Merhaba 99 jlx 5 kapı vitaramın iç aydınlatma lambasını kumanda eden kapılardaki sviçlerin hiçbirisi çalışmıyor. Elinde bulunan yedek parça satan arkadaş varsa veya bu konuda yardımcı olabilecek kimse varsa memnun olurum.
İyi günler.
bahsettiğiniz switch 'ler kırık falan değilse dikkatlice söküp temas noktalarını zımpara ile iyice temizleyin, pas sökücü sprey de kullanın, emin olun hepsi iyice çalışacak. Aynı sorun benim araçta da vardı toplam 20dk 'da bagajdaki dahil tümünü temizleyip çalışır duruma getirdim.
Merhabalar benim vitaranın da bagaj kapısının aydınlatma düğmesi bozuldu söktük oksitlenme varsa temizlemek için ancak tamamen çürümüştü.Başka marka araçların aynı parçasını uydurmaya çalıştık olmayınca servise başvurdum orjinal parça bulundu ve takıldı.Ücret 25 lira.Yakınlarınızda bir servis varsa kolayca halledersiniz.Bir de ne derecede doğru olduğunu bilmemekle beraber reno 19 un ilgili parçasının uyduğunu söylediler,ben denemedim belki doğrudur.Kolay gelsin.
benim araca da reno nun kileri taktık cap olarak 1-2 mm büyük yuvarlak ege ile delik capı büyütülünce olyor ,gri renkli bir parca ama hangi reno modeline ait bulamıyorum 19 olabilir bir kac reno cuya baktım gecenlerde bulamadım .
merhaba arkadaşlar gereken açıklamalarda bulunmuş öncelikle üzerindeki parçaları kullanın iyice temizleyip deneyin.değiştirmek 2. seçeneğiniz olsun. benim arka iki kapı ve bagaj kapısı çalışmıyordu temizleyince hepsi faal durumda şimdiden kolay gelsin
Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Sökmeye çalıştım fakat kaportaya bağlanan yerden çıkardıktan sonra içini sökemedim bana sanki sökülmeyecekmiş gibi presli gibi geldi. Neyse söylediklerinizin doğrultusunda bir daha sökmeye çalışayım olmazsa yenisiyle değişecekler.
Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Sökmeye çalıştım fakat kaportaya bağlanan yerden çıkardıktan sonra içini sökemedim bana sanki sökülmeyecekmiş gibi presli gibi geldi. Neyse söylediklerinizin doğrultusunda bir daha sökmeye çalışayım olmazsa yenisiyle değişecekler.
tam olarak switch 'lerin içini nasıl açtığımı hatırlamıyorum ama biraz dikkatli davranıp deneme ile açılıp içlerindeki kontak yapan kısımları temizlenebilir. Denemeye devam ediniz.
kaportadan çıktıktan sonra zaten iş bitmiş demektir.zaten daha fazla sökme şansınız yok.sert plastik presli bir malzemedir.plastik körüğüne basıp arkasındaki iletken kısmı aralanacaktır.aralıkları bir miktar zımparalarsanız yeterli.birde pas sökücü uygularsanız en az 10 yıl idare eder.benim arka kapının birtanesinin kablolarında sorun vardı.ön kapınınkinden paralel kablo bağlantısı uyguladım sorunu çözdüm.çok basit işlemlerdir.kolay gelsin.
sakın ha sivici sökmeye çalışmayın.preslidir sökülmez.söksenizde bir daha o sert plastık çubuğa iletken malzemeyi tutturma şansınız zor olur.sivicleri söktüğünüzü söylediniz.eğer sökmediyseniz.kaporta aksamının iç kısmından kablonun bağlı olduğu yerden dışarı doğru sıkıpta ittirdiğinizde sivici çıkarırsınız.