Vitara İç Aydınlatma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,285

Baki Ö.

Kamp II
Yer
KONYA-BOZKIR
Merhaba 99 jlx 5 kapı vitaramın iç aydınlatma lambasını kumanda eden kapılardaki sviçlerin hiçbirisi çalışmıyor. Elinde bulunan yedek parça satan arkadaş varsa veya bu konuda yardımcı olabilecek kimse varsa memnun olurum.
İyi günler.

Etiketler
Ynt: Vitara İç Aydınlatma

O sviçleri çıkarıp zımpara ve wd 40 ile güzelce temizlerseniz eminim çalışır duruma gelecektir..

merhaba,

bahsettiğiniz switch 'ler kırık falan değilse dikkatlice söküp temas noktalarını zımpara ile iyice temizleyin, pas sökücü sprey de kullanın, emin olun hepsi iyice çalışacak. Aynı sorun benim araçta da vardı toplam 20dk 'da bagajdaki dahil tümünü temizleyip çalışır duruma getirdim.

Merhabalar benim vitaranın da bagaj kapısının aydınlatma düğmesi bozuldu söktük oksitlenme varsa temizlemek için ancak tamamen çürümüştü.Başka marka araçların aynı parçasını uydurmaya çalıştık olmayınca servise başvurdum orjinal parça bulundu ve takıldı.Ücret 25 lira.Yakınlarınızda bir servis varsa kolayca halledersiniz.Bir de ne derecede doğru olduğunu bilmemekle beraber reno 19 un ilgili parçasının uyduğunu söylediler,ben denemedim belki doğrudur.Kolay gelsin.

Ben de Konya özel servisten almıştım.İsterseniz tlf verebilirim.

benim araca da reno nun kileri taktık cap olarak 1-2 mm büyük yuvarlak ege ile delik capı büyütülünce olyor ,gri renkli bir parca ama hangi reno modeline ait bulamıyorum 19 olabilir bir kac reno cuya baktım gecenlerde bulamadım .

merhaba arkadaşlar gereken açıklamalarda bulunmuş öncelikle üzerindeki parçaları kullanın iyice temizleyip deneyin.değiştirmek 2. seçeneğiniz olsun. benim arka iki kapı ve bagaj kapısı çalışmıyordu temizleyince hepsi faal durumda şimdiden kolay gelsin

Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Sökmeye çalıştım fakat kaportaya bağlanan yerden çıkardıktan sonra içini sökemedim bana sanki sökülmeyecekmiş gibi presli gibi geldi. Neyse söylediklerinizin doğrultusunda bir daha sökmeye çalışayım olmazsa yenisiyle değişecekler.

velicanöz' Alıntı:
Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Sökmeye çalıştım fakat kaportaya bağlanan yerden çıkardıktan sonra içini sökemedim bana sanki sökülmeyecekmiş gibi presli gibi geldi. Neyse söylediklerinizin doğrultusunda bir daha sökmeye çalışayım olmazsa yenisiyle değişecekler.

merhaba,

tam olarak switch 'lerin içini nasıl açtığımı hatırlamıyorum ama biraz dikkatli davranıp deneme ile açılıp içlerindeki kontak yapan kısımları temizlenebilir. Denemeye devam ediniz.

kaportadan çıktıktan sonra zaten iş bitmiş demektir.zaten daha fazla sökme şansınız yok.sert plastik presli bir malzemedir.plastik körüğüne basıp arkasındaki iletken kısmı aralanacaktır.aralıkları bir miktar zımparalarsanız yeterli.birde pas sökücü uygularsanız en az 10 yıl idare eder.benim arka kapının birtanesinin kablolarında sorun vardı.ön kapınınkinden paralel kablo bağlantısı uyguladım sorunu çözdüm.çok basit işlemlerdir.kolay gelsin.

sakın ha sivici sökmeye çalışmayın.preslidir sökülmez.söksenizde bir daha o sert plastık çubuğa iletken malzemeyi tutturma şansınız zor olur.sivicleri söktüğünüzü söylediniz.eğer sökmediyseniz.kaporta aksamının iç kısmından kablonun bağlı olduğu yerden dışarı doğru sıkıpta ittirdiğinizde sivici çıkarırsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR