BRAVEHEART
Kamp III
<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Vitara İçin En Uygun Motor Yağı</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="freebird" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
freebird' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
1.9 DDIS kullanıcıları; motoru stp ettikten sonra ,özellikle rampa ve otoyol kullanımı sonrası (yani motor iyice ısındıktan sonra) hiç dikkatinizi çekti mi ? <b><span style="color: orange">ön ızgaralardan motora doğru kulak kabartıp dinlediğinizde bir süreliğine -vınnn şeklinde düşük desibelli bir vınlama sesi geliyor sonra da kesiliyor</span></b>,. Bu ses büyük olasılıkla bu soğutma pompasının sesi olsa gerek. Emin olmak için bir ara bunu servise ya da bir uzmana sormak gerekir.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>EVET, ben 1 aydır GrandVitara kullanıyorum AMA her kontağı kapadıktan sonra, henüz araçtan inmeden, bu VINNNlama sesini duyuyorum. Turbo soğutma veya yağlama sesi olduğunu düşünüyordum. AMA ne kadar süre neyi çalıştırdığını bilmiyorum.<br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="freebird" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
freebird' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
...Grand Vitaralar için geçerli şöyle bir husus da var(mış); <br />
2007 de yayınlanmış bir Avustralya driver guide kaynaklı sitedeki yazıda, 1.9 DDIS motorları için aynen; <br />
<b><span style="color: orange">"Turbo cooling is provided by an electrical turbo cooling pump, which ensures circulation of engine coolant even after the engine has stopped"</span></b>denmekte.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>EĞER 1.9 DDiS'lerimizde gerçekten böyle bir "electro cooling pump" varsa, çok yararlı bir özellik, motorun sağlığı ve uzun ömürlü olması açısından.<br />
<br />
Diesel Particulate Filtere (DPF) gelirsek; ingilizce kullanım kalvuzundan endindiğim izlenim; "her dizel Grand Vitara'da olmadığı, aracın satıldığı ülkeye göre takıldığı" şeklinde. Eğer gösterge panelinde DPF ikaz ışığı yanarsa; 30dk kadar 4. viteste 80km/saat hızında kullanılırsa, kendiliğinden temizleniyorMUŞ.</div>