Vitara Isınmama Sorunu!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yuzen_adam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,575
Ynt: Vitara Isınmama Sorunu!!!

teknik bilgim pek yok . ustadlar bu işi daha iyi bilir ama rulman sesi filandır herhalde. Bu arada izmir yağmurda bir başka güzeldir. memleketimi çook özlediğim aklıma geldi birden.

turkergen' Alıntı:
:D :D :D Hocam yemin ederim ki ses yoktu. Şimdi çok ses geliyor. Hani yazın sıcaktan fanlar deli gibi çalışır ya benim fanda öyle çalışıyor. Sanki yaz sıcağındayız. Anlamadım gitti. Sanki elektrikçi bişeyleri yükseltti. Deli gibi çalışıyor hocam. :D :D Bu arada İzmir de aşırı yağmur var. Aracı akşam elektrikçiden alıp direk eve geldim. Yağmurdan kaputu açıp fan ne kadar hızlı çalışıyor diye bakamadım ama inanın çok hızlı çalışıyor. Ben içeriden gelen sesin ne sesi olduğunu anlayamadım. Evi önüne geldiğimde araç çalışır haldeyken dışarı çıktım ve ses inanılmazdı. Ve bu ses içeriden de duyuluyor. Önceden böyle birşey yoktu. Kontağı çevirdiğim an fan çalışıyor.

Merhaba,

şimdi konuyu doğru cevap verebilmek için 1-2 hususu tam olarak anlamamız gerkiyor.

bahsettiğiniz fan ;

a- Radyatörün arkasında kranktan kayış ile dönen termikli fan mı? (bu fan motor belli sıcaklığığa ulaşana kadar motor devrinden daha az dönüyor, motor ısınma yaptığında aşırı harareti önlemek içinde içindeki ısıya duyarlı madde ile sıkışarak motor devri ile aynı devirde dönmeye başlıyor)

b- yoksa bahsettiğiniz fan klima radyatörü önünde bulunan ve elektrik motorlu fan mıdır?

eğer klima radyatörü önündeki elektrikli fan kontakla birlikte çalışıyorsa ortada bir yanlışlık var, bahsedilen fan klima devrede olduğunda (ya da bazı modellerde (model derken 1991 - 1996 arası üretim yıllarına göre değişiklik gösteriyor) klima beyni ile motor beyni tarafından motorun hararet yapmasını önlemek için klima devrede olmasa bile çalışabiliyor.

aklıma gelen bir husus var, elektrik tamircisine gitmeden böyle bir sorun yoksaydı, ustanın ne tamirat yaptığı, nasıl yaptığı merak konusu oluyor, akünün ilerisinde 2 adet (otomatik viteste 3 adet) röle bulunmakta, bu rölelerden 1 tanesi klima komprosörünü, diğeri klima radyatörü fanını çalıştırıyor, 3 röle ise otomatik şanzımanlı araçlarda otomatik şanzımanla alakalı olup tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum.

eğer tamirci usta marş motoruna tamir yaparken bahsettiğim klima radyatörü rölesinden bağlantı falan yapıp marş motoruna da röle falan takmışsa klima radyatör fanını da farkında olmadan sürekli devrede tutacak bir bağlantı yapmış olabilir,

daha detaylı bilgi verebilirseniz sanırım sorunu çözebileceğiz.

Sevgii arkadaşlar tekrar merhaba. Bu konu başlığını meşgul ettiğim için özür dilerim. Tekrar elektrikçiye gittim. Elektrikçi baktı klima müşürü arıza yapmış olabilir dedi. Radyatörün yanındaki kabloyu şimdilik çıkararak devre dışı bıraktık. Cypriot4x4 söylediklerin benimde aklıma geliyor ama şu yağmur düzelince başka bir elektrikçiye göstereyim diyorum ama bu elektrikçi arkadaşa da çok güveniyorum. Klima gazını , sis bağlantıları nı hep bu arkadaşa yaptırdım , gözünden kaçırdığı bir şey var galiba. Neyse yaza kadar böyle devam etsem bir sorun olmaz heralde..

Bu arada fırsat bulup NEC OTO servise gitim. Şanzıman yağını değiştirdim. Usta motor yağına baktı motor yağı yok:smiley:) çubuğun ucuna değmiyor bile:smiley:Daha 5 ay oldu değiştireli. Ustanın dediğine göre LPG li araçların çoğunda bu sorun varmış. Israrla kaçak mı var dememe rağmen o da ısrarla kaçak yok LPG kullanıldığı için oluyor dedi. Motor yağını şanzıman yağını değiştirip bir de direksiyon hidroliğini ekleyip(onda kaçak varmış ama daha kutuyu açmaya gerek yokmuş) servisten ayrıldım. Fan olayına o da müşür arızalı olabilir dedi. Neyse sorunlar biraz canımı sıktı..İnsan aracının herşeyi tamam olsun istiyor.

meerhabalar.yukarıdaki arkadaşımın açıklamalarına tamamen katılıyorum.sizin soğutma fanıyla hiç bir ilginiz yok tek sorun klima radyatörünün soğutma fanıdır..ama neden. sorun burada başlıyor.büyük ihtimalllede arkadaşın açıklaması gayet matıklı.aynı sorunları bende yaşamıştşm .o elektrikçi arkadaşınızada fazla güvenmeyim derim.

Arkadaşlar Yaz geliyo..Konuyu dirilteyim dedim :D..Şu müşürün üstünde DENSO 6M15 (0850 gibi bişey de yazıyordu) yazan gri renkli müşür. Ne müşürüdür bilmem :D Değiştirmek istiyorum ama bulamadım..Bunun yerine kullanabileceğim müşür varmı.?? öncelikle bu DENSO müşür ne müşürüdür? Bu müşür müşür müdür ;D ;D

Bu arada hararet göstergesi çalışıyor her şey normal tek sorun Bu müşürün elektrik kablosunu takınca klima fanı deli gibi çalışıyor. Bir yardım eli lütfen..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

SON KONULAR

Geri