Vitara LPG Yakıt?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yenerh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,438

yenerh

benim meskenim dağlardır
Yer
trabzon
1999 model otomatik vıtaram var son zamanlarda çok yakdığını hissedıyorum 8 ay önce modor yabtırdım sübablar ayarlanmadı daha şanzımanın teli kopuk bunların yan etkisi olur mu bir de arkadaşlar sizler ne kadar yakıyorsunuz km de şehir içi şehirdışı(otoyol) bilgilendirirseniz sevinirim teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum...

Etiketler
Ynt: Vitara LPG Yakıt?

yenerh' Alıntı:
1999 model otomatik vıtaram var son zamanlarda çok yakdığını hissedıyorum 8 ay önce modor yabtırdım sübablar ayarlanmadı daha şanzımanın teli kopuk bunların yan etkisi olur mu bir de arkadaşlar sizler ne kadar yakıyorsunuz km de şehir içi şehirdışı(otoyol) bilgilendirirseniz sevinirim teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum...
bendede aynı model aynı özelliklerde vitara var 140.000km de ve romano marka lpg takılı aldım uzun yolda çok sakin kullanır 80-90 ı geçmezsem yol da düz olursa 7- 8lt civarı yakıyor fakat hızlı kullandığımda 10lt aştığını gördüm şehir içi ise 13-14lt nin altına inmiyor özellikle havaların soğuduğu şu günlerde tüm bakımlarıda aksatılmadan yapılıyor (otomatik şanzımanlı)

lira hesapı olsa daha iyi bu litre hesabı kafamı karışdırıyo....:smiley:)

yani şehirler arası en düşük 14krş en yüksek 20krş şehir içide 26-28krş arası değişiyor (lpg litre 2tl)

1994 vitara otm jlx vagon aracım uzun yoldan daha yeni geldi 2500KM yolu 400tl lik lpg yle yaptı şehir içi kış şartlarında 14 lt yi buluyor

arkadasım benım aracımda otomatık 5 kapı 2000 mdel benımkınde toplem 5ınc yukseltme +mt lastık+aksesuarlar bunların hepsının yakıta etkısı olıur dıye soyluyorum 30 lt lpg ıle 215 km cıvarı yakıyo sehırıcı sehır dısı 240km cıvarı

......1,6 jlx .....100 kmde şehir içi 10 lt benzin tüketir,,,12 lt lpg tüketir,,,,,,,,,oda 0,24 kuruşa tekabül eder standart araclarda (manuel vites)

......2,0 v6.. 100 kmde şehir içi 13 lt benzin tüketir,,,15 lt lpg tüketir,,,,,,,,,oda 0,30 kuruşa tekabül eder standart araclarda (manuel vites)

standart olmıyanlarda kısa oran dif vardır ispanyoldan 1,6 dan bahsediyorumm..100 km gittigini zanneder aslında 87 km gider

30inc lastigi vardır 100 km yerine sayac 89 yazar falan filan ..onları hesaplamaya bayagı bi kafa yormak lazım derim.. ;D

6 litre tüketimi olan dizel araclar 1,3-1,4 motorlar sayılı ???

7-8 lt lpg tüketimi olan aracın ...benzin tüketimi 5 lt demektir ..ben böyle bir arac pek bilmiyorum desem yalan olmaz..

hesaplarınızda matematik hatası var yada arac standart degildir derim ;)

uzun yoldada 80-90 la uzun süre sıkılmadan gidebilen ve rampada boşa atılırsa 2 saatlik yola sırf az yaksın diye 6 saatte gidilirse az yakabilir tabii. ;D

aerodinamik denilen muhabbet bizim araclarda hiç yok tugla dan yapılı düz duvar mısali bir yapıya sahip rüzgardanda etkilenmemesi diye bir şey yok..

ruzgar vurdukca biz gaza basıcaz demektir..pekde fark yapmayacak şehir içi dışı..

abı okadar bosa alan yok devırı 2000 den fazla yapmıyacagım dıyen elemanda arabaya bınmesın tbusu tercıh etsın

uzun yoldada 80-90 la uzun süre sıkılmadan gidebilen ve rampada boşa atılırsa 2 saatlik yola sırf az yaksın diye 6 saatte gidilirse az yakabilir tabii.

reis28' Alıntı:
1994 vitara otm jlx vagon aracım uzun yoldan daha yeni geldi 2500KM yolu 400tl lik lpg yle yaptı şehir içi kış şartlarında 14 lt yi buluyor

Aynen sıkılmadan 80 ila 90 Km sınırını aşmadan yanlız sıf az yaksın diye degil yolculuktan keyif alarak aracı ve kendini strese sokmadan yapılan yolculuklarda arac citti miktarda ekonomik oluyor bu sıf vitara için degil tüm aracklar için gecerlidir aracın bakımları tam senkron degerleri uygun sevyelerdeyse LPG li araclar uzun ve rahat kullanımda tüketim miktarı benzinle aynı sevyeye düşer yanı 8 lt benzin 8 lt lpg gibi belki arada bir ltre fark olur lpg tarafında kullanımda ani hızlanma yavaşlama gibi durumlar lpg yakıtını benzine göre daha cok tüketilmesine neden olur arac lpg deyken meydana gelen cekiş kaybını gaz pedalına daha fazla basarak telafi etmek yakıtmiktarını citti etkiler

oguz1134' Alıntı:
......1,6 jlx .....100 kmde şehir içi 10 lt benzin tüketir,,,12 lt lpg tüketir,,,,,,,,,oda 0,24 kuruşa tekabül eder standart araclarda (manuel vites)

......2,0 v6.. 100 kmde şehir içi 13 lt benzin tüketir,,,15 lt lpg tüketir,,,,,,,,,oda 0,30 kuruşa tekabül eder standart araclarda (manuel vites)

standart olmıyanlarda kısa oran dif vardır ispanyoldan 1,6 dan bahsediyorumm..100 km gittigini zanneder aslında 87 km gider

30inc lastigi vardır 100 km yerine sayac 89 yazar falan filan ..onları hesaplamaya bayagı bi kafa yormak lazım derim.. ;D

6 litre tüketimi olan dizel araclar 1,3-1,4 motorlar sayılı ???

7-8 lt lpg tüketimi olan aracın ...benzin tüketimi 5 lt demektir ..ben böyle bir arac pek bilmiyorum desem yalan olmaz..

hesaplarınızda matematik hatası var yada arac standart degildir derim ;)

uzun yoldada 80-90 la uzun süre sıkılmadan gidebilen ve rampada boşa atılırsa 2 saatlik yola sırf az yaksın diye 6 saatte gidilirse az yakabilir tabii. ;D
rampa aşagı boşa atınca azmı yakıyomuş benmi öyle okuyorum :eek: :eek:

reis28' Alıntı:
uzun yoldada 80-90 la uzun süre sıkılmadan gidebilen ve rampada boşa atılırsa 2 saatlik yola sırf az yaksın diye 6 saatte gidilirse az yakabilir tabii.

Aynen sıkılmadan 80 ila 90 Km sınırını aşmadan yanlız sıf az yaksın diye degil yolculuktan keyif alarak aracı ve kendini strese sokmadan yapılan yolculuklarda arac citti miktarda ekonomik oluyor bu sıf vitara için degil tüm aracklar için gecerlidir aracın bakımları tam senkron degerleri uygun sevyelerdeyse LPG li araclar uzun ve rahat kullanımda tüketim miktarı benzinle aynı sevyeye düşer yanı 8 lt benzin 8 lt lpg gibi belki arada bir ltre fark olur lpg tarafında kullanımda ani hızlanma yavaşlama gibi durumlar lpg yakıtını benzine göre daha cok tüketilmesine neden olur arac lpg deyken meydana gelen cekiş kaybını gaz pedalına daha fazla basarak telafi etmek yakıtmiktarını citti etkiler
aynen katılıyorum sürati pek sevmem binek aracımla bile 80-90km hızda seyrederim zaten vitaraların en güzel yanıda yolculuk sırasında büyük camları sayesinde etrafı sinema seyreder gibi seyredebilmenizdir .Hal böyle olunca asıl bashabas yola gitmek bana sıkıcı gelir bence bi anlamıda yok zira araçta eşim ve çocuğumda var ve onlarla sakin sakin seyahat etmek güzel bir yer görünce durup dinlenmekdaha eğlenceli zaten vitaranın yapısıda sürate el verişli değil .Ankara Amasya arası sık sık gider gelirim yol düz ve çift şerit genelde 25-27 litre lpg ile 335km yolugiderim dönüşte Ankaradan 1.6 liradan gazımı alırım aynı yolu 40-45 lira arası yakıtla rahatlıkla dönerim ama kesinlikle aracı inişlerde boşa almam (araç otm istesemde alamam) inişlerde over drive'ı devre dışı bırakıp inerim.aynı yolu otobüsle gitsem kişi başı 30lira 30x3=90lira 90da dönüş eder 180tl hal böyleyken isteyen tabi otobüsede biner trenede ( benim arabada çay kahve muhabbet sınırsız)üstelik aracım otomatik kısaca ortalama 7.4 litre/100km ortalamayı çok rahat yakalayabiliyorum.Bu arada ben 90 la giden otobüsede rastlamadım adamlar mubarek 120-130 dayıyolar

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bazıları normal bazıları apardılı bi arkadaşımız 140 lıra yazmış şehirdışı normalde taksiler bunun baya üstünde yakıyo hemde arazılı araç kullanıyoruz ben de tam anlamıyla lbg ölcümü yapılamıyo her istasyonda tam dolum olmuyo mesela ben depoyu fulledim 87 km yapdım köy yolu şehir içi dekrar fullediğimde 13 bin lira aldı olmaz dedım almıyo daha dedi bombacı bazan da 50 km yapıyorsunuz yirmi yirmibeş alıyo demek isdediğim bazı dolumlar eksık oluyo benzın yada mazot gibi tam dolum sağlanamıyo...!

Birde vitaralar rambalarda performans düşüklüğü olunca haliyle yakıtda artıyo döryüz beşyüz bile yakdığı oluyo bunu kimse tam anlamıyla bilemiyo arkadaşım da 2001 otomatık vitara var yenı aldı atıker lbg attılar gitmedi performans düşük dekrar değişmişler romano marka lbg atmışlar biraz daha iyi aynı cıkdığı rambayı benim arabayla cıkdı performans aynı fakat başka bir 2001 model otomatık arabayla aynı rambayı cıkdı bizimkilerin birle cıkdığı rambayı o arac ikiyle cıkdı o aracda da romano marka lbg var şimdi arabadan arabaya fark var dıyeceksınız ama benim de arabam bakımlı modor yenı sadece benım şanzıman teli kopuk varklı bir şey yok bu şekilde arkadaşım yakıtı 210 lirayı aşağı düşüremedi sizlerin verdiği rakamların bazıları dahada aşağıda olunca şübesiz insan derettut de kalıyo...

yenerh' Alıntı:
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bazıları normal bazıları apardılı bi arkadaşımız 140 lıra yazmış şehirdışı normalde taksiler bunun baya üstünde yakıyo hemde arazılı araç kullanıyoruz ben de tam anlamıyla lbg ölcümü yapılamıyo her istasyonda tam dolum olmuyo mesela ben depoyu fulledim 87 km yapdım köy yolu şehir içi dekrar fullediğimde 13 bin lira aldı olmaz dedım almıyo daha dedi bombacı bazan da 50 km yapıyorsunuz yirmi yirmibeş alıyo demek isdediğim bazı dolumlar eksık oluyo benzın yada mazot gibi tam dolum sağlanamıyo...!

Birde vitaralar rambalarda performans düşüklüğü olunca haliyle yakıtda artıyo döryüz beşyüz bile yakdığı oluyo bunu kimse tam anlamıyla bilemiyo arkadaşım da 2001 otomatık vitara var yenı aldı atıker lbg attılar gitmedi performans düşük dekrar değişmişler romano marka lbg atmışlar biraz daha iyi aynı cıkdığı rambayı benim arabayla cıkdı performans aynı fakat başka bir 2001 model otomatık arabayla aynı rambayı cıkdı bizimkilerin birle cıkdığı rambayı o arac ikiyle cıkdı o aracda da romano marka lbg var şimdi arabadan arabaya fark var dıyeceksınız ama benim de arabam bakımlı modor yenı sadece benım şanzıman teli kopuk varklı bir şey yok bu şekilde arkadaşım yakıtı 210 lirayı aşağı düşüremedi sizlerin verdiği rakamların bazıları dahada aşağıda olunca şübesiz insan derettut de kalıyo...
normal taksi derken neyi kastediyosunuz anlamadım vitaranın motoru 1.6 16v enjeksiyonlu bir motor dağan şahin gibi karburatörlü veya bakımı yapılmamış bir araçtan az yakmasıda gayet normal.tereddüt edecek bişey yok ekonomik araç kullanmak için uyman gereken bazı kurallar var özelliklede araç otomatikse kimse durup dururken size yanlış bilgi vermez ben yaşadıklarımı aynen yazdım hesaplamada da sizin gibi değil yaptığım hesap her pompada aracın aldığı litreyi alıyorum zaten araç yokuşlarda ve arazi kullanımında bu değerlerde ilerlemiyor şehir içi arazi karışık 14lt lpg nin altına inmez denilmiş zaten özelliklede kışın

evet arkadaşım ama 200 lırayı aşağı düşmez hele şehir içi baya abardılı yakıyo otomatık olduğundan...! daha öncekı yazdığım yazımda sölemişdim 87 km yapmışdım 13lira almışdı bomba hatası var demişdim gercekten de doğru çünkü ertesi gun dekrar doldurdum bu sefer 40km yaptım 14 lıra aldı her iki dolumda da sehır içi arazıde kullandım baya fark olduğunu gördum...!! beki arkadaşlar ben lovado sıralı sıstem kullanıyorum marka fakı olabilirmi yakıt yönunden yada cekiş??

Bir de XL7 sahibi arkadaşlar ne kadar yakıyor onu merak ediyorum ben de. Benzinli (2.7cc) ve dizel (2.0cc) olarak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR