin çünkü bu parçada da sizinkiyle aynı problem olabilir.

onur bey çok sevinirim. manuel hub almak istemiyorum. mümkünse çook makbule geçer. fast77@mynet.com mailim. yada 05335912933 çaldırmanız yeterli sizi ararım. ilgi ve alakanız için teşekürler.

bu parça lazım aslında

Görüntü022.jpg

Manuel porya kilidi pratik değil ama sürekli arazide gezen için bence tek çözüm.
Site içinde bir kaç temiz ikinci el ilanı var.

arkadaşlar ben dün, tamir ettiğim auto hub tekrar bozulunca kafam attı ve hemen Tar Oto'yu aradım ve sipariş ettim, bugün elime geçti avm manual hub, ne kadar tamir de etsek orjinalinin yerini veya yeninin yerini tutmuyor, manual çok pratik değil Onur Bey'in dediği gibi ama en azından kilitlendi mi kilitlenmedi mi diye stress yaşamıosun ve ayrıca 2 çekere geçtiğinde hemen kilidi çözmek zorunda değilsin, uygun bir ara bulunca çözersin ya da tekrar 4x4 kullanma ihtimalin varsa çözmezsin.. elbette bu işler biraz maddiyata bakıyor ama gerçekten yoruldum, sanayiye git, tornacıya git kaynakçıya git.. başta almış olsaydım daha ucuza mal olurdu bana...

yerbezi' Alıntı:
arkadaşlar ben dün, tamir ettiğim auto hub tekrar bozulunca kafam attı ve hemen Tar Oto'yu aradım ve sipariş ettim, bugün elime geçti avm manual hub, ne kadar tamir de etsek orjinalinin yerini veya yeninin yerini tutmuyor, manual çok pratik değil Onur Bey'in dediği gibi ama en azından kilitlendi mi kilitlenmedi mi diye stress yaşamıosun ve ayrıca 2 çekere geçtiğinde hemen kilidi çözmek zorunda değilsin, uygun bir ara bulunca çözersin ya da tekrar 4x4 kullanma ihtimalin varsa çözmezsin.. elbette bu işler biraz maddiyata bakıyor ama gerçekten yoruldum, sanayiye git, tornacıya git kaynakçıya git.. başta almış olsaydım daha ucuza mal olurdu bana...

Bence en iyisini ve garanti işi yapmışsınız. Zaten bundan sonra arazide bozulma derdi olmadan rahatça gezersiniz artık. İyi günlerde kullanın.

yuzen_adam' Alıntı:
Bence en iyisini ve garanti işi yapmışsınız. Zaten bundan sonra arazide bozulma derdi olmadan rahatça gezersiniz artık. İyi günlerde kullanın.
Zaten boşuna demiyorlar herkes kendi boyunun ölçüsünü alsın diye, ehehe ben boyumun ölçüsünü aldım :D
iyi dilekleriniz için teşekkürler

yerbezi' Alıntı:
Zaten boşuna demiyorlar herkes kendi boyunun ölçüsünü alsın diye, ehehe ben boyumun ölçüsünü aldım :D
iyi dilekleriniz için teşekkürler

Yok boy ölçüsü demeyelimde deneyim diyelim. Bende aracımı aldığımdan beri birçok şeyle uğraştım yaptım olmadı uymadı ama en sonunda öğrenmeye başladım.Vitaranızda daha öğreneceğiniz güzel çok şey olacağına eminim. Mesela yakşalık 80cm derinlikte suda sizden daha yüksek grand cherokeler kalırken vitaranın tık etmeden geçmesi gibi. Tabi tek başınıza denemeyin:smiley::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR